По човешка хипотеза: Патриотът с Heil Hitler остава в МО?

Каракачанов: Длъжен съм да защитавам служителите на министерството!
19 май 2017 15:30,
169
По човешка хипотеза: Патриотът с Heil Hitler остава в МО?
Архив: Булфото

Военният министър Красимир Каракачанов даде да се разбере, че може да не уволни Иво Антонов, служителят в Министерството на отбраната, чиято снимка с хитлеристки поздрав обиколи социалните мрежи. 

Вчера стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е поискал отстраняването му, а това е в правомощията на военния министър. Ден по-рано министър-председателят уволни зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев заради подобна снимка хитлеристки поздрав.

Още по темата

Днес Каракачанов припомни, че вчера, когато се разгоря скандалът, той бе в Брюксел за среща с шефа на НАТО.  

"Разпоредил съм още снощи заместникът ми да го извика и да му иска обяснение. В този момент служител Антонов получава сърдечна криза, повикана е линейка, стациониран е в кардиологичното отделение на ВМА", обясни днес Каракачанов. 

Той беше категоричен, че няма да му иска обяснения, докато е в криза, защото това би било ненормално. 

На въпроса дали съществува хипотеза да не уволни Антонов, министърът обясни, че "съществува хипотеза да се държим като хора". 

"А не заради една евтина новина и обслужвайки една етническа партия да предизвикваме здравословни проблеми, а недай си Боже и нещо друго в един служител. Аз съм длъжен да защитавам служителите на това министерство", каза Каракачанов. 

"Представете си, ако го бях уволнил. И с този служител се случи нещо. Кой носи моралната отговорност? Кой ще погледне жена му и децата му? Айде стига простотии!", каза още министърът. 

Той попита и по какъв член от кой закон той може да уволни Антонов, който е държавен служител. Каракачанов припомни и че снимката му е била отпреди 10 години. 

"Всички в живота си ли сме били светци, не сме бъркали или не сме правили грешки и не сме имали младежки емоции и увлечения ли? Заради които след десет или двайсет години някой  ще ни ги размахва?", попита министърът. 

Каракачанов съобщи, че Антонов е служител от 18 години във военното министерство. Той бил с отлични атестации от различни министри, бил инициатор и на държавната политика за възстановяване на войнишките паметници. Каракачанов попита лидерката на БСП Корнелия Нинова кога е искрена. 

"Кога БСП разбраха, че сме фашисти? Когато Корнелия Нинова обяснявяше още преди предизборната кампания, че може да направи правителство само с Обединените патриоти не знаеше ли, че сме фашисти? Айде стига с тия евтини политически номера. Аз разбирам, че мечтата й да спечели изборите и да оглави правителството не се сбъдна, но трябва да има някакъв морал в политиката", каза Каракачанов. 

Той обвини ДПС, че те са инициатори на кампанията срещу Иво Антонов и го обясни с факта, че патриотите са им отнели възможността да разпределят порциите на държавната хазна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Букмейкърите могат вече да предлагат залози до кога ще изкара това"правителство".Вариантите са три.До това лято,до тази есен или до следващата пролет.Аз лично залагам до есента.
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко става с танковете, наборната служба и заплатите и пенсиите, защо ни изъгахте бе нацисти ? Мислите да държите пенсиите гладни като в Бухенвалд ли ? 400 евро минимален доход за ЕС, направете пенсиите 800 лв за да сме в крак с ЕС.
65
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тъй, тъй. въпросният нацист си е правил снимката и е марширувал под носа на бсп и дпс преди 10 години, по време на тяхното управление и не само че са го търпели, ами и са го назначавали на по-висока позиция. тогава не им е пречело, ама сега като няма власт и парички, собствените им хора са криви. и наистина, бсп ясно казаха, че искат да управляват с патритотите преди изборите, ама сега гроздето е кисело. ама какво да очакваш от агенти от бсп и дпс - само интриги, скандали, нищо градивно.
64
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов,това не е достатъчно - говори, че това е един недозрял, кух и празен ***!Аз не приемам този човек за пример, нито да управлява, защото не се знае как ще ме представлява някъде.Може да си тикне розова опашка в *** и да дефилира на гей -парада и пак ще получи инфаркт от това, че просто трябва да продължи напред, защото ти е удобен!Не можеш да пренебрегваш мнението на обществото, без това по милост сте във властта!Намери достоен човек, откъде ги вадите тези нещастници!?
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фигурката в музея също е подигравка и ислямски фашисти разстреляха вестника Шарли заради карикатурите на Мухамет.
62
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако си направиш шега - сложиш изкуствена брада, наденеш бял чаршаф и насочиш пръст към небето, това прави ли те симпатизант на ИДИЛ? Не, правят те убежденията, изказванията и действията ти. Не мисля, че такава снимка е показателна за официална или неофициална партийна линия в Обединените Патриоти, подкрепяща нацизма или геноцид над който и да е. Нека се разгледа проблемът и да се реши бързо и по разумен начин, не да се раздухва за заблуда на масите. Имаме много по-належащи и сериозни проблеми.
61
2
 
10
 
! Отговори
Един преди 6 години
Брей! Много сърдечни кризи-много нещо! Значи, искате ли да се хванем на бас, че ако утре отида пред НС и почна да марширувам с нацистки поздрави ще ме окошарят на мига! Обаче, въпросния кризополучател- него ще го защитават!? Бил добър човек и примерен баща. Браво! Ами и аз съм примерен баща, ама на мен ще ми лепнете поне 5 години, нали? За фашизъм. Браво! Утехата ми е, че не съм гласувал за нито една от партиите в НС. Съвестта ми е чиста. И, не- не съм симпатизант на БСП. Срам ме е...
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпросния артист се подиграва с Хитлер и немците.Прави разлика между изкуство или комедия в случая и симпатизанти на хитлеризма.Много е различно.А и доста удобно да вадим филми които косвено са осмивали нещо отречено.
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не работят освен избори и след като ги изберат за 4 г. само се занимават с глупости.
58
2
 
11
 
! Отговори
СССР преди 6 години
Каракачан, спри да защитаваш някькьв си твой лакей! Знаем ви вас самонареклите се патриоти що за подлизурковци сте вие! Иво загуби парче от мазната баница и веднага почна да получава припадаци! На нас не ни трябват политици с изкуствени номера, на нашата страна и трябват политици като Левски и Ботев!
57
0
 
2
 
! Отговори
идеалист преди 6 години
Трябва голяма чистка във всички министерства. Да махнат всички от СДС през БСП, ОДС, ДСБ, ГЕРБ, ДПС, НДСВ, и чак до ПФ. Тобява България ще се оправи
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
.....то това МО за какво ли ни е вече......
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демографската криза стигна и до парламента и правителството. Сигурно въпросният човек не убеден фашист, но какъв г.лупак трябва да си за да публикуваш такова нещо.
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като е болен трябва да се пенсионира инвалидно. ББ имаше инфаркт през 2013 г. и сега е с фалшиво медицинско.
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Имам въпрос: а позволено .."....Позволено е в киното.Немислимо е в държавни институции.Жалко, че не го схващаш.
52
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами прав е каракачанов, само че не умее още да се изразява като политик. едно е да махнеш някого от позиция министър или да не го оставиш, друго е да уволниш ИЗЦЯЛО човек от работа, назначен преди 18 години от същите, които сега искат да го махат. в нормална държава, след 18 години в институция или фирма, обикновено растеш в кариерата; издънил се е, ще си плаща и няма да заеме по-висока позиция. уволняването на болен човек не е разрешено по закон и това е постановка, за да обере друг парсата.
51
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само си представете каква им е ценностната система на т.н.обединени патриоти. Тия имбеццили дори не схващат колко е опасно да се заиграваш дори и на шега с неща като хитлеризма.
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Тато из ПравецББ е юнкерист и тръмпис.
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПатрЕоти, къде е пудела от луфтханза да не разпуска в Куба
48
4
 
5
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Aми то в правителството са само комунисти и хитлеристи ...