БСП обвини ГЕРБ: Подарявате 36 млн. на превозвача "Карат С"

Концесионерът прави дарения на партията, твърдят от левицата
3
БСП обвини ГЕРБ: Подарявате 36 млн. на превозвача "Карат С"
Жельо Бойчев. Снимка: БТА

БСП обвини ГЕРБ, че се готви да подари 36 милиона лева на фирмата превозвач "Карат С", която обслужва 15 автобусни линии в София.

Това се правело, защото концесионерът бил приближен на ГЕРБ и правел дарения на партията.

Според Жельо Бойчев, който беше представител на левицата в СОС, на днешното заседание на местния парламент като допълнителна точка ще влезе удължаването на договора с частния превозвач за още две години.

На година Столичната община плаща по 18 милиона лева на фирмата, а това са пари, които могат да отидат за общинското дружество, коментира той.

Той припомни, че именно общинските съветници от левицата бяха тези, които през 2008 г. занесоха в ДАНС записа, на който се виждаше как представители на частни фирми договорят линиите на столичния автотранспорт, които да си разделят, което стана и причина да падне главата на тогавашния зам.-кмет Велизар Стоилов.

Преди този скандал обаче 15 автобусни линии бяха дадени на концесионер и сега се готвело удължаването на срока на договора, защото фирмата била близка на управляващите.

В същото време Бойчев припомни, че с европейки средства е подменена голяма част от автопарка на градския транспорт в столицата и грижата за автобусите трябва да е изцяло общинска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
6
 
! Отговори
! преди 6 години
Те подариха гара Пловдив на Карат С, за да си направели пред нея автогара, защото те си нямали такава в Пловдив
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами нали е на техен човек. Поставено лице на една честна банкера по и е Цветелина.