Сектор образование - приоритет за новото правителство

На дневен ред e проблемът с демографската криза, заяви Снежана Дукова пред Bulgaria ON AIR
18 май 2017 21:25, Красимир Ангелов
14
Сектор образование - приоритет за новото правителство
Снимка: Bulgaria ON AIR

Още в самото начало на своя мандат новото правителство започна решаването на сериозни и важни проблеми за държавата. Приоритет ще бъде подобряване качеството на образованието. Също така финансирането за ин витро процедурите, защото това е борба с демографската криза в България, заяви в студиото на "Денят ON AIR" Снежана Дукова, която е зам.-председател на ПГ на ГЕРБ.

По думите й не по-маловажно е агресията по пътищата да бъде намалена и да бъдат спасени човешки животи. "Трябва да запазим нацията си", посочи Дукова.

Пред Bulgaria ON AIR тя уточни, че работата по подобряване качеството на образованието несъмнено стои на дневен ред в Народното събрание. "Правителството определи образованието като стратегически проект в своята програма. Горда съм от факта, че Красимир Вълчев пое тежката отговорност и зае поста на министър на образованието. От 1 септември учителските заплати ще бъдат увеличени, предстои да бъдат направени някои изчисления, но е напълно възможно в рамките на 2017 г. те да пъдат повишени дори два пъти", поясни Дукова.

Тя допълни още, че увеличение този път ще получат и учителите, които не са могли да получат предишното 8-процентно заради делегирания бюджет и недостатъчното финансиране.

"Предстоят и реформи, които ще доведат до по-справедливи възнаграждения на учителите от по-малките училища и тези, намиращи се в "лоши" географски региони", каза Дукова в студиото на "Денят ON AIR".

Относно създалото се напрежение около скандала с вицепремиера Валери Симеонов и обвиненията за изречена от него шега за Бухенвалд, зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ обясни, че е склонна да вярва на твърденията на Симеонов, че думите му са извадени от контекста.

"Напоследък опозицията и най-вече БСП се опитва да "намери под вола теле" и да го пусне в публичното пространство. Това обаче са манипулации, към които най-вече журналистите не бива да се поддават, защото истината никога не е едностранна", категорична бе Снежана Дукова.

Видеото с целия разговор вижте тук:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проверете дипломата за висше образование на госпожа Дукова,както проверихте на Цачева.Доста ще се изненадате.Срамно е тази да дава оценки на БАН.Цветанов направи голяма грешка,като я направи свой заместник,преди да провери как постъпва с хората,който и помагаха в годините.Мислех,че е по умен и хитър.Театъра го разиграва с пълна сила-поток от кухи фрази,грандоманско дрънкане,уреждане на членовете от семейството на държавна работа с високо заплащане.Около нея всичко е лъжа.
12
0
 
2
 
! Отговори
Dindu Pundev преди 6 години
Това недоразумение да си пусне песента "На всичко е пари приятелю". Тези хал хабер си нямат от това "Що е това образование и има ли то почва у нас". То не е само да пари (дето ги няма) ами и до акъл (съвсем го няма). Трябва на НС отгоре надписът "Съединението прави силата" да се смени с "Икономиката, ***". Казах !
11
0
 
5
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 6 години
Като виждаме кои са министрите им, силно се съмняваме ! При тях нещата са изпуснати преди доста време ! В култ е издигната фрапиращата простащина !
10
0
 
9
 
! Отговори
55 преди 6 години
Гола вода е тази дама и цялата й партия!То бива простотия,ама тази я демонстрира!
9
0
 
14
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Празни приказки. Образование се прави с пари и то много, а ние нямаме, защото държавата беше систематично грабена от разни дребни и едри мошеници. Старата схема продължава и днес. В един момент ще се окажем с колосални заеми към международни кредитори и ще настане една смрад...
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко нали препоръча на програмисти да стават овчари. Какво повече искате.....
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сетила се Мара да се... Всичко кадърно забягна. Останалите мохикани по цял ден се борят с птостотията и накрая са виновни. Не лесно да обучаваш Едеоти.
6
1
 
3
 
! Отговори
So malia преди 6 години
Tova e prekrasno za nas.
5
0
 
9
 
! Отговори
Бай Корлеоне преди 6 години
Вече закъсняване с ОСТАВКАТА 3, нехранимайковци от шайката ТИКВИТЕ 3! Точно заради вашите корумпирани и неграмотни кадри , младите и образовани БЪЛГАРИ напускат Родината.
4
1
 
15
 
! Отговори
имигрант преди 6 години
ако имате възможност колеги и управляващи прочетете приоритетите на предишните правителства,борисов2,борисов1,орешарски и преди тях;все едни и същи образование,изборен закон,мвр.И НИЩО действително на терена.обезлюдяване на населени места/няма деца и се затварят у-ща/,убийства и кражби,нов изборен закон преди избори.това е КАТАСТРОФА голяма заBG.
3
8
 
2
 
! Отговори
Зъбльо преди 6 години
Ти не си никакъв Илия М, а си една Филия с Л.
2
0
 
20
 
! Отговори
Илия М преди 6 години
Как ще борят демографската криза? Като продължават да уреждат мамини синчета и кифлички по държавната администрация без конкурс, а знаещите, можещите и достойните да бъдат *** и ритани? Че то това е достатъчен повод да си хванещ дърмите и да заминеш.
1
1
 
4
 
! Отговори
Amanaman преди 6 години
Bulgarskite ucheni sa s nai-malkite zaplati v eu i nato....:-)Majete znaiat zasto...:-)