Кола на НСО паркира на Ларгото: За кого важат правилата?

"Всички са равни, но някои са по-равни от другите"
25 май 2017 14:30, Мария Захариева
55
Кола на НСО паркира на Ларгото: За кого важат правилата?
Снимка: Спаси София

Автомобил на НСО беше сниман паркиран пред входа на Министерски съвет, до Ларгото, което е пешеходна зона.

"За пореден път повтаряме, че е трудно да накараш обществото да спазва правилата, ако за управляващите тези правила не важат", пишат от "Спаси София", които и разпространяват снимката.

Според организацията е недопустимо и нагло да се афишира неспазването на правилата от най-високо държавно равнище и цитират максима на Оруел: "Всички са равни, но някои са по-равни от другите".

От "Спаси София" се обръщат към премиера Бойко Борисов, като настояват за незабавно извинение заради паркирания автомобил.

Настояват още и за гаранция, че това няма да се повтори повече, а колите на НСО ще бъдат пример, а не "аватар на мутренското поведение на пътя".


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Комунистическите - байтошовски навици и номерца трудно умират! Особенно Б.Борисов който непрекъснато демонстрира неговото на Живков поведение! "АЗ дадох, АЗ направих" с което дава личен пример за приемственост! А иначе започва 1 сърдене като му припомнят партиината книжка....
41
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия от Спаси София станаха смешни вече. Пред министерски съвет редовно има спрели коли, както правителствени така и на посланици на чужди държави. Предишната им снимка беше на 4 счупени плочки на Витошка, като са толко загрижени за София и искат да я "спасяват" да намерят 50 лева и да ги сменят. Да реве може всеки.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЩОМ Е ЗА ВЕЛИКИЯ ВОЖД МОЖЕ И НА ПОКРИВА ДА СЕ КАЧИ
ВСЕ ПАК СРЕТАН ЙОСИЧ ИЗЛЕЗЕА ОТ ЗАТВОРА.- ЗНАЕ ЛИ ЧОВЕК К`ВО МОЖЕ ДА МУ СКИМНЕ.
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Специален режим на движение има само при ВКЛЮЧЕН звуков И светлинен сигнал. Подчертавам И. Само едното не дава специален режим. А при спяло МПС още по-малко.
Закона е за всички. Ако иска да се възползва от правомощията по закон - да си пусне и лампите и сирените. В противен случай да спазва правилата.
38
19
 
5
 
! Отговори
там винаги си е имал преди 1 година
От мухата слон правите. Точно там не мисля че притеснява някой тази кола-къде да стои-отпред на сфетофара на авариини ли? Още повече че е на НСО, точка. От съображения за сигурност може и вътре в сградата да я вкарат ако решат. Къде по-нагло паркиране виждаме ежедневно та сега мерцедеса та мерцедеса...
37
18
 
3
 
! Отговори
Someone преди 1 година
Хайде вземете да прочете законите за колите със т.нар. "Специален режим" и стига с тези драми! Да, спряла е на тротоар, НО по закон има пълното право. Много е тъжно, но голяма от народа ни са необразовани с гнусен манталитет "всезнайковци". Всичко е написано ама като не можеш да четеш...
36
22
 
7
 
! Отговори
1 преди 1 година
тези коли, колкото и да не ни се иска са със специален режим на движение и имат право да правят почти всичко
35
2
 
18
 
! Отговори
Дани преди 1 година
Някой призовава "Спаси София" да отиде и да види колко коли има по тротоарите и зелените площи в кварталите. Има ги. Но всичко започва от мерцедес, като този. Подобно арогантно пренебрегване на правилата бързо се пренася след матряла. Гарантирано от ГЕРБ.
34
8
 
8
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 1 година
Сигурността на политиците ни преди всичко !!! А ,,лежачите ,, от Спаси София да се поразходят из София и да видят ужаса по тротоарите...
33
1
 
5
 
! Отговори
Марков преди 1 година
и на колко хиляди километра е мерцедеса,какви екстри има и за колко секунди вдига от 0-100 :)
32
1
 
4
 
! Отговори
Охранителят-София преди 1 година
До Унуфри: А когато трябва да работиш за фирма която престъпно укрива доходи,като счетоводител ,трябва ли да разобличиш пред закона тази фирма!? Вярно ,че храниш семейство,но това са сложни дилеми ,които засягат професионализъм ,фирмени тайни и тн. ,които имат цял ферман от разискване и лично мнение ,за което не ни стигат страниците :)
31
9
 
4
 
! Отговори
Марков преди 1 година
Спаси София да отидат По кварталите в София и да видят колко коли са паркирани нагло в зелените площи между блоковот пространство,някои д години.Вярно,в нарушение е шофьора на НСО,но първо сигурно така му е наредено,и второ няма да седи цул ден там.Леко *** сигнал от Страна на Спаси София
30
3
 
5
 
! Отговори
Унуфри преди 1 година
До Охранителят-София
Да, ама кого охраняваш ? Престъпен бос, или топ плитик, което е едно и също ?!? Да, трябва да си храниш семейството, ок, но не морализаторствай !!!
29
9
 
5
 
! Отговори
Петко преди 1 година
Толкова ли е важно, и новина ли е, че един Мерцедес е паркиран неправилно бе ?
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За S-класата не съществува думата "забранено".
27
3
 
3
 
! Отговори
до Чиновник , Унуфри преди 1 година
Какво е "държавна шантонерка"? - скивай огледалото !!!
Навремето в Шумен се е подвизавал унгарски евреин с фамирия Шантан.Той е бил "мениджър" на "леки жени". От там произлиза нарицателното - шантонерка.
26
5
 
4
 
! Отговори
а преди 1 година
чиста черта на овцелюдието:))) ореваха положението за една спряна барака а това, че окрадаха мизеристан и ни докараха до просия вече даже не се прави на въпрос...смешна работа, то даже на будните граждани им запушиха устата и вече се реве само за глупости:)))))
25
13
 
4
 
! Отговори
Охранителят-София преди 1 година
По някога за да опазил живота на човека,когото охраняваш ,наистина се налага да нарушаваш правилата и е възможно да затрудниш свободното движение на хората! В тази професия рискуваш и своят живот,така ,че мисля ,че би трябвало от обществото да има разбиране,стига да са оправдани действията със спецификата на охрана! Наистина ,ако това не е било наложително да стои там НСО автомобил,то не би трябвало да затруднява излишно хората и да се наслагват на шефа по този начин тези охранители висшисти :)
24
6
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 1 година
До Унуфри

Всеки сам си прави заплатата. Но само донякъде. Дори ти, като ЕТ не можеш да изкараш и един лев, ако не сключиш сделка с друг човек. Т.е. трябва да има две страни, за да се генерира паричен поток (оборот), от който ти да изкараш пари. Какво е "държавна шантонерка"?
23
4
 
4
 
! Отговори
избирател преди 1 година
Типично по български......''Не ни притесняват малкото приходи,а големите разходи!''
Едва ли ще бъда разбран. :)