Станишев за нацисткия поздрав на Танев: Срамота!

Коментарът на Валери Симеонов пък бил неуместен
44
Станишев за нацисткия поздрав на Танев: Срамота!
Снимка: Булфото, архив

И лидерът на ПЕС Сергей Станишев се възмути от поведението на Павел Тенев, назначен преди два дни за зам.- министър, който взриви социалните мрежи със снимка отпреди 9 г., на която позира с изпъната ръка край восъчни фигури на нацисти в музея "Гревен" в Париж.

Още по темата

За Станишев обаче не по-малко скандал е реакцията на вицето на Борисов Валери Симеонов, чиято кандидатура е Тенев, защото не демонстрира притеснение от въпросната снимка.

"Несериозни работи. Нямам Facebook, не съм видял снимка, не мога да коментирам. Нацистки ли е поздравът наистина? На база на кое да го оттеглим - че е хитлерист или член на нацистка партия? Глупости", коментира Симеонов.

Станишев обаче признава, че с изумление е прочел неуместния коментар на българския вицепремиер Валери Симеонов, което е в противоречие с европейските и общочовешките ценности.

"Нашето политическо семейство счита за абсолютно недопустими подобни изявления, накърняващи човешкото достойнство и поругаващи паметта на жертвите на нацизма. Посланието на тези паметници е да помним, за да не забравяме тези ужасни събития. Подобни действия са твърде опасни сега, когато Европа и света са изправени пред предизвикателствата на екстремизма, национализма и тероризма. Хора, които се отнасят така към тази мрачна част от историята на човечеството, нямат място в управлението на модерна европейска България", отсече Станишев в позиция до медиите.

Той припомни, че още при съставянато на новия кабинет в България ПЕС изрази притеснението си от включването на "Обединените патриоти" в управлението.

Така че сега той очаква от премиера Бойко Борисов и от неговата партия ясно да се разграничат от поведението на коалиционните си партньори.

"В противен случай страната ни ще изпадне в сранната ситуация на предстоящ Председател на Съвета на ЕС, обявяващ се срещу неговите ценности", категоричен бе Станишев.

В обща позиция на Делегацията на европейските социалисти в ЕП се казва следното: "Оценяваме поведението на българския вицепремиер Валери Симеонов като недопустимо и излагащо страната ни. Настояваме за поднасяне на извинение от негова страна, както и за незабавно отстраняване на Павел Тенев от позицията заместник-министър. Очакваме с интерес позицията на Манфред Вебер и колегите от ЕНП, които остро критикуваха подкрепата за правителството от националистите в предишни периоди. Надяваме се, че те ще имат последователна, адекватна и проевропейска позиция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срамота е циркът ,който разигравате.Срамота е ,че не се посрами и ти да изпълзиш благодарение на тая снимка, иначе те бехме забравили.Срамота е да назидаваш върху костите на мъртвите, възмушавайки се от това какво прави човек в свободното си време, който дори не е бил министър тогава, Гади ми се, не мога да обяснявам повече.Ако нямаше фаесбук как ли щяхте да го "хванете"?Лицемери
32
1
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Да срамота е ... но е по-голяма срамота, че до началото на войната Нацистка Германия и СССР са били съюзници. Освен това си поделят Полша ... Сталин заграбва прибалтика ... абе хора ... това е минало не виждате ли какво се случва в настоящето. Исляма завладява света а Вие се занимавате с глупасти.
31
0
 
3
 
! Отговори
Комунизъм=разруха преди 6 години
Вие комунистите сте - като екзема Псориазис - никой не знае(и вие самите) защо се появявате - същите сте на цвят, и у нас - почти неизличими!Червени пааразити впити в снагата на България - нямате изтръгване!Все пак на запад са открили сравнително успешен лек срещу червената чуума.За да се спасим ще го използваме и тук. Нарича се пълна лустрация.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на мръсния със*ел станишев майка му дето написа комунистически труд за македонския език не беше ли срам, а? че бил отделен език, който дал основата на всички славянски езици? и тая маймунка без нито един работен ден, с крадени пари, сега се намести в евро парламента.
29
1
 
8
 
! Отговори
Дамян Симеонов преди 6 години
Гризач, точно па ти въобще не се обаждай! Благодарение на твоето тъпоумие ГЕРБ карат четвърти мандат. Какво? Не е четвърти? Ще стане....
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало съсела - що не коментираш тъпата шега на Крум Зарков за жертвите на комунизма?
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 24Мирише на нови избори май?тц - мирише на посрaни червени зaдници.
26
1
 
7
 
! Отговори
??? преди 6 години
Танев или Тенев ?Или и двамата са един и същ ...
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Викаш всеки е другар до доказване на противното.
24
3
 
3
 
! Отговори
Винету преди 6 години
До 24 червен анонимник. Не позна. След 4 години.
23
2
 
5
 
! Отговори
ууу преди 6 години
и съществуването ти е срамно
22
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мирише на нови избори май?
21
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но съсела да вее знамена на СССР и да се възхищава на техните масови убийци не е срамота.
20
6
 
15
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Хер Станишев да си мълчи по-добре.Щото само едни мустачки да си пусне и да си сложи есесовска фуражка - няма да могат да го отличат от Хайнрих Химлер, райхсфюрерът на СС.Точен двойник - могат направо да го сложат в музея на мястото на восъчната фигура!
19
7
 
15
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
18
5
 
13
 
! Отговори
Манафов преди 6 години
Между фашистите и комунистите разликата е само в цвета на прашките.
17
4
 
11
 
! Отговори
Манафов преди 6 години
Между фашистите и комунистите разликата е само в цвета на прашките.
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко де ги намира тия издънки? В това правителство има ли един намясто без да се е дънил навремето?
15
2
 
11
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Ако Съселчо не беше изпратен за евродепутат,сега БСП щяха да са с по-малко от 20 депутати!Навреме се отърваха от него пущините,жалко!Сега тоя п****л тръгнал да се прави на антифашист....
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно!А сега призовавам серго да призове и бандероввците от украйна да се поправят! Опаа май вече е късно!