Симеонов – честен човек, с рязък израз, но пък много точен!

Драмата около Heil Hitler обаче да бъде обица за всички
Обновена: 20 май 2017 07:46 | 19 май 2017 21:45, Камелия Цветанова
134
Симеонов – честен човек, с рязък израз, но пък много точен!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов защити вицето си Валери Симеонов, който нажежи политическите страсти в последните дни. От БСП и "Воля" дори поискаха оставката на Симеонов заради неумесни коментари, който той направи в опит да защити свой кадър, назначен за зам.-министър, чиято снимка с нацистки поздрав разбуни духовете.

Още по темата

"Валери Симеонов за мен е честен човек", отсече обаче Борисов попитан дали поведението на вицето му по  демографската и икономическа политика в настоящия кабинет обтяга отношенията в коалицията.

"Всички сме се родили с някакъв характер, всеки си има своите качества и достойнства. 350 000 български граждани са гласували, а на президентските избори над 550 000 за тези лидери. Аз се съобразявам с това, което народът е казал и щом така са си го харесали те и ние го харесваме такъв. Валери Симеонов има по-рязък изказ, но за сметка на това – точен. За мен той е честен човек, който се бори да си защити и хората в случая, и сутринта по неговия си начин поднесе своите извинения", обясни Борисов.

Според него обаче случилото трябва да е обица на ухото за всички.

"От една страна е глупост, от друга страна, след като следваме принципа, не трябва да допускаме подобни неща, за което платиха с кариерите си заместник-министърът на регионално развитие и т.н. И това да ни е обица на всички на ухото", заяви Бойко Борисов.

А за исканата оставка на Симеонов от БСП, премиерът припомни, че социалистите са били припознали като свой партньор, ако биха спечелили изборите, което не се случи, именно Обединени патриоти с лидери Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.

"Само преди 10-15 дни, когато се правеше правителството, БСП също обявяваха, че единственият техен партньор са точно тези хора. Ако беше обратна ситуацията, ако те ни бяха победили и бяха управляваща коалиция - нали са същите тези хора, сега нека, както ние преживяхме, когато сме губили, нека и те разберат, че когато се губи, не може през 2-3 месеца да правим избори, защото на някой му скимнало", каза Борисов.

Според него все пак  едно е да си опозиция или политически лидер и съвсем друго е, когато си облечен с институционална власт.

"Всички тези хора са с ума си и разбраха и виждат, че когато си облечен в институционална власт, става различно, затова ако бъдем по-спокойни и по-толерантни, ще е от полза за всички", призова Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
20
 
7
 
! Отговори
Винету преди 6 години
Ха-ха-ха, плювачи, плювачи червени, с безплодните си драсканици тук ще си останете и ще продължавате всуе така още 4 години.
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата е честолюбие. Сигурно ако от БСП не бяха искали оставката би бил склонен да го уволни, но сега ще го сметне за поражение и ще се заинати. Толкова е прозрачен.
8
18
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
На кака *** и изтекоха... - не, не водите - лигите...
7
3
 
26
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ГОЛЯМ СМЯХ,БОКИЧА СЕ ПРАВИ НА ПСИХИЛОГ! ЗА ДА УСТИСКА ВЛАСТА Е ГОТОВ НА СЪДРУЖИЕ И С ДЯВОЛА. КАТО ПРЕМИЕР ТОЙ Е СРАМ ЗА ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА И МНОГОВЕКОВНАТА БЪЛГАРСКА КУЛТУРА И ИСТОРИЯ!
6
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата си подписа билета.
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Платена публикация
4
6
 
25
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Тиквата, що не казваш нищо за идиотската изцепка на Симеонов за концлагера? Или продажните журналисти "забравиха" да те питат викаш? Оня пред вестник Сега беше честен, а сега се отмята. Що така , сибанковски мутраген?С такъв *** ли смяташ да управляваш?
3
10
 
26
 
! Отговори
Ясно преди 6 години
Става ясно, че моралът на Б. Борисов допуска фашизоиден елемент за член на българското правителство.
2
17
 
30
 
! Отговори
Кмета на Симитли преди 6 години
Ще бъде най-краткия ти мандат това, защитнико фашистки.
1
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аахаххахахахаха...Тиквата тотално се о.*** с подкрепата си за бокклука Симеонов! Честен човек бил? Уахахахахаххахахахахаахаххаах....