Каракачанов съжали болния Антонов: Атаката идва от ДПС

Кой ще носи отговорност за здравословното му състояние, пита вицепремиерът
Обновена: 18 май 2017 20:38 | 18 май 2017 20:33, Красимир Ангелов
106
Каракачанов съжали болния Антонов: Атаката идва от ДПС
Каракачанов по време на срещата с Йенс Столтенберг в Брюксел. Снимка: БТА

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че въпросът със злепоставящите снимки на служителя на Министерството на отбраната Иво Антонов, е свързан с ДПС.

"Категорично е атака, направил съм проверки, идва от ДПС, нека да го отрекат", заяви той пред български журналисти в централата на НАТО в Брюксел.

Още по темата
"Това е атака директно от ДПС, която предизвика криза - държавен служител от 18 години в МО, по всички атестации, които е получавал - отличен държавен служител. Разбирам политически атаки и игри, но да стигнеш до там да вкараш човек в болница - това не го разбирам и няма да го простя на тези, които го организират", посочи Каракачанов.

По думите му в "България нравите са такива - някои смятат, че с цената на всичко трябва да клатят управляващата коалиция и трябва да я доведат до криза".

"Няма да успеят, защото няма да се поддадем на техните провокации. ДПС съвсем открито заявява, че тяхната цел е да разбият управляващата коалиция. Това няма да се случи, коалицията ще бъде стабилна", заяви Каракачанов.

Както по-рано стана ясно, шефът на дирекция "Социална политика" към Министерството на отбраната Иво Антонов, който е нарочен за гонене от премиера Бойко Борисов заради скандал с негови снимки, е приет във ВМА заради проблеми със здравето. Той е настанен в кардиологично отделение, но няма съмнения за инфаркт. Антонов обаче ще остане под наблюдение тази вечер в болницата.

"Не е редно да има такива снимки, те са отпреди 10 години. Служителят е бил назначен преди 18 години и не е част от моя политически кабинет", отбеляза вицепремиерът.

"Кой ще носи моралната отговорност за здравословното състояние на този служител, заслужава ли си подобно нещо? Няма да си позволя да стана убиец и по телефона да разписвам заповеди за уволнение, защото ДПС решили да си правят експерименти с нас“, заяви още Каракачанов.

По-рано днес той се срещна в Брюксел с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Сред темите за разговор са били сигурността, участието на НАТО в международната коалиция срещу "Ислямска държава", борбата с тероризма. Каракачанов посочи, че Столтенберг има изключително точна представа за състоянието на Българските въоръжени сили и приветства заявените усилия на българското правителство за проектите за превъоръжаване.

Двамата са разговаряли за изпълнението на плановете за постигане на разходи за отбрана, равни на два процента от БВП до 2024 г., от които 20 на сто за модернизация. По темата за новия изтребител за Военновъздушните сили вицепремиерът изрази оптимизъм, че въпросът може да бъде решен от сегашното правителство.

"Не трябва да се бърза, това са средства на българския данъкоплатец и нямаме право на грешки. Тепърва този въпрос ще бъде разгледан от Министерския съвет, изпратените оферти ще бъдат разгледани, ще се прецени кога започват разговорите", посочи Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
4
 
17
 
! Отговори
Пинко преди 6 години
Тука е пълно със семити. С каква дива страст защитават темата за еврейския въпрос. Ако така защитаваха и достойнството на България, ама...
60
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе майтапчия какво значение има кой повдига въпроса. Снимката факт ли е - факт е, ами тогава- майтапчийска му работа То май майтапчийски пачнахте да управлявате държавата. За три дена три майтапа сътворихте.
59
3
 
17
 
! Отговори
Хайнрих Химлер преди 6 години
Каракачанов и ти другия шегаджия Симеонов, уреждам ви с безплатни билет за Заксенхаузен! Само една вметка: Не само евреи са го посещавали навремето обаче.
58
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези уж Патриоти са си комунисти, а те са антипатриоти. Наричат се интернационалисти.Значи тези са лъже-патриоти.Но простия народ така гласува, сега да ги търпи ;)
57
4
 
33
 
! Отговори
Тиквата преди 6 години
Все си мислех, че от Волен няма по-голям ***, но тоя Симеонов ми разби детските мечти.
56
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той че *** Симеонов няма си признае тези думи е ясно, въпросът е защо Тиквата като е толкова принципен го търпи в управлението, а не се отрече от него? Кажи, бе Тиква?
55
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов е доллен предател от ДС.Стига се е правил на велик.Комунист е, знаем го!
54
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кулеков е направил много голям филм за Аушвиц, преди малко го пуснаха пак за да го види оня *** Симеонов.Симеонов, подай си оставката, мърршо!
53
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанке, а ти знаеш ли че ако бяхте в Германия в политиката заедно с другия шегаджия Симеонов, не само нямаше да сте вече в управлението, а доживот нямаше да помиришете парламент заради това с концлагера. Нагли *** такива!
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снимчици до танковете ,произвеждаме танкове ? Hека компетенттните медици разгледат тая странна мания към танковете. То и Хитлер е обичал танкове .
51
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изказването на тоя дебел майтапчия е несериозно .
50
4
 
11
 
! Отговори
Интересно преди 6 години
Псевдопатриотския военен *** какви ли полови органи има...много интересно и много хора се интересуват......дали е с истински топки или третополови органи,а нищо чудно да е с женски полови органи
49
3
 
14
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Не съм виждал по-прецакани националисти от тези. Всичко започна от създаването на партия Атака в телевизия Скат благодарение на Валери Симеонов. Още тогава много хора се заблудиха, че Атака са националисти, Волен е техният спасител, а телевизия Скат е истината, която я няма в другите телевизии. Всичко това бе опровергано с влизането на Атака в коалиция с ГЕРБ и по-късно с БСП и ДПС. След това се създаде НФСБ, а след това дойде и голямата подмяна Обединени патриоти.
48
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз се чудя друго- що вестник Сега не даде видеото с Валери Симеонов и да попитат Тиквата ще иска ли да има нещо общо с него в управлението.
47
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя да си ходи у Македония не ни трябват тука сърбомани за министри аре у лево.
46
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанска мастийо, не те ли е срам да защитаваш порноолигарха хотелиер Симеонов за думи, които е изрекал, а не си признава за майтапите му в концлагера навремето?? А?
45
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха стана тя, в такъв сучай браво на ДПС ама нас не ни интересума от кой идва! Повече ни интересува, че сте комрометирани и сте опасни за националната сигурност. Защо искате да ни забъркате във война с Израел и Турция и Русия г-да патриотари ?
44
4
 
18
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Патриоти, ДПС ви е бъдещият коалиционен партньор. Сами си признахте това, ама сега понеже сте с ГЕРБ и се правите на противници на ДПС, но много бързо ще се гушнете с ДПС, ако БСП спечели изборите. Тогава ще си извадите рогата и всички ще ви видят що за патриоти сте. То сега ви личи колко сте националисти, щом се продадохте евтино на ГЕРБ и продадохте програмата си. Сега самите вие сте съучастници в кражбата на държавата и измамата за увеличението на минималната заплата и пенсиите.
43
1
 
9
 
! Отговори
вмро преди 6 години
ееии не нападайте нашия.27 години се борим да му намерим министерство,а сега го обвинявата.аааа не така.ще вземе да вдигне кръвното и коо праавим.с тез червени бузи кат оня свинския министър опа/свинаров/сгреших.
42
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво стана с минималната пенсия от 300 лв? Тези псевдопатриоти продадоха надеждите на възрастните ни хора за министерски кресла. Никога до сега за толкова кратко време (даже няма 1 месец), не е имало толкова лъжи и скандали. СРАМ и ПОЗОР! Това е за 1 месец, какво ли ще се случи за 4 години?