Тероризмът в битка с демокрацията… за децата

Отпадането от училище, мизерията ги правели лесна плячка
Обновена: 16 май 2017 22:25 | 16 май 2017 22:20, Камелия Цветанова
20
Тероризмът в битка с демокрацията… за децата
Снимка: Булфото, архив

В борбата с тероризма не съществува дилема "демокрация или сигурност". Усилията на държавите и международните организации трябва да са добре координирани, за да се решават въпросите на бедността и социалното изключване. Само тогава можем да разчитаме на успех. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която откри днес международната конференция "Религия и тероризъм", цитирана от прессекретариата на "Дондуков" 2.

По време на  форума, организиран от Центъра за близкоизточни изследвания, който се провежда под патронажа на българския вицепрезидент, дипломати, професори и духовни лица от Близкия изток и България обсъдиха религиозните измерения на тероризма, борбата с радикализацията и екстремизма.
 
В изказването си на конференцията Илияна Йотова определи тероризма като „силен и фанатичен противник, който поставя сериозни предизвикателства към системите за сигурност в света“.

"В основата на голяма част от терористичните атаки стои фундаменталистката интерпретация на ислямската религия“ – подчерта Илияна Йотова и добави, че ефективните мерки изискват точна анамнеза на причините, ресурсите и инструментите за осъществяването на терористични атаки. Причините за тероризма са сложни, многостранни и преплетени и е погрешно да бъдат опростявани", добави вицепрезидентът.
 
Основен акцент в речта на Илияна Йотова беше нарастващото значение и ролята на образованието за децата и младите хора в борбата с процесите на радикализация.

"Води се битка на световете за душите на младите хора, единият в името на общочовешките ценности: мир, права, просперитет и другият, в който човешкият живот няма никакво значение. Трябва да спечелим битката за доброто, трябва да възпитаваме в любов, разбиране на различния, уважаване на ценностите", каза още Илияна Йотова.

Според нея отпадането от училище, мизерията и маргинализацията превръщат децата в лесна плячка за екстремистите и радикалните групировки в цял свят. 
 
Прекъсването на финансовите потоци, които постъпват от разпространението на наркотици, трафика на хора, каналджийството на мигранти и бежанци и се използват за финансирането на терористични организации, беше откроено от вицепрезидента като ключов фактор в борбата с тероризма. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
корпулентните фигури, които ме представляват, които запълват екраните , които са ЛИЦЕ на България са основният й проблем.когато една такава фигура,ама фигура не човек, си сложи подписа под документ да ме обрича мен и теб на мизерия,тази ФИГУРА не знае моето и твое име но ти аз СМЕ АТАКУВАНИ ЯРОСТНО ВСЕКИДНЕВНО С НЕЙНОТО ИМЕ И ОБРАЗ.В "нейно име" И тия духовни лица, които припяват на въпросните фигури , ще ми говорят за ВЯРА. С "неговото име" но като дълг за милиарди , разбирате ли лъжата?
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
..духовни лица))) барабар с политици това като да сложиш вампир за главен лекар в хематологията.нищо ново под слънцето от има няма неколко хиляди години.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 16Що коментираш преди да са ти подействали лекараствата?
6
1
 
2
 
! Отговори
222 преди 6 години
На първо време-нещо като китайска стена.След това инвестиции в Африка-нещо като неоколониализъм.Крумови закони за трафиканти,финансиранеи техни организации,подпомагане на християнската църква!
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
киф,лата-- нито от религия нито от тероризъм разбира още по малко от демокрация . Да се изказа по това което знае- Как да крадем като комунисти
4
2
 
4
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Докога ще наричате исляма със заблуждаващия, измислен от толераcти и рептили термин "Тероризъм"?? За да се справи нашата цивилизация с проблема "ислям", първото нещо е този проблем ясно да се идентифицира и окачестви в детайли - а именно, че исляма води война с "неверниците" по цял свят и няма да престане до пълната си победа! Смешни определения-пушечни завеси от рода на "Амок", "Тероризъм", "Ама чакайте, той грешно е прочел Корана", и т.н. безумия само налагат изпиране на мозъци и още ислям!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2 месеца от новото правителство и вече ми в втръсна. ...национализация на имотите...Масларова има десетки хиляди декари в Добруджа. .. нейни...нашите деди за Масларова и Христо Бисеров ли са се били
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А вместо терористи, могат да станат комунисти! Имат мозъчния потенциал за това.
1
3
 
20
 
! Отговори
Мучачос преди 6 години
Защо не бяхте загрижени за децата и родителите им,когато създадохте мутрите,пирамидите,заменките и организираната червена мафия при раздържавяването и обезкостяването на България?