Нацисткият поздрав – повод за политдърдорене, или?

Карлос Контрера от ВМРО коментира скандала пред Bulgaria ON AIR
22 май 2017 10:15, Петя Славова
49
Нацисткият поздрав – повод за политдърдорене, или?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Снимката на Пламен Тенев с нацисткия поздрав в музея беше удобно използвана, за да бъде той публично линчуван и изобразен като някакъв офицер, ръководел концентрационен лагер, което очевидно не е вярно.

Още по темата

Вторият случай, с тази на Иво Антонов, не е някаква нова сензация. Още през 2014 година, когато името му беше спрегнато за заместник министър на отбраната, въпросната снимка, на която той позира пред германски танк "Майбах" с протегната за нацистки поздрав ръка беше разпространена в медийното пространство. Това заяви в студиото на "България сутрин" Карлос Контрера от ВМРО.

"Тези снимки дадоха повод за неконтролируемо политическо дърдорене. Антонов изрази ясно позицията си след като се извини публично и смятам, че премиерът Борисов взе прибързано решение с искане за оставката му", коментира още Контрера пред Bulgaria ON AIR.

Според Карлос Контрера, при положение, че има доста по-сериозни проблеми в държавата, не е нормално всички да се занимават с ръководителя на една дирекция и неговите снимки във Facebook.

"Започвам да си мисля, че всяка година ще се вадят някакви снимки и непрекъснато всяко едно публично изявление ще бъде съсредоточено по-скоро върху това, какво е написано в социалните мрежи, вместо да се набляга на случващото се в реалността", допълни още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чистият българин Контрерас да не прави контра на масовото мнение на останалите българи! Твърде млад и глуповат ми изглежда, но щедро раздава мъдрите си мисли.Разбира се, има много по-важни въпроси от тези за две мекерета, изложили се във Фейсбук. Моята пенсия, например. Съдебната рИформа. Масовата корупция. Бежанците.Демографската криза. И т.н. Но за всяко от тях трябва да се говори, да не се смесват темите и понятията, да не се замитат под чергата! И за фашизоидните мекеренца - също!
46
0
 
0
 
! Отговори
след ноща смяна преди 6 години
дневна нощна почивка почивка бе отворко научисе че има и друг начин на работа Писарушка....
45
0
 
2
 
! Отговори
Долен Бачкер преди 6 години
Днес 22 св Парастас - гледам дошла заплатата ,отивам да платя ток вода и тел след това по на бира ще политикантстваме очи в очи/ не както тук/ в местното барче , сполай ви.
44
0
 
1
 
! Отговори
Ако наистина преди 6 години
си бил нощна смяна щеше да спиш сегаА не от сутринта да защитаваш патриотистите като Матросов на амбразурата.Ама от мен да мине.Ше се направя че съм ти повервал.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе Тенев може да си се л---о но само заради снимката да го разпна.?Аз съм бил наричан убиец от 20 тина човека по причина близко звучащо имесамо аз си знам каква рана ми отвори този етикет.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До като не тиЗа разлика от теб не разполагам с компютър на работа, у дома съм след нощна смяна.Ела до Добрич да ти покажа какво работя./ най голямото село на Балканския п-в/ И да жалко , че не ми плащат, то тук е много интересно.
41
1
 
5
 
! Отговори
До 23 преди 6 години
Когато е имало Римска империя е нямало, за щастие, САЩ.Знаците са дали да се убие, или не робът, който се бори с друг роб или лъв. Дава ги аристокрацията.Да не говорим за Холивуд.Оплютият Тръмп каза с две прости думи какво е Холивуд.Неграмотни, неустойчиви, невъзпитани хора, не могат да ни представляват пред света.Това нещо се е лигавило в МО 18!!! години! Той е за разследване!Не може подобен човек да се държи като начеващ пубертетник и да се гордее с това.И ще ми връщат военната служба?
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 37естествено ,че те прави восъчен почваш да се топиш при 50 гр ц
39
0
 
1
 
! Отговори
като не ти преди 6 години
Дреме що си губиш времето да пишеш?Не разбрах от какво се оплакваш?Че ти плащат само 500 лв. за троленеИли че не работиш *** :)
38
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това вдигането на ръка е някаква филмова измислица,пък не указва под какъв ъгъл да е вдигната,с вдигането на дясна ръка обикновено се показва и посчва сигнал внимание както в армията-артилерия,пехота,разузнаване,маневри на техника и посочване на движение на подразделения преди тръгване определено,както и паради,може с флаг в ръка за ригулиране на движение или някакъв вид сигнализация,също в други дейности даже и на снимачната площадка,и артиста може да вдигне ръка за малко внимание от диктуващия
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е простотия! Не трябва да ви е безразлично, че зависите от простаци!Смачкани и унизени, докога ще търпим нагли *** да ни управляват?!Ако вие нямате отношение, аз имам!Мъчно ми е за България, страдам за всички хора, които живеем в нашата хубава България, защото не сме в добри ръце!Хора, не бъдете безразлични!Това е целта, да станем безразлични и да сме доволни на един комат хляб.Българите са умни, работливи и много способни хора, но са добри и ги мамят разбойниците!
36
3
 
1
 
! Отговори
Долен Бачкер преди 6 години
Ако знаете как ми дреме дали някой казал Хайл , Хай или здраствуйте товарищи.Все ще взимам около 500 лв защото долкова дават България за това ,че пиша тук никой не ми плаща ,а май на накои от вас тук си пълнят гушките.
35
1
 
2
 
! Отговори
символите са преди 6 години
Важни. Ако не бяха нямаше да са толкова популярни. Нито щяхме да ги коментираме.А за ислямския фундаментализъм си има други статии с други коментари.Ако не беше важно нямаше толкова да се напъвате да ги оправдавате
34
0
 
0
 
! Отговори
Адвокат на дявола преди 6 години
А бе да го изправим в Нюрмберг този гад./Той може да е гад по други много по-тривиални причнини/
33
2
 
3
 
! Отговори
каквито са фигурите преди 6 години
ще дойда в София да се снимам с Рейгън - белким стана милионер или президентА бе хора Хитлеровия нацизъм умря отдавна.Сега опасността е ислямския фундаментализъм , глави хвърчат като зелки дори правят клипове- голяма гордост.А вие хайл, та хайл това е само сянка от миналото. А има и толкова мнго фашисти днес те убиват бавно но сигурно ,чрез влияние и власт- отворете си очите.
32
1
 
7
 
! Отговори
важно е преди 6 години
Щото е индикатор за умственивт им багажКато си решил да ставаш политик и да заемаш високи постове мисли какво правишА ако вече си се осрал избърши си *** преди да е лъснал пред всички или изобщо не се захващайАма отказва ли се сладка служба...
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господинът е прав. Социалните мрежи понякога отвличат вниманието от най-важните за държавата проблеми, а те са изключително сложни за разрешаване.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Козируването пред восъчни фигури те прави каквито там са фигурите?!Само това ли е Хитлер-един жест?!Не знаех, мислех, че е убивал хора.Реакцията ви към снимката е също толкова първосигнална както към светофара червено-спираш, зелено-тръгваш.Тук част от хората не спряха на "червеното" в снимката.Друг е въпросът ЗАЩО ТОВА СТАВА СЕГА И ЗАЩО СЕ ПРЕЕКСПОНИРА.Това ли ще е темата на целия мандат? Нема ли други важни неща?
29
2
 
7
 
! Отговори
ти говореше за преди 6 години
Римски пиздрави. Не азА освен това снимките на тия двама *** са пред восъчни фигури на немски офицери и пред немски танк от втората св. войнаНе е като да са се снимали пред статуята на Октавиан Август.Така че всякакъв паралел с античен Рим е неуместен.Жалко оправдание
28
0
 
3
 
! Отговори
Бай Хай преди 6 години
отговор на пост 23добре де образовах се вече....и така пръст надолу пак си е римска работа ,само ,че е означавал мечове долу.,,Погрешното убеждението, че палец нагоре и палец надолу означават съответно одобрение или неодобрение, започва да се наслагва в общественото съзнание чрез картината на Жан-Леон Жером Pollice Verso, рисувана през 1872 година.'' - цитатДа ,но значението днес си е такова , това не ме прави ***.Ха сега го обясини на още няколко милиарда- и им промени навиците.