До средата на 2018-а Павлова – евроминистър. После: Ще мисля!

Обучението на кадрите за председателството е към края си
20 май 2017 10:05,
64

Засега Лиляна Павлова няма намерение да се връща в регионалното министерство. След края на европейското председателство на България обаче ще мисли с какво да се занимава. Това обясни тя в студиото на предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

"Такава тема не стои в този контекст. Ние трябва да направим всичко необходимо за европредседателството. След това ще мисля", коментира Лиляна Павлова.

Пред Милена Милотинова тя обясни, че на 31 май у нас ще пристигне генералният секретар на Европейския съвет Йепе Транхолм-Микелсен, който ще даде начало на  обучението на българското правителство за председателството догодина. След това ще стартира и обучението на всеки министър, който ще ръководи заседанията на европейските съвети.

Павлова съобщи, че е към края си обучението на ключовите служители за европредседателстовото. Наваксва се и обучението на останалите 1500 чиновници.

Подготовката на председателството може да се раздели на два аспекта, коментира Павлова.

"Единият е политическия, а другия логистичен. По първият важните за България приоритети ще са миграцията и Западните Балкани и бъдещето на Кохезионната политика (безвъзмездните средства по европейските фондове)", посочи министърът.

Павлова обясни, че страната ни ще настоява да се запази кохезионната политика като се отчете спецификите и проблемите на страните от последното присъединяване към ЕС. Според нея запазването на  безвъздмездните средства по европейските фондове ще помогне на тези страни да догонят старите членки.

Приоритетните теми на "тройката" - България, Естония, Австрия ще са: Сигурност и миграция, заетост, икономически растеж, бъдещето на Европа, посочи Павлова.

Мария Габриел достойно ще защити  и представи България за изслушването й за еврокомисар, смята Павлова. Тя очаква добро партньорство с Габриел по време на българското председателство  на  Европейския съвет.

Още – в "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR точно в 17:30 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свинюранка ако свали ластиците под дрешките и не виси по 4 часа в козметичното студио да я гримират, ще изплаши хората по улицата. Изключително неприятна и отблъдкваща жена. Проста и нахална като Цецка Цачева. Но Тиквата обича да се обгражда с празно глави като него за да не лъва много силно простотията му.
24
0
 
12
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 6 години
То ако успее да уцелее ще е добре но и да не то за България е все едно ще продължава да е на последно място и да си внася лептата .Що се отнася за Лилито че е само до председателството ни на ЕС като евроминистър много ясно е казано до тук и после на борсата.
23
0
 
19
 
! Отговори
Неразбрал преди 6 години
Това ли е светлото бъдеще на бантустан - евро чинивник, евродупедат, еврокомисар, а баламите да бачкат. Затова мит'ряла се изнася от терминал 2
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес ДПС чества Деня на побългаряване/българизиране на турците в България 1989 тоест на манипулативно-руски език Възродителен Процес , къде са ви статиите бе днес.бг
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пpocто, нaглo и дeбeлooко!ВИЕ ГО ХРАНИТЕ, ВИЕ МУ КУПУВАТЕ ЧАНТИ, ВИЕ МУ ПЪЛНИТЕ КОПАНКАТА!ВИЕ ЩЕ СИ ГО ТРАЕТЕ!Със стоманено въже!
20
1
 
5
 
! Отговори
MAKEDON преди 6 години
E... bravo be... za ova debeloto LILI, vistina e debelo ama ima AKAL....
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кот доди
18
0
 
15
 
! Отговори
123 преди 6 години
А пок дебелото Лиле, което народът с любов нарича Свинята.
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази изглежда като екологично *** бомба.Значи, човек, който е силно зависим от храната, е зависи от много други неща.Последното важи за всички дебе-ли хора на власт.Фрау-то не прави изключение.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иска да яде още значи..
15
1
 
18
 
! Отговори
Овчар преди 6 години
Туй нЯщо Лиляната пари да ми дават не си забучвам гегата у слливата й. То по-добре да изплющя някоя овца, уа!
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата, ти се гавриш напълно вече с народа. Да направиш Стругарката министър на правосъдието, тази праскиня на клипа да я пращаш като евроминистър, и да казваш че порноолигарха хотелиер е честен човек...ти си за убиване, бе Тиквата!
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прасета прасета всичките прасета на мезета
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на 38 години е само а мяза на 50 годишна торба!
11
0
 
22
 
! Отговори
Другарката Лила преди 6 години
Потърсете и снимката като чавдарче. Застанала е точно до другарят Тодор Живков. Хубаво е да си партизанска внучка от тъмно червена фамилия, откраднала милиони.
10
0
 
22
 
! Отговори
:) преди 6 години
После ще става партизанка, като дядо си :) Двамата с Тиквун ще си направят отряд Чавдар-Ипон и ще се крият из шумата в Балкана :)
9
0
 
25
 
! Отговори
2017 преди 6 години
Аз пък мисля че Павлова ще изкара само до Коледата на тази година!
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставете жената да се пораддва докато съюза фалира, а той ще фалира ! След голямото издигане на всико попсле как боли като паднеш .
7
1
 
28
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
ой горката, с 10 хилкяди евро заплата
6
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради тази турските тирове минават транзит през страната практически безплатно, а гражданите са принудени да плащат 100 лева за винетка!Заради безхаберието и падат бетонови късове от виадукти и тунели, които раняват или убиват хора.