МВР ще оценява рисковете за България след ужаса в Манчестър

Валентин Радев свиква Национален оперативен щаб
23 май 2017 09:04,
28
МВР ще оценява рисковете за България след ужаса в Манчестър
Снимка: БТА

Свиквам Националния оперативен щаб, за да оценим обстановката у нас след атентата в Манчестър. Това съобщи пред БНТ министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Още по темата
Според Радев обаче няма пряка заплаха за България.

На заседанието ще се обсъди дали да бъде завишена степента на готовност и дали да се увеличи охраната на стратегически обекти като летища, гари и пристанища.

При терористичната атака в Манчестър бяха убити 19 души, а други 50 бяха ранени. Това се случи на концерт на Ариана Гранде в "Манчестър арена" малко преди края му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно е, че както винаги ще преценят, че риск няма и че Ислямска Държава всъщност не съществува. Тази линия ще бъде поддържана до последно, после ще има кратък епизод на "не очаквахме, кой би си помислил", и след това - каквото дойде.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно ще ги оценява както при пребиваването на Зауахири в България 1995 г.Главният секретар на МВР по това време Георги Ламбов: Тогава имахме спорове с министерството. Те бяха издали заповед за задържане. Казах им, че така не става, защото имаме опит със съседни страни. След ареста на някой такъв човек имаше по 3-4 атентата в съответната страна, а ние не бяхме готови да се защитим от атентати", заяви Ламбов. Затова решили да не правят нищо великите ни служби, защото ще си създадат още работа
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
че вие от едни шведи не можете да опазите бабите по селата, да не говорим за по-сериозна заплаха, каквато са тея обучени войници, дето пресичат браздата всеки ден.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навремето при тъпия социализъм,във военно морската болница във Варна имаше цяло крило със оборудвани хирургични зали със всичко необходимо в случай на война и жертви.Бяха запечатани в готовност.Сега тази болница я разкостиха.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помня когато отрязаха главите на българските шофьори.Тогава гл.секретар на МВР беше кой?Та тогава беше се изхвърлил че праща спецчасти и барети със правителствения самолет да освобождава българите.Така се изплашиха онез терористи че веднага убиха българите.Когато руските спецчасти при подобен случай им пратиха главите на братята,онез се предадоха на мига
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата ще върши ли работа за която и се плаща?Нали това е обществен договор между гражданите и държавата.Ние плащаме за полиция, армия ДАНС.А те трябва да осигуряват мир и спокойствие.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Става дума за компютри като свързана система на митници,летища,гари, полиция, армия.В полицията шефа на криминалистите във един град няма свестен компютър.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 17С почти всичко съм съгласен. Но то и с компютОри и алгоритми не може да се пребори тероризмът. Те си гледат ислямска пропаганда в интернет, в джамиите, в училищата вече дори. Занимават се с важни спорове - напр. колко часа след смъртта на жена си мъжът може да прави секс с трупа й ... Освен това талибана в пещерата компютОрът не го лови.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По Коледа пробвах един експеримент докато чаках на автогара София.Оставих чантата си вътре на земята на 1 етаж.Нямаше хора наоколо.Стои си един самотен сак 25 м.и никаква охрана не реагира.А има и камери.Направо сме трагедия.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А досега не е ли направено по дяволите?!В тези структури има всякакви отдели и спецове!Със връзки и шуробаджанащина не се воюва с тероризма.Да не говорим за тъпата мoда да има жени на такива длъжности.Аман от глупости и гледане на американски филмчета.Трябва хора които ще я вършат тази работа.А не разни роднини и братчеди.Или п.у.тки със самочувствие на шерифи.Сбъркана държава.Старите соц структури бяха по ефективни.Да не говорим за използване на компютри и техника.Там пък сме трагедия.
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не се интересува от България бе! Никой не знае къде е!
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе какво се правим и ние на мъже :) Който не е поискал, той не ни е направил атентат. Прекалено лесна мишена сме. Богати страни с мощни служби не могат да се справят, ние си играем на държава.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе какво ще решават? Ако стане нещо в София пак ще се намерят линейки и болници където да извозят ранените. Знаете ли какво е положението във всички градове, които не са областни центрове. В болниците няма дежурни на място нито ортопеди, нито хирурзи, нито реаниматори. Има спешна помощ от една линейка с един шофьор и един фелдшер и това е за цялата община. Когато се позвъни на дежурният хирург в повечето случай не си вдига телефона, а ако го вдигне се появява в болницата не по рано от 2 часа.
9
1
 
10
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Хората с мислене на терористи у нас са с властово присъствие, иначе с тази хронична липса на справедливост тук не трябва да спира да гърми и трещи.
8
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
27 години се разсипваше дьржавата сьвсем целенасочено сега ние сме оголениотвсякьде ако стане нещо в бьлгария ние сме безпомошни никакви седенкиняма да решат нито един вьпрос
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мислих ,че Бъчварова е дъното което може да стигне министър на МВР ,но този явно се е заел да я догони и задмине .Ще пратят двама -трима с маските на главите от СОБТ да се разходят пред гарата и летището ,колкото да ги снимат за по телевизията ...и те ви заселени мерки за сигурност ....колко да отбием номера .
6
1
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Колкото по малко говорят нашите политици и полицаи- толкова по добре за БГ-- Нека не "разлайват кучетата"- че срещу такъв тероризъм - няма никакви средства за спиране- а нашите служби са на ниво топ аматьори
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, Радев, и като свикаш тези специалисти какво ще стане? Нали политиката за толерантност и приемане на амуджи се налага чрез Сикаджията от Меркел и Брюксел? Ти ще свикаш некакви, а зад гърба ти Сикаджията е отворил границите и е готов да приеме колкото му кажат. Какъв е този двоен стандарт? От една страна "страдат" за жертвите и мислят за сигурността, от друга ще разширява лагерите у нас. Няма такава проститут((ка като него в политиката. И всичко на гърба на бедния и ограбен българин.
4
1
 
18
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Демек ще симулираме дейност...
3
1
 
18
 
! Отговори
Ай сиктир преди 6 години
Пак ще подковаваме жабата...