Карадайъ: ДПС не е против Турция!

Имамите да си стоят в джамиите, призова той
Обновена: 20 май 2017 17:32 | 20 май 2017 17:32, Анисия Иванова
135
Карадайъ: ДПС не е против Турция!
Снимка: БТА

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ отхвърли обвиненията, че Движението е против Турция. Ние никога не сме били и няма да бъдем не само против Турция, но и против нито един наш съсед, каза лидерът на партията на традиционния митинг-събор в местността Демир баба текке край Исперих.

Той заяви, че последователно водят политика в името на силна, светска, демократична, Кемалистка република Турция да бъде част от Европейския съюз.

Според Карадайъ лъжата, че Движението е против Турция е целяла да ги разделят и именно тези, които се опитвали да разделят ДПС, носели отговорността за участието на националистите във властта.

"Тази лъжа доведе и до още един голям проблем - заставиха и поставиха наши имами да се занимават с политическа дейност", отбеляза лидерът на ДПС.

Той бе категоричен, че 28 години ДПС е отстоявало, че мястото на духовниците е в храма и те трябва да бъдат обединители. От Демир баба текке Мустафа Карадайъ призова Главно мюфтийство да вземе мерки. "Ако те не вземат мерки, ние мюсюлманите ще вземем мерки за Главното мюфтийство", заяви той, цитиран от БТА.

Председателят на Движението припомни също каузата и ценностите на ДПС, които се следват вече 28 години - това са толерантност и мир, единство и заедност, стабилност и сигурност. "От 28 години ние черпим сила от нашето единство и заедност, и всеки който се опитва да ни разделя, е наш враг и ние ще се борим против него", допълни Мустафа Карадайъ.

Съборът на Демир баба теке край Исперих е по повод майските събития от 1989 г. и "възродителния" процес. Митингът бе под надслов "Свободни и независими ". Освен председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, гости на събитието бяха заместник-председателите на партията, народни представители, областни и общински лидери на партията, имаше и гости от чужбина. Честването продължи с из

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коли, заводи, електричество, радио, телевизия, медицина, наука, изкуство, всичко това е християнско.....Колесници е имало доста преди християните. Електричество са ползвали още египтяните. Медицина, алгебра, геометрия също е от арабите. Изкуството също. Самото християнство пак идва от там.
52
14
 
11
 
! Отговори
Българин преди 6 години
В Турция толкова етнически българи има и си живеееят супер и никой не иска да чуе за пропадналата България....не БГ изселници,а чисто кръвни българи
51
3
 
13
 
! Отговори
sofeto преди 6 години
Нашенските турци няма да са срещу Турция, русофилите винаги с Русия и всякакви темподобни чуждопоклонници. Та питам се, кои са за България?
50
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде сега почнахме с ганьовизмите. Не било църква.Питай самите протестанти дали не е църква.
49
5
 
3
 
! Отговори
Париж преди 6 години
А само в столицата на Любовта-ПАРИЖ има 450 мюсюлмански джамиииии,църквите са пътииии по малко
48
4
 
4
 
! Отговори
ЦАРИГРАД преди 6 години
В Одрин също има Българска църква Свети Георги и лъщи от чистота навсякъде,с супер БГ икони...но българина е *** и *** и кога ходи в Турция винаги гледа келепира,да вземе нещо евтино от Капалъ Чаршъ ,гащички и прашки и да се хвали пред приятелите си в БГ....в Топ капъ е и историята на Османската Империя-т.е и истинската история на България,а тази история дето се учи е тотално фалшива в бг
47
2
 
4
 
! Отговори
До 71 преди 6 години
Поразрови се във форума.Виж адресите на църквите и датите на построяването им.
46
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствено *** Балкански иска да му дадат разрешение без да го е поискал.
45
6
 
2
 
! Отговори
ЦАРИГРАД преди 6 години
В Турция ,в Константинопол има толкова красиви църкви дето в БГ една нееееее може да се мери....като ходите в Турция влезетеи вижте какво е истинска Църква....в БГ ццърквитене се подържат,но може да правят алкохолни и секс оргииииииии
44
8
 
5
 
! Отговори
над 100 преди 6 години
Само в Истанбул и околностите има над 100 приказни църквиииии....църквите в катуна София ряпа да ядат
43
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В републиканският период няма разрешение за строеж на нито една църква....Не е имало искане, не е имало разрешение.Когато никой не иска да строи на кого да разрешат?Явно съществуващите църкви са напълно достатъчни да задоволят верските потребности на християните.
42
6
 
7
 
! Отговори
Demokrazia преди 6 години
В Турция,само в Цариград има толкова христянски църкви на които простия българин има да мечтае,,,,,,,,то толкова църкви в България няма....но пропагандата е на ниво и само се хули Турция
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам как търсиш или какви филтри имаш на търсачката. При мен излизат доста.Влез в сайта на крисчънтюрк точка цом.Има доста инфо
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я вие ми дайте информация за новопостроените църкви в Турция....Сега ще ме затруднил, но напиши с латиница в търсачката :Yeni kilisesiИ се наслаждавай на резултатите.
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демир Баба не е турчин ..
38
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм бил стъпвал в Турция. Да не се окаже, че съм стъпвал?Това са факти, дори и да не съм стъпвал в Турция, но иначе съм ходил. Анлатабильдим ми?....За два дена до Истанбул за дрешки и за ден до Одрин за продукти не се брои.
37
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напротив мно пъти е искано разрешение за строеж на църкви, но не е давано....Явно сте запознат доста добре.Бихте ли били по-конкретен!Дайте факти, кога и къде са подадени документите за строеж на църква?В този и този град, на тази дата в еди кое си кметство, Еди кой си вход.номер....знаете как.Кой е архитектът който е отказал и с какви мотиви е отхвърлил проекта?Бъдете по-конкретен!Иначе ако става въпрос така да си чешем езотерика....
36
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Турци никой не преследвал на религиозен принцип. А и досега се убиват християни. Има убити католици, протестанти, православни. Аз не се сещам в последните 50 г. в България да е убито мохамеданско религиозно лице.....Ти ли знаеш по-добре това като не си стъпвал в Турция?
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алевитите и Шиитите нямат право да строят джамия в Турция , нямат право да наемат даже зала и се събират по домовете си уж на гости и пеят песни за Имам Али..
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е против турция а против БГ !