Жертви сме на лов на фашисти, оплака се Симеонов

Вицепремиерът иска аудиозаписа с репликите за "Бухенвалд"
Обновена: 19 май 2017 10:26 | 19 май 2017 09:52, Веселина Йорданова
68
Жертви сме на лов на фашисти, оплака се Симеонов
Снимка: БТА, архив

Вицепремиерът Валери Симеонов е категоричен, че няма да подава оставка от правителството.

Да напусне поста поискаха от опозицията - БСП и ДПС, след скандала с нацистки поздрав на вече бившия зам.-министър Павел Тенев от квотата на Патриотите. Според в. "Сега" Симеонов казал, че също би могъл да има "майтапчийски" снимки от лагера "Бухенвалд", той обаче отрича и настоя, че думите му са изопачени, като се закани да съди вестника.

Още по темата

Пред Нова телевизия вицепремиерът заяви, че няма да напусне поста, защото опозицията не е гласувала за избора му.

"Не виждам и основание. Все пак бих желал някой да застане пред камера и да каже защо точно искат оставката ми, какво нарушение, какво престъпление или неизпълнение на служебните задължения до момента са открити в моята работа. Не е ясно точно за какво се иска оставката ми", посочи той.

Вицепремиерът настоява от вестника да оповестят аудиозаписа на неговото интервю, а не записаните на текст реплики.

"Сигурен съм, като чета внимателно другите изречения, многоточия и т.н., че има аудиозапис и е добре, преди да се раздават присъди и оценки, да се изслуша всичко, което съм казал. Аз много добре знам какво съм казал и след като съм приключил официалното интервю, се обадих на репортера, за да се опитам да го убедя, че по една снимка не е редно да се съсипва живота на един човек", каза още Симеонов.

По думите му ситуацията около тези снимки започва да преминава границата. Вицепремиерът коментира и отстраняването на Иво Антонов от МО за такава снимка, който бе приет за наблюдение във ВМА. Симеонов уточни, че Антонов е в болничен и не е уволнен.

В момента, в който научил за уволнението си в кабинета на зам.-министъра на отбраната, той изпаднал в прединфарктно състояние и с линейка е откаран по спешност във Военномедицинска академия.

"Особено след вчерашния случай смятам, че сме жертви на лов на вещици, да не кажа - на лов на фашисти и то е приложена тази отвратителна кампания спрямо хора, които нямат нищо общо. Аз познавам и двамата, никога не са изповядвали това и нямат такова мислене, да не говоря за себе си, който имам достатъчно сериозна биография, включително свързана с еврейските организации в Бургас", добави още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: Валери Симеонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
До 2 днипосочваш следствието, а не причината! ББ/гебр го подържа ОП нал тъй! ОП бяха в опозиция докато не се пристанаха на ГЕРБ, които от както са на власт оплюскването/унщожаването на страната е със засилени темпове!
37
1
 
13
 
! Отговори
ss преди 6 години
фашист=комунист=нацист=тоталитарист=монархист="богоизбран"=хванал господ за шлифера - все врагове срещу нормалните хора
36
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този мйекащ *** вчера го натикаха у властта, днес вече оср:::ан до уши. Усети, че ще има гепачка и бил жертва??? Този селски хитрец бил жертва??? И с колко живеел на месец, с 1 200 лева??? Беден наш Валерко но честен. Е, няма да споменаваме Козият рог, с това хотелче помага на държавата. Истински патриот. Никога няма да си подаде оставката. Трябва с бухалки да се изкара от властта защото тя за него в трупане на пари. Сезона започва, веднага се намуши да "оправя" туризма. Верваме му!
35
11
 
11
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 6 години
Много боли да си едновременно СОЦИАЛИСТ и ОПОЗИЦИЯ! Ха ха ха хо ху й.....
34
22
 
11
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
Неприемливо е двете терористични организации ДПС и БСП да искат оставки от единствено представена ПАТРИОТИЧНА парламентарна коалиция в Българския парламент!
33
4
 
19
 
! Отговори
2 дни преди 6 години
Два дена ни занимават със странични неща.Никой не споменава истински важните проблеми:Неосновано увеличение на: ток, вода, газ, хранителни стоки, парно.- Премахване на лимитите в болниците. Увеличение на пенсии и работни заплати.- Премахване на такса сградна инсталация.- Ако плащате високи сметки за общ водомер вода, това е защото ВИК са решили, че ако минеш някаква граница, плащаш по-скъпо. Офисите харчат много вода, защо това не се предвиди. ЗУТ и ЗУЕС - куцат отвсякъде.
32
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеонов е прав, тези гонения на нацисти са неприемливи! Те също са хора и имат права.
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Toja prodtak bkp milionera simionov da se maha siderov ganen poboinik a simionov prostsk s hoteli dalaveri tv karaka4anov kskvo stava s 300 lv min prnsia islsgahte da da gladuvat sa.vas laji no stanahe ministri s 8 9000 lv na m ta i pove4e bisnesa dalsverite vi varvat vs gerb dte takiva bkp sega gerb milioneti. Jivkovisti
30
5
 
8
 
! Отговори
MAKEDON преди 6 години
Na site Bolgari..... OSVEN retkite partizani od 41-45 glaven pozdrav mu bese ''HEIL ***''
29
3
 
20
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Ако тоя крадлив *** оцелее и тоя път- НЯМА ДЪРЖАВА !!!
28
3
 
11
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
След като лова на фашисти е разрешен у нас да видим къде се крият въпросните гадинки.Очевидно едно от местата е коридорите на властта.
27
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валерка,ти и твоите двама ортака,дето не можете да се гледате,не сте жертви нито на фашизма,нито на каквото и да било.Вие сте и жив т-шак на природата.
26
3
 
19
 
! Отговори
НЕ ПАТРИОТ преди 6 години
ДА ПОБЛИКУВАТ ЗАПИСА И ДА СИ ХОДИ.КЪДЕ Е БОКО МОРАЛИСТА.ЩО МЪЛЧИ ? БОКО НАЛИ СИ СПРАВЕДЛИВ.УВОЛНЯВАИ.СИМЕОНОБ ИЗПЛЮИ КОКАЛА И СИ ВЪРВИ.АМА НЕИСЕ КОКАЛ ТЪКА ЛЕСНО НЕ СЕ ИЗПЛЮВА .ЗАХАПЕ ЛИ СЕ ВЕДНЪЖ ТРЯБВА ДА ТИ ИЗБИЯТ ЗЪБИТЕ ЗА ДА ГО ПУСНЕШ
25
3
 
15
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Симеонов се чувства фашист и жертва на лов ли?
24
6
 
13
 
! Отговори
Ей Ей Ей преди 6 години
Хайде стига с тоя Холокост. Това че една група черпи дивидент от страданието на предците си, не може да ни превръща в роби. Вижте сега- САЩ са избили десетки милиони индианци - а днес паметници на американци в България - бол.
23
3
 
18
 
! Отговори
саки преди 6 години
Тоз валерко ,само гаф след гаф братче. Забавен тип.
22
4
 
12
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Не комунистите са проблема, а болшевиките! Комунистите по нашите земи са избити зедно с фашистите през 1944, за да могат болшевиките (като този от снимката, и шефът му, и въобще всички дето ги гледаме по телевизията от 1944 насам) да си оправят живота, продавайки всичко материално и нематериално на този с по- добрата оферта. Ама докато слушате само Инджев и Коритаров (не по- различни от аматьори болшевики), няма как да го проумеете!
21
2
 
10
 
! Отговори
до 15 преди 6 години
Грешка.Такива ни управляват през последните 72 г. През първите 45 от тях, освен ид.и.оти бяха и малограмотници. Днес сърбаме попарата, надробена още тогава.
20
3
 
19
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Той(В.Симеонов) въобще не осъзнава, че вече не е обикновен човек който може свободно да изказва мнения - предимството да не си политик-, а е човек който трябва да внимава какво казва и как звучи! Да разбира същноста на случващото се около него! Холокоста е събират като *** нормални хора, нормални обиковинни семейства като *** от къщите им, качват ги на вагони и ги карат едни в пеща, други за доизживяване, с трети правят брутални експерименти (-Менгеле)!Политиката е отговорност!
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 6Описал си много точно манталитета на следдеветосептемврийските "комунисти". Това, че си ги обозначил като фашисти, не е грешка.