Каракачанов съжали болния Антонов: Атаката идва от ДПС

Кой ще носи отговорност за здравословното му състояние, пита вицепремиерът
Обновена: 18 май 2017 20:38 | 18 май 2017 20:33, Красимир Ангелов
106
Каракачанов съжали болния Антонов: Атаката идва от ДПС
Каракачанов по време на срещата с Йенс Столтенберг в Брюксел. Снимка: БТА

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че въпросът със злепоставящите снимки на служителя на Министерството на отбраната Иво Антонов, е свързан с ДПС.

"Категорично е атака, направил съм проверки, идва от ДПС, нека да го отрекат", заяви той пред български журналисти в централата на НАТО в Брюксел.

Още по темата
"Това е атака директно от ДПС, която предизвика криза - държавен служител от 18 години в МО, по всички атестации, които е получавал - отличен държавен служител. Разбирам политически атаки и игри, но да стигнеш до там да вкараш човек в болница - това не го разбирам и няма да го простя на тези, които го организират", посочи Каракачанов.

По думите му в "България нравите са такива - някои смятат, че с цената на всичко трябва да клатят управляващата коалиция и трябва да я доведат до криза".

"Няма да успеят, защото няма да се поддадем на техните провокации. ДПС съвсем открито заявява, че тяхната цел е да разбият управляващата коалиция. Това няма да се случи, коалицията ще бъде стабилна", заяви Каракачанов.

Както по-рано стана ясно, шефът на дирекция "Социална политика" към Министерството на отбраната Иво Антонов, който е нарочен за гонене от премиера Бойко Борисов заради скандал с негови снимки, е приет във ВМА заради проблеми със здравето. Той е настанен в кардиологично отделение, но няма съмнения за инфаркт. Антонов обаче ще остане под наблюдение тази вечер в болницата.

"Не е редно да има такива снимки, те са отпреди 10 години. Служителят е бил назначен преди 18 години и не е част от моя политически кабинет", отбеляза вицепремиерът.

"Кой ще носи моралната отговорност за здравословното състояние на този служител, заслужава ли си подобно нещо? Няма да си позволя да стана убиец и по телефона да разписвам заповеди за уволнение, защото ДПС решили да си правят експерименти с нас“, заяви още Каракачанов.

По-рано днес той се срещна в Брюксел с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Сред темите за разговор са били сигурността, участието на НАТО в международната коалиция срещу "Ислямска държава", борбата с тероризма. Каракачанов посочи, че Столтенберг има изключително точна представа за състоянието на Българските въоръжени сили и приветства заявените усилия на българското правителство за проектите за превъоръжаване.

Двамата са разговаряли за изпълнението на плановете за постигане на разходи за отбрана, равни на два процента от БВП до 2024 г., от които 20 на сто за модернизация. По темата за новия изтребител за Военновъздушните сили вицепремиерът изрази оптимизъм, че въпросът може да бъде решен от сегашното правителство.

"Не трябва да се бърза, това са средства на българския данъкоплатец и нямаме право на грешки. Тепърва този въпрос ще бъде разгледан от Министерския съвет, изпратените оферти ще бъдат разгледани, ще се прецени кога започват разговорите", посочи Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриотите за нищо не стават - те нямат капацитет да управляват държава.За едно обаче могат да бъдат полезни! Както са ядосани на мафията, наречена ДПС, да вземат да се амбицират и да я размажат тотално!Само това да направят и после да си ходят!...Това значи да се самоубият
20
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен ми се струва, че цялата истерия с тези хлапашки снимки е постановка на Бойко Борисов. Той се опитва да дискредитира тайно патриотите, за да ги държи изкъсо, а и за да казва после: "Ето, принуден съм да работя с тях, но въпреки това се справям."Иначе няма никаква логика!
19
3
 
19
 
! Отговори
Ментета преди 6 години
Псевдопатриотите-фашистите ВЪН ВЪН ВЪН от управлението на Европейска БЪЛГАРИЯ......
18
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриотите за нищо не стават - те нямат капацитет да управляват държава.За едно обаче могат да бъдат полезни! Както са ядосани на мафията, наречена ДПС, да вземат да се амбицират и да я размажат тотално!Само това да направят и после да си ходят!
17
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дебела Каракачанка, баба ми още си чака пенсията от 300лв. която ти и Винкела й ОБЕЩАХТЕ???Какво става с пенсиите от 300лв. бе Каракачанка???Гледам ти си бая охранен, направо дебел, а за пенсионерите някой ще помисли ли???
16
21
 
7
 
! Отговори
Бъдете обективни! преди 6 години
Казвате за Бухенвалд добре! А за Гулаг, Голи Оток, Персин, Гуантанамо? Комунистите избиха повече хора от нацистите! Само в Украйна от глад 10 млн! Какво говорите? А колониалистите за тях нищо, нали? Затова избухват войни! Когато ни сте обективи има войни!!!
15
19
 
11
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
Аз не разбирам нещо.Излиза, че ако някой е направил някаква простотия в миналото си, значи не може никога повече да е политик.Но тогава кои ще са политици - тези, които никога, ама никога през живота си не са правили нищо, нищичко шантаво, така ли? И които цял живот са пили сок от моркови? Само сок от моркови, нищо друго!Наистина ли искаме политиците ни да са такива?
14
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанчето, последно коя партия подьржа на СССР или USA? Защото, нещо като цветаря сидера взе да изглежда!
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе всички са маскари, но това с тази истерия заради някакви си туристическите снимки е тотална тъпотия!
12
14
 
7
 
! Отговори
дженерал от нато преди 6 години
Aтаката идва от Кремъл по нареждане на Путин срещу служител на министерството на отбраната на НАТОвска България!
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз ОП и ДПС ги бъркам. Много са ми еднакви.
10
4
 
16
 
! Отговори
юруш преди 6 години
По кабеларката СКОТ ТВ на Валери Балевски показваха документи, според които АТАКА е финансирана от ДПС. Наистина е нужно едно такова плашило за втвърдяване на електората. Сега си мълчат. Сигурно и те са получили помощ от Доган.
9
28
 
8
 
! Отговори
ВМРО преди 6 години
Каракачанов е прав.
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целия парламент се занимава само с глупости. На обикновенните хора не им пука за снимките от преди 100 години на депутатите.Ние сме ги избарали да вършат работа.Сега ще има цял месец да се занимават със снимките и нищо полезно да не направят.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
но да стигнеш до там да вкараш човек в болница - това не го разбирам и няма да го простя на тези, които го организират....Ама Антонов дърпал ли се е? Насила ли са го вкарали в болницата?Да не е пак някакъв майтап? А?
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цирковете с болницата си ги знаем. Нищо няма да му се случи на "нашия" човек от МО. Колко чакахме да се случи нещо на ББ в болницата 2012?
5
2
 
26
 
! Отговори
ссссссссс преди 6 години
ДПС са турци, но вие сте еничари!Така че сте по-гнусни!
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карадайъ лично и на ръце ли го е внесъл в болницата?
3
4
 
11
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че е побързал да се срещне с министър Каракачанов! Това дава гаранции, че г-н Столтенберг е получил от мин. Каракачанов точна оценка на настоящата политическа ситуация и е приел правилните препоръки.Можем да сме оптимисти за бъдещата работа на НАТО, след като генералният секретар е получил насоки именно от министър Каракачанов!Браво!
2
2
 
25
 
! Отговори
смешко преди 6 години
Това ли измислихте, патриотарчета? Вие сте много добри, но видите ли лошото дпс ви атакува и иска да ви свали от власт.