Заради Heil Hitler: Борисов отстреля още един патриот

Вече беше освободен и зам.-министърът на регионалното развитие Павел Тенев
18 май 2017 12:52,
111
Заради Heil Hitler: Борисов отстреля още един патриот
Снимка: Facebook

Заради нов зараждащ се скандал с хитлеристки поздрав с властта днес се раздели още един патриот. Той е бил уволнен от премиера Бойко Борисов, обяви в парламента шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов без да уточни за кой става въпрос.

Още по темата

Най-вероятно уволненият е шефът на дирекция "Социална политика" в Министерство на отбраната Иво Антонов, който бил освободен по искане на премиера Бойко Борисов. 

Снимка на Антонов, вдигнал ръка за хитлеристки поздрав, се разпространява от вчера в социалните мрежи. Всъщност и снимката, и скандалът се стари. Още през 2014 година Антонов бил гласен за зам.-министър на отбраната във второто правителство на Бойко Борисов. Заради снимката с танка обаче той се разминал с поста. Вместо това бил сложен за началник на дирекция "Социално подпомагане". 

Антонов е вторят уволнен заради хитлеристки поздрав. Вчера Борисов поиска оставката и на зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев, чиято снимка с вдигната ръка в парижки музей също обиколи социалните мрежи. 

"Знаете, че премиерът Борисов прие неговата оставка (на Тенев - бел. ред.). Днес, доколкото съм запознат, премиерът също е разпоредил да бъде уволнен служител от министерството на отбраната, който с подобни снимки го има във Facebook пространството. Ние сме категорични, подобни снимки и изказвания няма да търпим", каза Цветанов. 

Той коментира и скандала около вицепремиера Валери Симеонов. Вчера той бе цитиран да защитава Тенев с аргумента, че самият той може да има подобни майтапчийски снимки от младежките години в лагера "Бухенвалд". 

Днес Симеонов отрече да е казвал това и обяви, че ще съди медията, която го е цитирала. Вицепремиерът казал това и лично на Цветанов. 

"Валери Симеонов твърди, че подобни думи не е казвал. Говорих и преди минути с него. Той твърди, че такива думи не е изричал, не мога да съм критерий какво е казал един човек при положение, че не съм присъствал".

Цветанов се извини за скандала: "Извинявам се за тези ситуации, но нека кажем, че правителството вчера взе много важни решения, които са част от предизборните ни обещания".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
9
 
! Отговори
ж преди 6 години
Споко ДПС и вие ще се наредите за властта след 4 г както е ръгнало .Бойко Б не обича Хитлер нали трябва да ислямизира държавата и това му е играта ако не знаете.Другото са далавери.
7
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Та значи коалиция е ДПС е много осъдителна, а коалиция с поклонници на фашизма не е? Протестерите къде са сега?
6
8
 
18
 
! Отговори
уф преди 6 години
Политиката в България е на ниво селската клюкарка.Чисто и просто са им ровили фейсбука за да открият "снимки" вадят се от контекста и цялата независима журналистика ни обеснява как вдигнатата ръка е престъпление към човечеството.Знака е древноирански поздрав към слънцето,те и индииците имат свастика,просто не са български политици.А Панцер 4 зад него е танк-герой окупирал Македония и Беломорието,сражавал се срещу германиците,накрая закопан да пази България.Поклон пред тази машина.
5
4
 
21
 
! Отговори
да помислим преди 6 години
Бойко пак питам и се замисли малко .Човек може да е фен на Чингиз хан ,Мехмет завоевателя,Александър велик и и Карл Велики на Наполеон, Цезар и Линкълн -всички проливащи кръв на своите и чуждите народи ,но на Хитлер не можело .Това умно ли е?
4
3
 
21
 
! Отговори
любопитен преди 6 години
Чичото на снимката гледа много умно:) личи си, че е патреот.
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЗИ НА СНИМКАТА Е БИР ПАРЧЕ ПАТРИОТ(АР)
2
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХА-ХА-ХАТО СТАНА ВЕРИЖНА РЕАКЦИЯ.СИГУРНО в правителството ИМА ОЩЕ ДЕСЕТИНА ПАТРИОТИ-ПОКЛОННИЦИ НА ХИТЛЕР?ДА СИ ТРЪГВАТ БЕЗ БОЙ.
1
7
 
28
 
! Отговори
пардон преди 6 години
Бойко пак почна да лижеш задниците на комунистите .Но то в твоята партия има само такива. И защо хората могат да харесват Сталин ,Чърчил и Рузвелт ,а Хитлер не.