По човешка хипотеза: Патриотът с Heil Hitler остава в МО?

Каракачанов: Длъжен съм да защитавам служителите на министерството!
19 май 2017 15:30,
169
По човешка хипотеза: Патриотът с Heil Hitler остава в МО?
Архив: Булфото

Военният министър Красимир Каракачанов даде да се разбере, че може да не уволни Иво Антонов, служителят в Министерството на отбраната, чиято снимка с хитлеристки поздрав обиколи социалните мрежи. 

Вчера стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е поискал отстраняването му, а това е в правомощията на военния министър. Ден по-рано министър-председателят уволни зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев заради подобна снимка хитлеристки поздрав.

Още по темата

Днес Каракачанов припомни, че вчера, когато се разгоря скандалът, той бе в Брюксел за среща с шефа на НАТО.  

"Разпоредил съм още снощи заместникът ми да го извика и да му иска обяснение. В този момент служител Антонов получава сърдечна криза, повикана е линейка, стациониран е в кардиологичното отделение на ВМА", обясни днес Каракачанов. 

Той беше категоричен, че няма да му иска обяснения, докато е в криза, защото това би било ненормално. 

На въпроса дали съществува хипотеза да не уволни Антонов, министърът обясни, че "съществува хипотеза да се държим като хора". 

"А не заради една евтина новина и обслужвайки една етническа партия да предизвикваме здравословни проблеми, а недай си Боже и нещо друго в един служител. Аз съм длъжен да защитавам служителите на това министерство", каза Каракачанов. 

"Представете си, ако го бях уволнил. И с този служител се случи нещо. Кой носи моралната отговорност? Кой ще погледне жена му и децата му? Айде стига простотии!", каза още министърът. 

Той попита и по какъв член от кой закон той може да уволни Антонов, който е държавен служител. Каракачанов припомни и че снимката му е била отпреди 10 години. 

"Всички в живота си ли сме били светци, не сме бъркали или не сме правили грешки и не сме имали младежки емоции и увлечения ли? Заради които след десет или двайсет години някой  ще ни ги размахва?", попита министърът. 

Каракачанов съобщи, че Антонов е служител от 18 години във военното министерство. Той бил с отлични атестации от различни министри, бил инициатор и на държавната политика за възстановяване на войнишките паметници. Каракачанов попита лидерката на БСП Корнелия Нинова кога е искрена. 

"Кога БСП разбраха, че сме фашисти? Когато Корнелия Нинова обяснявяше още преди предизборната кампания, че може да направи правителство само с Обединените патриоти не знаеше ли, че сме фашисти? Айде стига с тия евтини политически номера. Аз разбирам, че мечтата й да спечели изборите и да оглави правителството не се сбъдна, но трябва да има някакъв морал в политиката", каза Каракачанов. 

Той обвини ДПС, че те са инициатори на кампанията срещу Иво Антонов и го обясни с факта, че патриотите са им отнели възможността да разпределят порциите на държавната хазна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
2
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
Супер спретната постановка с тоя фашизоид ***, за да се отклони вниманието от Каракачанската некадърност.
146
0
 
1
 
! Отговори
Cesar krastev преди 6 години
Pak vi otvlichat vnimanieto ot minimanite zaplati i obstonationalnata bg stachka s gluposti...
145
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудо голямо. Имаме далеч по-важни проблеми.
144
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кое според недоразумението Каракачанов,седнало в стола на министър на отбраната на България,трябва да бъде санкционирано?Откритата агитация за възраждане на неонацизма за този безмозъчен"патриот"какво е?Нацизмът е обявен за международно престъпление.Време е този "голям политик"малко да се образова.Трябва ли да приемем,че защитавайки открито фашистките лозунги на Симеонов,Каракачанов извършва освен престъпление против държавата и международно престъпление?
143
1
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
Този министър на отбраната не е с всичкия си! Боже пази България!
142
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тоя ви говори майтапчийски вие се палите.
141
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А когато министърките се забрадиха доброволно в Иран, защо ги оставихме така да легитимират един античовешки и женомразски режим в Иран? Там даже нямаше и опит за пародия, както е в този случай.
140
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаме си вече предаване "Комиците". Какво комично има в това един никаквик да вдига ръка с фашисткия поздрав? И тоя да ме управлява - никога! Онова розовобузото дебелодупестото би трябвало светкавично да го уволни, а не да го защитава! Специалист бил! Егати колко сме изпаднали, след като това са ни специалистите! Днес един самонадеян умник се пенявеше пред канал 3 с атентата на "Св.Неделя" и правеше нелепи паралели. Ами що не върне лентата с един разбор на "онова" ВМРО? Колко избити македонци
139
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Антонов толкова се е разстроил от скандала, питам се как ще се върне на работа в МО и как ще гледа колегите си? Освен това, снимката е правена във Военния музей, към който същото това ведомство има пряко отношение! Т.е. този служител с кого си прави шегички?
138
1
 
6
 
! Отговори
Краси Радков преди 6 години
Симеонов към Сиромахов: Ко искаш, уа? Чалгар такъв... Вие кво се хвалите че сте напълнили един път зала Армеец? Аз си пълня хотела всяка вечер, УА!
137
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата стигна дъното- коалира се с едни пишман патриотични *** които се оказаха с хотели, които се оказаха и пълни нагеци- Ти не можеш да си казал преди дни, че си бил едно време в концалгер и си си правил майтапчийски снимки, а след няколко дни да отричаш. Само се чудя тия от вестник Сега защо не пуснат записа с изказването на тая оттрепка Валери Симеонов и да го направят за пореден път жалък нагъл *** в очите на хората?
136
1
 
11
 
! Отговори
Виготура преди 6 години
Ей така минава деня на българския парламент - в шеги и закачки. Нацисти и комунисти се гушкат и целуват, докато овцете бачкаме, за да им плащаме заплатите, мерцедесите, охраната и субсидиите
135
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък съм си правил снимка как уж удрям фигура на Шрек с комична цел, понеже мачът между Джошуа и Кличко още беше актуална тема. Това какъв ме прави - някакъв ужасен насилник?
134
3
 
8
 
! Отговори
Tomas Buhta преди 6 години
***, от 2 дни се мазниш грухтиш за нещо което народа не го интересува! Почвай да работиш и изпьлняваш това което си обещал или марш обратно в свинарника.
133
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валери Симеонов се оказа голям *** в крайна сметка. Лъсна му заддника за 2 седмици.Направиха го смешен и хората на Дългия с хотела му и тия от вестник Сега.
132
3
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
С покрепата на тиквата от Банкя патриотите предизвикаха доста комичен ефект!Предлагам да се включат и в гей парада тези шегаджии!
131
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв морал в политиката те гони, бе "моралистке" каракачанса...?Ако имаше грам морал, щеше да поискаш от Валери Симеонов да си подаде оставката заради шегаджийската му простотия.
130
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 143Не, това не е пълната картина, защото не знаеш контекста на снимката - какво е искал да постигне с позата си. Моето предположение е комичен ефект, май по-скоро несполучлив.
129
3
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Шкемби дълго време подкрепяше БСП които бяха коалиционен партньор на ДПС сега не знам какъв му е проблема на този агент-доносник!От ДПС ли снимаха тези пикльовци които си играят на нацисти!
128
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жестовете ми изглеждат пародийно. Така че хипотезата за шега остава. Колко е уместна е отделен въпрос. Като видя някой да имитира Джон Клийз или герой от "Ало, ало", не го обявявам за нацист. Когато някой приятел ми изглежда, че се държи като диктатор, може да го иронизирам като му покажа нацистки знак и си сложа като мустак пръстите на другата ръка. Това би ли ме направило нацист? А ако някой ми направи снимка в този момент, значи ли, че не може да работя вече на държавна длъжност?