Сидеров зад Симеонов: Не е нацист някой, който не е нацист

БСП критикували управлението, защото се справяло добре
Обновена: 19 май 2017 16:18 | 19 май 2017 11:37,
94
Сидеров зад Симеонов: Не е нацист някой, който не е нацист
Снимка: архив, Bulphoto

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров защити партньора си във властта Валери Симеонов от критиките към него около избухналия "хитлеристки" скандал. Сидеров обясни, че познава Симеонов от ученическите години и увери, че той никога не е имал нацистки възгледи. 

"Искате да изкарате нацист някой, който не е нацист", обърна се лидерът на "Атака" към БСП, които поискаха оставката на Симеонов.

Още по темата

Скандалът тръгна от зам.-министъра на МРРБ Павел Тенев, чиято снимка с хитлеристки поздрав обиколи социалните мрежи. Тенев бе уволнен от Борисов, но междувременно Симеонов го защити, цитиран да казва, че и той можел да има майтапчийски снимки от младежките си години около лагера "Бухенвалд".   

Заради тази реплика всички партии в парламента, без управляващите, поискаха оставката на Симеонов. Вицепремиерът пък обясни, че не бил цитиран правилно и ще съди вестник "Сега". Изданието обаче потвърди, че стои зад информацията. 

В декларация от парламентарната трибуна днес Волен Сидеров обясни, че и основателят на "Шел" е бил истински симпатизант на Хитлер, но това не значи, че някой трябва да закрие бензиностанциите му. 

"Имам горчив опит, аз и "Атака" бяхме показвани като нацисти, хитлеристи, граф Дракула и други, в същото шоу, което сега иска да ни вкара в изборна система, която е пагубна за България. Осъдих го, но вотът ни бе ударен. Сега е същото", каза Сидеров. 

"Политиката е жестоко занимание, за всяка една грешка плащаш много висок данък", допълни още Сидеров и призова към умереност. 

Той обвини БСП, че критикуват управлението, защото то започва да се справя. Според него социалистите искали да стреснат Европа, че ГЕРБ управляват с нацисти.

"Не, управляват с хора, които не се страхуват, понесли са много удари, но продължават да бъдат коректни и точни", каза Сидеров. 

Той призова социалистите да не да търсят измислени скандали. Иначе и патриотите можело да обвинат БСП, че през 2005 година са управлявали със сина на човека, снимал се с Хитлер - Борис Трети. 

В защита на Симеонов се включи и Александър Сиди - депутат от ВМРО в групата на Обединените патриоти, който е от еврейски произход. 

"Днес аз съм тук, защото цар Борис Трети - Обединител, докато се е снимал с Хитлер, е успял да спаси моите дядо и баба", каза той в специално изявление. Сиди призна, че за него е чест да е в парламента, чийто председател е бил Димитър Пешев. 

"Същият Димитър Пешев, който спаси българските евреи и който бе осъден от Народния съд за фашизъм. Същите тези, които тогава осъдиха Пешев, днес отново раздават присъди", каза още той. 

Сиди обвини социалистите, че "тъпчат стените си във Facebook" с червени знамена със сърп и чук, под каквото Сталин е избил милиони.

"Ако продължавате да наричате мен и моите колеги фашисти, вие поругавате паметта на моите предци", каза още депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
9
 
! Отговори
дд преди 6 години
Бойко да си опича акъла ,че после ще трябва да си търси пак реформатори за правителство.
55
0
 
15
 
! Отговори
тримката на снимката преди 6 години
Тези тримката на снимката влизат в една аптека и казват: "Три капута"! Аптекарят им отговаря: "Виждам. А нещо ще купувате ли?"
54
0
 
7
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Сидеров зад Симеонов: Нацист е някой, който е нацист!
53
1
 
1
 
! Отговори
Дръндер преди 6 години
До до 62 - 64Има има! НАли наскоро го направиха ама ти спиш ли?
52
2
 
6
 
! Отговори
pepe преди 6 години
Че има скандал, има! Че не е редно - не е! Но нека си го кажем направо, такива са нагласите във всички гласоподаватели за ОП, че и на много още хора! Не знам млад човек в бг който да не мрази ***, емигранти, и .... евреи, без дори да познава нито един такъв индивид. Просто в бг сме си расисти като цяло и това си е самата истина. Друг е въпросът, правилно ли е това.
51
1
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
На Сидеров му се свиди за овнето /Валерката С./! Мръвчицата е най-важна и немож се принесе даром/доброволно и трезвомислено за здраве! :))пп ако пръста, крайника е загнил се реже, ако желаеш да се спаси останалото! ппп. Сидеров се върти и усуква! Какво ли ще стане ако отстранят фашиста (всички бяха свидетели на случилото се на границата с възрастната жена) Симеонов, м?
50
0
 
12
 
! Отговори
Дръндер преди 6 години
Баси точно Волен дето съм го виждал да ръкомаха точно като Хитлер да ми говори, че някой не е нацист! Мнението му не е меродавно!
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо в Париж има нацистки музеи?
48
0
 
6
 
! Отговори
12 лапички преди 6 години
Здравейте бе, МАЙТАПЧИИ !
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е Сидеров, видя че могат го смажат и трябва да играе по техните правила, иначе е аут. Да си гледа детето и семейството, къде беше тръгнал с вятърни мелници да се бори, дойде му акъла на страи години.
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормалните хора ходят в Дисниленд или на плажа или в Лувъра или в Ермитажа . Hацистите ходят в нацистките музеи да си правят селфита и после се възмущават.
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то ние първи признахме фашисткия преврат в Киев.Дори украинците се учудиха на робското ни поведение...а тук за един нацистки поздрав изписаха тонове мастило.
44
0
 
4
 
! Отговори
Пуйед преди 6 години
Мдаа...Нищо не знае този,който не знае нищо! Н Пещ.
43
1
 
7
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
За да не бъда разбран погрешно от долния ми пост,съм съгласен че тези на снимката трябва да бъдат драни както казват колегата пи долу..а аз мисля че и тримата са десари!
42
0
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
"Не е нацист някой, който не е нацист"ще се нареди до божинката:"Човек само когато знае к'во му е, само аз си знам к'во ми е"
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не му е лесно на Боко. Ако ги търпи потъва и той, ако не ги търпи трябва да връща мандата, а знае, че четвърти път няма да му мине номера. То и третият не мина ама още не знае...Сега ще излезе и ще замрънка, че в името на председателството на ЕС ги търпи. Фашистко правителство председателства ЕС. Тиквизми!!!
40
0
 
17
 
! Отговори
:Може да е варварско преди 6 години
Тези тримата от снимката трябва да бъдат драни така както са живи ! А доносника от ДС 6 дран и варен в казан !
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ни управляват хора, които не разбират от демокрация? Фашисти, османисти, мутри, комунисти, все антидемократични идеологии. Хайде да се махат всичките от парламента.
38
1
 
6
 
! Отговори
Ala_Bala преди 6 години
Може и да не са нацисти, но не знаят как се говори, като отговорни политици. Или по - точно нещо не им достига в горните етажи на нервната система. Такъв си е "матряла"!Боже пази България!
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВасилевПак ти казвам не Костов и Виденов фалираха държавата, а селяните дето скачаха по площадите с два пръста и искаха банани и тоалетна хартия.