До средата на 2018-а Павлова – евроминистър. После: Ще мисля!

Обучението на кадрите за председателството е към края си
20 май 2017 10:05,
64

Засега Лиляна Павлова няма намерение да се връща в регионалното министерство. След края на европейското председателство на България обаче ще мисли с какво да се занимава. Това обясни тя в студиото на предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

"Такава тема не стои в този контекст. Ние трябва да направим всичко необходимо за европредседателството. След това ще мисля", коментира Лиляна Павлова.

Пред Милена Милотинова тя обясни, че на 31 май у нас ще пристигне генералният секретар на Европейския съвет Йепе Транхолм-Микелсен, който ще даде начало на  обучението на българското правителство за председателството догодина. След това ще стартира и обучението на всеки министър, който ще ръководи заседанията на европейските съвети.

Павлова съобщи, че е към края си обучението на ключовите служители за европредседателстовото. Наваксва се и обучението на останалите 1500 чиновници.

Подготовката на председателството може да се раздели на два аспекта, коментира Павлова.

"Единият е политическия, а другия логистичен. По първият важните за България приоритети ще са миграцията и Западните Балкани и бъдещето на Кохезионната политика (безвъзмездните средства по европейските фондове)", посочи министърът.

Павлова обясни, че страната ни ще настоява да се запази кохезионната политика като се отчете спецификите и проблемите на страните от последното присъединяване към ЕС. Според нея запазването на  безвъздмездните средства по европейските фондове ще помогне на тези страни да догонят старите членки.

Приоритетните теми на "тройката" - България, Естония, Австрия ще са: Сигурност и миграция, заетост, икономически растеж, бъдещето на Европа, посочи Павлова.

Мария Габриел достойно ще защити  и представи България за изслушването й за еврокомисар, смята Павлова. Тя очаква добро партньорство с Габриел по време на българското председателство  на  Европейския съвет.

Още – в "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR точно в 17:30 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
15
 
! Отговори
Eurokomisar преди 6 години
Лили залягай с англииския и немския че ако невземеш испитите???
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вдигнете тока и водата, и 2018г, ще ти се стори много далечна.
3
0
 
19
 
! Отговори
дон Балон преди 6 години
Ще и намеря работа,споко...
2
1
 
36
 
! Отговори
Свинаря преди 6 години
Е после към "Родопа", как накъде?
1
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лила, ти си връзкарка, не са прай, па и мисленето не ти са отдава :}