Заради Heil Hitler: Борисов отстреля още един патриот

Вече беше освободен и зам.-министърът на регионалното развитие Павел Тенев
18 май 2017 12:52,
111
Заради Heil Hitler: Борисов отстреля още един патриот
Снимка: Facebook

Заради нов зараждащ се скандал с хитлеристки поздрав с властта днес се раздели още един патриот. Той е бил уволнен от премиера Бойко Борисов, обяви в парламента шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов без да уточни за кой става въпрос.

Още по темата

Най-вероятно уволненият е шефът на дирекция "Социална политика" в Министерство на отбраната Иво Антонов, който бил освободен по искане на премиера Бойко Борисов. 

Снимка на Антонов, вдигнал ръка за хитлеристки поздрав, се разпространява от вчера в социалните мрежи. Всъщност и снимката, и скандалът се стари. Още през 2014 година Антонов бил гласен за зам.-министър на отбраната във второто правителство на Бойко Борисов. Заради снимката с танка обаче той се разминал с поста. Вместо това бил сложен за началник на дирекция "Социално подпомагане". 

Антонов е вторят уволнен заради хитлеристки поздрав. Вчера Борисов поиска оставката и на зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев, чиято снимка с вдигната ръка в парижки музей също обиколи социалните мрежи. 

"Знаете, че премиерът Борисов прие неговата оставка (на Тенев - бел. ред.). Днес, доколкото съм запознат, премиерът също е разпоредил да бъде уволнен служител от министерството на отбраната, който с подобни снимки го има във Facebook пространството. Ние сме категорични, подобни снимки и изказвания няма да търпим", каза Цветанов. 

Той коментира и скандала около вицепремиера Валери Симеонов. Вчера той бе цитиран да защитава Тенев с аргумента, че самият той може да има подобни майтапчийски снимки от младежките години в лагера "Бухенвалд". 

Днес Симеонов отрече да е казвал това и обяви, че ще съди медията, която го е цитирала. Вицепремиерът казал това и лично на Цветанов. 

"Валери Симеонов твърди, че подобни думи не е казвал. Говорих и преди минути с него. Той твърди, че такива думи не е изричал, не мога да съм критерий какво е казал един човек при положение, че не съм присъствал".

Цветанов се извини за скандала: "Извинявам се за тези ситуации, но нека кажем, че правителството вчера взе много важни решения, които са част от предизборните ни обещания".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
18
 
! Отговори
ХХ преди 6 години
Хм, само аз ли не разбирам какво се случва тука!?Какъв е проблема да споделяш вижданията на Хитлер и да ползваш поздрава му?! Всеки има право на мнение и на симпатии. Все пак сме в 21 век и на'ще братя - хамериканците казват, че вече сме демокрация... Уж... Сега, знам, че евреите се натискат едва ли не, това да бъде преследвано от закона, ама не сме длъжни да приемаме тяхната версия за Втората световна...
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Биби, ако искаш да отложиш поне за малко неминуемият си крах махни за начало далаверко. Просто обединените майтапчии те направиха за смях.
46
1
 
19
 
! Отговори
Ами преди 6 години
Б.Б три , въпрос на време да се разп.рди.
45
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Премиерът с фашистки вицепремиер ще си навлече врагове навсякъде.
44
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко пак не уцели правилната коалиция.Не смее да си отреже златния пръст.
43
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До moreliniСъщото важи и за тези с портретите на Сталин....
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Махни далавери, другите сами ще се махнат!
41
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До двоен аршинЧервени тролчета цъкат минуси за норматив.
40
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде за късмет да уволни третия иначе няма оправяне.
39
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия новоизлюпени политиченца патриотиченца още не са разбрали колко *** работа е политиката. Как им КОРнелия е в тази пумия от 20 години. Тия още имат жълто по устата, са тръгнали да се съревновават с нея...
38
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
кьде беше общ мнение когато евр собственици фалираха авиокомпания балкан иоставиха 4000 души на улицата и сега двама уволнени заради нищостига с това лицемерие
37
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Националсоциалистите хубаво ще ги тричаме, ами интернационалсоциалистите (комунистите)???Щото аз между Heil ***! и Слава ***...пардон Сталину!, разлика не виждам....или ако има е в полза на първото.Та хайде всички съветофили на баржата!
36
10
 
11
 
! Отговори
двоен аршин преди 6 години
Някой, който размахва портрети на Ленин и Сталин, няма ли да бъде уволнен? Или те са ОК, по-човечни от нацистите? На 9ти май имаше доста такива червени бозлуджанци!!! Позор за България.
35
1
 
12
 
! Отговори
богомилът преди 6 години
За гювендилък ще гонят ли зам. министри? Или за едно гоним, за друго-не!!???
34
5
 
6
 
! Отговори
уф преди 6 години
Това ли е най-голямото престъпление за един политик?Скриваме слон ,а преекспоанираме мухата -еваларка ***.Какви огромни корупционни схеми не получиха гласност ,а "надигащия" се "Четвърти Райх",от Фейсбук профилите.Може да чака да му метнат ножици да среже енергото или да показва модерните ни изтребители,а най вероятно го е заслепила винетка от депутатския ескорт и си пази очите.
33
5
 
13
 
! Отговори
Патриоти?! преди 6 години
Тези т.нар. от самите тях "патриоти" се оказаха патротари, бивши *** на ДС, с руски капитали и нацистки поклони. Интернационалисти на дело...Хвала....
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ах, калинка, калинка, малинка моя...Адио, Валерка, върви си почини в "Козия рог".
31
5
 
23
 
! Отговори
ДОБРИ ДЖУРОВ БКП КПС преди 6 години
БУДА НЕ Е ***..БУДА БОРИСОФ Е МИЛИАРДЕР...ВИЕ СТЕ ПРОСТИТЕ !!МУАХАХА
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 16Вървяла лисицата подир овена и чакала да му падне торбата
29
2
 
12
 
! Отговори
Българан преди 6 години
До Анонимен - номер 21Цитат:"Аз съм *** и вие сте прости, за това се разбираме".......