Захариева до Борис Джонсън: България е потресена…

Няма кауза, която да оправдае подобно варварство, пише министърът
23 май 2017 12:01,
28
Захариева до Борис Джонсън: България е потресена…
Снимка: архив "Булфото"

Външният министър Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до външния министър на Обединеното кралство Борис Джонсън.

Захариева изразява съжаление за жертвите и надежда, че извършителите ще бъдат открити и наказани.

Няма кауза, която може да оправдае подобни варварски действия, пише българският външен министър до британския си колега.

Още по темата
"Моля, приемете от името на българския народ, на българското правителство и от мое име най-дълбоки и искрени съболезнования за жертвите на бомбения атентат в Манчестър, погубил толкова млади хора. България е потресена от този ужасяващ и нечовешки акт на жестокост", се казва в телеграмата на министърката.

Експлозията в Манчестър избухна снощи на концерт на Ариана Гранде. При взрива са убити най-малко 22 души, а около 60 са ранени. Повечето от пострадалите са младежи.

"Терористичното нападение в Манчестър е поредното доказателство за необходимостта от непоколебимост и солидарност в общите ни усилия за изкореняване на тероризма", пише още Захариева до Джонсън.

В писмото си тя припомня, че са необходими решителни действия в защита на демократичните ни ценности и България ще продължи активно да участва в борбата на международната общност за съхраняването им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
26
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Външния министър не е ли дипломат номер едно?Е да де,но това моме според мен само от очила го докарва.......донякъде!!!
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как да се води война срещу тероризма. Не можеш да победиш несъществуващ противник. Просто западните ни партньори и най-вече Буш и Блеър не трябваше да я започват навремето.
1
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дежурните протоколни глупости. Сега цяла седмица ще четем деклариции на Тиквите, докато хранитените продукти, токът, парното, водата и горивата скачат с около 50% засега.