Борисов предупреди: Рисковете за България не са минали!

"Терористите удрят навсякъде, където могат да бъдат забелязани"
Обновена: 24 май 2017 21:20 | 24 май 2017 19:17, Веселина Йорданова
59
Борисов предупреди: Рисковете за България не са минали!
Снимка: БТА, архив

"Нито рисковете са минали за България, нито опасността е малка, защото терористите удрят навсякъде, където могат да бъдат забелязани". Това коментира пред журналисти премиерът Бойко Борисов по повод на терористичния акт на концерт в Манчестър, предаде БТА.

Още по темата
Министър-председателят посочи, че дипломацията в света има голям дълг. По думите му само констатираме терористичните актове, но те нито ще спрат, нито ще намалеят.

"Помолих моите колеги да бъдат по-умерени в изказванията си за рисковете, аз ги разбирам и това да плашим хората и народа не е най-доброто. Но нито рисковете са минали за България, нито опасността е малка, защото терористите удрят навсякъде, където могат да бъдат забелязани, и много внимателно слушат и реагират на всички изказвания или действия спрямо тях", посочи Борисов.

Според него световната общност и световната дипломация отдавна е трябвало да спрат войните в Сирия, в Либия, в Ирак, в Афганистан, защото там също гинат деца, също гинат хиляди хора.

Стотици хиляди са жертвите, коментира Борисов. Много пестеливи трябва да бъдем в думите си и много активни в дипломацията и в делата си, заяви премиерът.

Борисов каза още, че иИзтребителите МиГ-29 и щурмовите Су-25 могат да летят още 11 години с ремонтирани у нас двигатели и така покупката на нови самолети за ВВС може да се отложи за сметка на превъоръжаване на сухопътните войски или флота.

Премиерът получи годишната награда за проевропейска политика на тв "Европа", а призът му беше връчен от Херман ван Ромпой - първият председател на Европейския съвет и носител на отличието за 2016 г., на официална церемония в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май.

Борисов е четвъртият носител на наградата за проевропейска политика.

По-рано двамата се срещнаха в Министерския съвет. На срещата е била обсъдена ситуацията на Балканите. Тема в разговора е било и предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 година.

Херман ван Ромпой отбелязал, че България е постигнала много добри резултати и подчертал, че с удоволствие ще помага на страната ни за председателството, съобщиха от правителствената пресслужба.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари