Борисов за Тенев: Достойна постъпка, ако не беше на този пост...

Павел Тенев бил най-подготвеният зам.-министър на Патриотите
17 май 2017 22:22,
90
Борисов за Тенев: Достойна постъпка, ако не беше на този пост...
Снимка: Facebook

Два дни след като беше назначен за заместник-министър на регионалното развитие, Павел Тенев подаде оставка. Причината - разпространена стара снимка от личния му профил във Фейсбук, на която позира с нацистки поздрав в Музея на восъчните фигури в Париж.

Още по темата

Минути след като връчи оставката си на премиера Бойко Борисов, Тенев заяви, че това е правилното решение в ситуация на изкуствено създадено напрежение, което може да навреди на правителството. Другият мотив, който изтъкна Тенев, е отражението на появилите се коментари върху семейството му. Малко по-късно пред медиите министър-председателят направи коментар по повод оставката.

"Благодаря му много за достойната постъпка. Съжалявам за него. От всички зам.-министри на Патриотите той беше най-подготвеният", каза Борисов при пристигането си на третия пролетен бал на КРИБ, посочва "Труд".
 
"Той оцени, че стана скандал от това, че се е снимал през 2009 г. с жена си в музей на восъчните фигури... Ако не беше на този пост и не беше такава ситуацията… Сигурно много хора го правят. Разговарях и с Валери Симеонов, подписах оставката и за мен случаят е приключен. Реагирах по възможно най-добрия начин", заяви още премиерът.

"От всичките зам.-министри на Обединените патриоти Тенев беше най-добрият и най-подготвеният. Истински съжалявам, че това се случва заради подобна глупост от негова страна. Това е удар за кариерата му. Човешко е по време на командировки да се правят такива шеги", каза Бойко Борисов.
 
Междувременно по повод днешното решение на ВАС за минималната работна заплата, Борисов бе категоричен: "Ще следваме процедурите".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
16
 
! Отговори
Мислеща преди 6 години
Изкуствено се създава скандал, за да се отвлече вниманието на хората. Не ме интересува какво правят министрите в свободното си време, а в работното. Защо не се обсъжда с такъв патос стремежа да се застрои морето, да се прекара законът за концесиите, за отмяната на първа инстанция на минималната работна заплата за по-високите цени на ток и вода. Това са истинските проблеми, които създават министрите и върху тях трябва да е насочено непримиримото обществено мнение. Другото е дъвки за устата!
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото и да направят патриотите, БОРИСОВ НОСИ ЦЯЛАТА ОТГОВОРНОСТ.
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От всички зам.-министри на Патриотите той беше най-подготвеният".......................................АКО ТОЗИ Е НАЙ-ПОДГОТВЕНИЯТ, ЗНАЧИ И ДРУГИТЕ СА ГОЛА ВОДА.
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДЕ СЕ Е ЧУЛО И ВИДЯЛО ГЕРБУРАК ИЛИ ПАТРИОТАР ДА ИМАТ ДОСТОЙНСТВО.ТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО Е ТОВА.
35
4
 
7
 
! Отговори
Крум преди 6 години
Да докажат, че има нацистки убеждения иначе това може да е за майтап.
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поздравът му е наистина подигравателен към нацизма, но ако е мислил за политическа кариера е неуместен. Достойна постъпка е извинението му и подаването на оставка!Не на нацизма и комунизма!
33
1
 
5
 
! Отговори
. преди 6 години
Това са глупости, просто глупава балканска шега, простащина ... има министри и един прокурор с далеееч по-сериозни прегрешения, ама те си седят на местото.
32
3
 
5
 
! Отговори
ФХ преди 6 години
Какво значи, че всеки си правил шегички. Защо на мен и през ум няма да ми мине да се шегувам с нацизма! Иначе постъпката му е достойна, затова че други на негово място не биха си подали оставката.
31
0
 
11
 
! Отговори
Тембел преди 6 години
Ако изкарат някоя стара, провокираща снимка на Борисов дали и той достойно ще си подаде оставката ?Простотията и невежеството се носят във въздуха над цяла България.Защо не кажат коя е истинската причина за тази оставка а манипулират хората.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скандалът тръгна от тази снимка правена преди девет години.Но действията на този човек са нищо в сравнение с изказването на Симеонов,че това е дреболия и той си бил правил майтапчийски снимки в Бухенвалд.По скоро него трябваше да изритат,защото той ще причини купища беди на ГЕРБ и лично на Борисов.Изключително *** и арогантен не осъзнаващ,че вече е вицепремиер и трябва да промени тотално поведението си.
29
2
 
1
 
! Отговори
много уместен комент преди 6 години
'' Запитан дали и вицепремиерът Валери Симеонов трябва да подаде оставка, Борисов отговор защо никой не е поискал оставката на Корнелия Нинова, когато е потупала Крум Зарков по рамото след шегата му в тв студио, че до преди малко обсъждал с ченгета кой дядо още да измъчват.''
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАКВО ДОСТОЙНСТВО БЕ. БЕШЕ ПРИНУДЕН, НЯМАШЕ НА КЪДЕ ДА МЪРДА.
27
2
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Така е. Борисов е единственият, който маха хора, които са се изгубили.Кара я на принципа "проба - грешка" и досега му се получава."Лошият човешки материал" обожава да има наказани и боготвори Бащицата, че ги маха от постовете, на които малко по-рано самият той ги е назначил ...А, че патриотите ще отнесат всички негативни от управлението "Борисов-3" това е ясно и на малките деца.Бойко никога не е виновен !Не вярвате ли ?Питайте АБВ и Реформаторите. :)Ако и на тях не вярвате може и Яне Янев
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
......*** чест........Винету ууу....
25
2
 
7
 
! Отговори
Интересно преди 6 години
Яне Янев все още ли е съветник на Бойко Борисов?Питайте, телевизии - много.
24
2
 
4
 
! Отговори
Istinata преди 6 години
Edno vreme pri BSP i DPS...Zashto lipsvat 10 miliona ot kasata na drujestvotoMi ne znamE takiva biaha neshtata i niamashe ostavki.Ovcharov *** korumpiran v ada tochat shpagite za teb i za kostov i za oshte desetki predateli
23
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя тенев какво бил правил преди...ДЕВЕТ години, ясно. въпросът обаче е другаде, *** си имат АГЕНТИ, които по цял ден ровят и слухтят за компромати - те друго, освен да доносничат и да прецакват, не умеят! какъв човек трябва да си, за да стоиш и ровиш по цял ден каквото и където ти падне, само и само да очерниш някого? нали ви е ясно, че някой си 'случаен' член на бсп, някак си 'случайно' погледнал профил на някакъв си зам. министър, назначен преди 1 ден и 'случайно' стана сензация?
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе вие сте много хитри!Удряте по патриотите,защото те са най-слаби и няма как да се защитят.Защото не ви стиска да си го изкарате на ББ,си го изкарвате на коалиционните му партньори.Човека си е направил шега,не е направил престъпление или е пречил някому.
21
9
 
6
 
! Отговори
Лъжете винаги преди 6 години
Стига сте преписвали тези лъжи...Борисов не е казвал нищо от това, или се изопачават думите му.Той е единствения, който маха хора, които са се издънили и могат да прецакат работата на другите.
20
6
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Ами не, Борисов, не всеки си прави такива и.диотски снимки.Има и нормални хора.Това изненадва ли те ?!