Симеонов се шегува с "Бухенвалд"? Той отрича, но в. "Сега" – не

Вестникът застана зад журналиста, говорил с вицепремиера
18 май 2017 17:00,
136
Симеонов се шегува с "Бухенвалд"? Той  отрича, но в. "Сега" – не
Снимка: БТА

Вестник "Сега" обяви, че стои зад статията си, в която вицепремиерът Валери Симеонов е цитиран да казва, че може да има майтапчийски снимки от младежките си години край лагера "Бухенвалд".

Коментарът му бе публикуван при избухването на скандала около снимките на вече бившия зам.-министър Павел Тенев. Той бе уволнен заради фотоси, на които позира, вдигнал ръка за хитлеристки поздрав.

Преди това обаче Симеонов го защити и обясни, че и той самият можело да има майтапчийски снимки от 70-те край "Бухенвалд". Днес вицепремиерът се разграничи от това твърдение и обяви, че ще съди вестника за публикуване на невярна информация.

"Вестник "Сега" категорично отхвърля твърденията на Валери Симеонов, че е публикувал невярна информация. Репортерът на "Сега" си е свършил работата съвестно и професионално. На 16 май 2017 г. той е провел два разговора със Симеонов.
Още по темата

В първия Симеонов иронично-пламенно защитава зам.-министъра Павел Тенев и неговата снимка с нацистки поздрав. Във втория, проведен по инициатива на вицепремиера, Симеонов разказва историята от студентското си пътуване до "Бухенвалд", написа изданието в електронното си издание днес.

Междувременно от БСП, ДПС и "Воля" поиска оставката на Валери Симеонов. Патриотите обявиха, че няма да я подаде, защото, според тях, драма няма.

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че вицепремиерът и пред него е потвърдил намерението си да съди вестника, защото написаното не отговаря на истината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари