Масови проверки на санирани блокове заради течове

Първата ще е на сграда в Мездра, където от покрива "вали"
38
Масови проверки на санирани блокове заради течове
Снимка: Булфото, архив

Масови проверки на блокове, които имат проблеми след санирането по държавната програма, разпореди строителният министър Николай Нанков.

Още по темата

Отговорна за проверките ще е ресорната му заместничка Малина Крумова. Тя ще направи проверки на място на получени сигнали, съобщиха от министерството.

Първата проверка ще е утре в Мездра в жилищния блок, чийто покрив се наводни при първия проливен дъжд, докато текат дейностите по санирането му.

Според Гена Кадийска – собственичката на фирмата изпълнител, покривът не може да бъде ремонтиран, докато няма подпис от строителния надзор.

С цел повишаване на контрола върху избраните изпълнители по програмата, на 10 май Нанков изпрати писмо до общинските и областните администрации, както и до сдружението до общините за извършване на периодични проверки на завършените обекти, като в тях бъдат включвани и представители на сдруженията на собствениците.

В писмото се препоръчва още при констатирани дефекти или некачествено изпълнение те да бъдат отстранявани от съответния изпълнител и за негова сметка в рамките на договорения гаранционен срок за изпълнените строително-монтажни работи за сграда, реновирана със средства от Националната програма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щеше да влезе на топло само ако и ние си имахме една Маковей,ама нямааааа.Тук всички са вързани като синджир марка.Аз на тебе-ти на мене.Ама щом пак си ги избрахте,значи ви харесва.
9
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лепенето на долнокачествен стиропор не е саниране!
8
1
 
24
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Щом питаш,ще ти кажа.Тая работа става само когато си във властта.Иначе не става.
7
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На отговорничката по европредседателството и бивша министърка някой ще и потърси ли сметка за безогледното харчене на държавни пари или ще я покрият една година да позабравим и после пак ще я върнат да доовършее каквото е останало.Цацаров,спиш ли?Вчера се пъчеше до митничар 1 ,че са хванали дрога за 68 милиона лв.или евро все едно,като че ли ще я продадат и ще вземат парите.А ние се надяваме да я унищожат.Но когато става въпрос за далавери за милиарди Цацаров мълчи.Защо ли?
6
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На това саниране ли му викате?Защо държавата отпусна милиарди левове за едно безмислено упражнение,в полза на едни граждани и в ущърб на други.Защото тези пари са от бюджета и ще ги плащаме всички,а санираните за наказание ще си ремонтират апартаментите след санирането.Подобна тъпотия само у нас може да се случи.
5
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е,че милиардите са отишли по предназначение,а на който са му съсипали апартамента да тегли заеми и да си го ремонтира.Разбрахте ли сега,че безплатен обяд няма.
4
2
 
27
 
! Отговори
Кьорфишек преди 6 години
Това добре, ама защо настоящата управляваща коалиция отхвърли чрез гласуване предложението на БСП да се създаде комисия и за проверка на строителството на магистралите, а?Щото там са и по зле нещата като качество и злоупотреби!А, и след проверката чакаме обявени резултати и актове за нарушения и да чуем за платени глоби, че за последните два мандата се наслушах за написани актове на какви ли не компании, ама не се чу за нито една да е платила нещо!
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не чакам никой да ме чеше по гърба. Чужда ръка гръб не чеше. Плащам и си правя.
2
0
 
49
 
! Отговори
мижи Маро ... преди 6 години
В някои сгради може да "вали" , но в някои джобове направо "тече" !
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еееее,хайде сега,хем искате без пари,хем качествено.Няма такъв филм.