Карадайъ: ДПС не е против Турция!

Имамите да си стоят в джамиите, призова той
Обновена: 20 май 2017 17:32 | 20 май 2017 17:32, Анисия Иванова
135
Карадайъ: ДПС не е против Турция!
Снимка: БТА

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ отхвърли обвиненията, че Движението е против Турция. Ние никога не сме били и няма да бъдем не само против Турция, но и против нито един наш съсед, каза лидерът на партията на традиционния митинг-събор в местността Демир баба текке край Исперих.

Той заяви, че последователно водят политика в името на силна, светска, демократична, Кемалистка република Турция да бъде част от Европейския съюз.

Според Карадайъ лъжата, че Движението е против Турция е целяла да ги разделят и именно тези, които се опитвали да разделят ДПС, носели отговорността за участието на националистите във властта.

"Тази лъжа доведе и до още един голям проблем - заставиха и поставиха наши имами да се занимават с политическа дейност", отбеляза лидерът на ДПС.

Той бе категоричен, че 28 години ДПС е отстоявало, че мястото на духовниците е в храма и те трябва да бъдат обединители. От Демир баба текке Мустафа Карадайъ призова Главно мюфтийство да вземе мерки. "Ако те не вземат мерки, ние мюсюлманите ще вземем мерки за Главното мюфтийство", заяви той, цитиран от БТА.

Председателят на Движението припомни също каузата и ценностите на ДПС, които се следват вече 28 години - това са толерантност и мир, единство и заедност, стабилност и сигурност. "От 28 години ние черпим сила от нашето единство и заедност, и всеки който се опитва да ни разделя, е наш враг и ние ще се борим против него", допълни Мустафа Карадайъ.

Съборът на Демир баба теке край Исперих е по повод майските събития от 1989 г. и "възродителния" процес. Митингът бе под надслов "Свободни и независими ". Освен председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, гости на събитието бяха заместник-председателите на партията, народни представители, областни и общински лидери на партията, имаше и гости от чужбина. Честването продължи с из

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До Трак до щирлицПасва много точно,защото там е интересът на България,там е бъдещето.Да си спомним,че България е вървяла напред,когате не е копирала механично нечий"челен опит".Мястото ни не е в евросъюза,а в съюз с Русия,без да си затваряме очите за света около нас.Те така мисля аз.
72
0
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ПРОТИВ ЕРДОГАН НЕ ОЗНАЧАВА ПРОТИВ ТУРЦИЯ И ПРОТИВ ТУРСКИЯ НАРОД !НИЕ СМЕ ПРОТИВ ЕРДОГАН И ТЪ-ПАЦИТЕ КАТО НЕГО , А НЕ СМЕ ПРОТИ СЕБЕ СИ ,ТОЕСТ ПРОТИВ ТУРЦИТЕ !
71
2
 
5
 
! Отговори
проклятие преди 6 години
Проклятието на прехода в България са чумата СДС на мекерето Иван Костов и ГЕРБ ЕООД КОМЕРС на Асвалт паша....това е истината драги ми Българиооо
70
3
 
3
 
! Отговори
д преди 6 години
Е нали Ердоган анатемоса ДПС. Това са ваши вътрешни конфликти .И пак излзиа,че ДПС не е наша ,а турска партия.
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДПС не е против Турция!..............разбира се,че не е. тя винаги си е била ЗА .
68
1
 
10
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
На ДПС и плаща Путин, на ДОСТ - Ердоган. Това поне разбрах от коментарите ви драги бг турци. Каква е разликата между вас тогава? Вземайте си парите и не се е.ба.вайте с България. Ами още живеете тук, затова.
67
6
 
11
 
! Отговори
доц.Иван Костов преди 6 години
ДПС е проклятието на България.Прав ли беше тогава ,прав беше.Останалите се подхилквахте и мразехте.Е,сега вече е ясно кой иска унищожение на България.
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЛЕД ИЗТЪКНАТИТЕ НИ МИЛИАРДЕРИ И ПОЛИТИЦИ С ИЗЯВЕНИ МЕНТАЛНИ СТЪЛКНОВЕНИЯ И ЗАДЪЛБОЧАВАЩИ СЕ ПСИХИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ ВСЛЕДСТВИЕ УПОТРЕБА НА АКТИВНИ СУБСТАНЦИИ АЗ МОЛЯ МЕДИИТЕ ДА НЕ ЗАМЪРСЯВАТ МЕДИЙНАТА СРЕДА С ТЕХНИ ИЗЯВИ, ЗАЩОТО ДЕЦАТА МИ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ. ЗАМИНАХА СЛЕД КАТО СЕ ПОЯВИХА МИЛИАРДЕРИТЕ НИ В АНЦУНЗИ, СЛЕД ПОЯВАТА НА МЪЖКАТА СЕКРЕТАРКА И ЕДИНИЯ ЖИВОТ, ПО ЕДНО ВРЕМЕ ЗАМИСЛЯХА ВРЪЩАНЕ, СЕГА ВЕЧЕ СЛЕД"АЗ ЗНАЯ, ЧЕ И ТОЙ ЗНАЕ, ЧЕ И ДРУГИ ЗНАЯТ" СИЛНО СЕ СЪМНЯВАМ-СРАМУВАМ СЕ.
65
9
 
12
 
! Отговори
осман преди 6 години
карадайъ късно е чадо мандалото лопна.чети османската история предателите какво ги правят.и ти и тебеподобните ще изчакате нещастния си край зокато си платите.оттук насетне има само ДОСТ .грешно ви изиграха картите от москва......
64
5
 
14
 
! Отговори
гошо печения преди 6 години
Много неща идват от арабите, но преди мохамед. След Мохамед само камили, килими, локум, баклава и по 100 парцала
63
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България от освобождението насам не е издадено нито едно разрешение за строеж на пагода.
62
3
 
5
 
! Отговори
до: 93 и др. преди 6 години
Тука един побългарен/християнизиран ром от Византия нали тогава са дошли по тези Земи 11 век. тука се прави на българин
61
2
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До незнайкоУ нас-не,но за да се пооправи положението,е нужен и малко дървен господ.19 май 1934 е добър пример.
60
0
 
8
 
! Отговори
незнайко преди 6 години
до 91 А дали всички поданици градят държавата .? Защото много станаха да градят банковите си сметки , а не държавата.
59
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Русия всичко е най-голямото .. Затова и джамията им е най-голяма .. по-голяма от на камиларите и турците.
58
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само шиитите създават лидери Като Аятолаха Хаменей , Хасан Насрала, Башар Ал Асад , Али Лариджани .. Сунитите са камилари.. невежи..Ердоган е нищожество... с купена диплома от фалшив университет.. Речника му е на ниво пазарлък на чаршията.
57
8
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До ТракА защо според теб,вътросната най-голяма джамия се намира в Русия?Защото държава се гради от всичките й поданици.Разбра ли,умнико?
56
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние сме Ирано-фили , Фенове на Башар Ал Асад , Хасан Насрала лидер на Хузбула и Аятолаха Али Хаменей.. Защото въпросния Демир Баба и текето Демир Баба е от шиитската секта на Башар Ал Асад.. Къде намесихте и видяхте в тъмното без очила Русия..
55
4
 
8
 
! Отговори
fesa преди 6 години
Черния чичо (Карадаъиѝ0)да не приказва глупости,че нищо не видяхме ни турците от техните заедност,братство сигурност и т.н Само за пари мислите мам... хоратака ви да е...ба.Погледни как живеят хората ви в Кърджали,Джебел,Ардино и др.Видяхте че ви идва края и със заплахи почнахте да събирате хората на митингите.Хората да знаят,че има списък с неприсъствалите на митингите в тези райони ида очакват среща с кметовете/
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Demokraziaхапченцата оли