Карадайъ: ДПС не е против Турция!

Имамите да си стоят в джамиите, призова той
Обновена: 20 май 2017 17:32 | 20 май 2017 17:32, Анисия Иванова
135
Карадайъ: ДПС не е против Турция!
Снимка: БТА

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ отхвърли обвиненията, че Движението е против Турция. Ние никога не сме били и няма да бъдем не само против Турция, но и против нито един наш съсед, каза лидерът на партията на традиционния митинг-събор в местността Демир баба текке край Исперих.

Той заяви, че последователно водят политика в името на силна, светска, демократична, Кемалистка република Турция да бъде част от Европейския съюз.

Според Карадайъ лъжата, че Движението е против Турция е целяла да ги разделят и именно тези, които се опитвали да разделят ДПС, носели отговорността за участието на националистите във властта.

"Тази лъжа доведе и до още един голям проблем - заставиха и поставиха наши имами да се занимават с политическа дейност", отбеляза лидерът на ДПС.

Той бе категоричен, че 28 години ДПС е отстоявало, че мястото на духовниците е в храма и те трябва да бъдат обединители. От Демир баба текке Мустафа Карадайъ призова Главно мюфтийство да вземе мерки. "Ако те не вземат мерки, ние мюсюлманите ще вземем мерки за Главното мюфтийство", заяви той, цитиран от БТА.

Председателят на Движението припомни също каузата и ценностите на ДПС, които се следват вече 28 години - това са толерантност и мир, единство и заедност, стабилност и сигурност. "От 28 години ние черпим сила от нашето единство и заедност, и всеки който се опитва да ни разделя, е наш враг и ние ще се борим против него", допълни Мустафа Карадайъ.

Съборът на Демир баба теке край Исперих е по повод майските събития от 1989 г. и "възродителния" процес. Митингът бе под надслов "Свободни и независими ". Освен председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, гости на събитието бяха заместник-председателите на партията, народни представители, областни и общински лидери на партията, имаше и гости от чужбина. Честването продължи с из

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Република Турция никога не е издадено разрешение за строеж на църква. От 1923 г. в Турция не е построена нито една църква.Дава се разрешение само за ремонт на вече съществуващи църкви.....Ами как да издадат разрешение като не е поискано такова?Иска се разрешение за ремонт-издава се разрешение за ремонт.Какво не разбираш?Нали някой трябва да иска да построи нещо за да му разрешат.
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците са геноцидери и на алевити , шиити , кюрди.. и на кой се сетиш.. ислямо нацисти.. османската аристокрация се е срамувала от името турчин.. турчин означава необразован негодяй дивак. най-мразения в Азия ..
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В турция никой не преследва алевитите или кюрдите. Разбира се, ако освен алевит е и терорист това не важи, гони се до дупка. Алевитството или кюрдството не могат да служат като оправдание за терористична дейност и няма как да получиш амнистия за това, че си кюрд или алевит.Това между другото важи за всички религиозни и етно общности в Турция. Разделителната линия е само терористичната дейност.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В парламентарната група на ДПС да има някой с име Али , Защото над саркофага на Демир Баба има картина с Имам Али.. Над чий гроб се кланяте тогава , на тези които смятате за неверници и еретици ..
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Името Али все по-рядко се среща в България , поради геноцида на ДПС и главното мюфтийство над алевитите..
28
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците си присвоят културно наследство което не е тяхно ..
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2 млн алевити в Сирия начело с Асад геноцидират и в момента над 15млн сунити и над 5 млн кюрди ти ми си се закахърил за някакви 100 човека в хотел....
26
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демир Баба е от сектата на Башар Ал Асад ..
25
4
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
ДПС е параван за ДС Пеевски мафията,която е яхнала България а зад тях прозира руската мафия,те пият кръвчицата на народа.На тях дължим бедност ,мизерия,нищета и в следствие на това емиграция демографски срив,ниски доходи,корупция.Колкото е подебел и угоен Пеевски ,толкова е победен народа!!
24
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Турция запалиха хотел в който се бяха събрали алевити да празнуват годишнина и изгоряха 100човека. Турците са геноцидери на тези хора.. Вече 200години алевитите и шиитите са преследвани в Турция .. Ердоган почита и еничарите единствената джамия на сектата на еничарите която е шиитска е в Албания.. османците не са позволявали да са като тях сунити.. Все едно ДПС да се събере в Църквата в Батак..
23
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още му звъни звучният шамар който му зашлеви местанката. Който се е сдушил с "патриотите" винаги е загубил.
22
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-добре да се обединим.Да почитаме в един ден баташкото и възродителния и да се помирим и забравим.
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само в България и Турция - алевитите и шиитите нямат право на джамия..
20
3
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Има си хас и да е против Турция?! Ха-ха-ха,***!
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демир баба теке - е алевитско шиитско тези ама хич не обичат Турция и сунитите..
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този защо не го подкарат с бухалката пардон прокуратурата - баце каза бой по всеки и всички!
17
2
 
14
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До сега винаги сте използвали джамията за политика,а сега не може.Аз съм бил свидетел.Марш горе при тютюна!
16
7
 
7
 
! Отговори
БКП преди 6 години
Комунизмъ използва българските турци за да си отмъсти за Османско , защо не скочат на война с Турция като са решили да правят Зулуми на мирни бедни хорица
15
3
 
6
 
! Отговори
Делото с Папките преди 6 години
Какво празнуват , Делото с Папките се захвърли в Архивите завинаги , абсолютен провал на ДПС , да си ходят не ги искаме в Политиката
14
4
 
10
 
! Отговори
???????????????????? преди 6 години
ДПС да кажат защо спомогнаха Дело Възродителен Процес да не стигне в Европейския Съд и така 27 години забравяме и забравяме какво се случе в България