Напук на жалбите – поръчката за тол системата на финала

Родните винетки са с най-ниските цени спрямо съседните страни
40
Напук на жалбите – поръчката за тол системата на финала
Снимка: Булфото, архив

Процедурата по изграждане на тол системата е на финалната си права, убеден е строителният министър Николай Нанков.

Още по темата

"Има подадени 6 оферти и три жалби. Процесът умишлено се саботира. Ако решението е в полза на възложителя, ще бъде назначена комисия за разглеждане на офертите. В обозрими срокове тол системата ще бъде факт", коментира той пред БНТ.

За да спечелим войната по пътищата, трябва да спечелим войната с тол системата, убеден е Нанков.

Според него целта на новата система е да имаме безопасен, сигурен и самофинансиращ се сектор в инфраструктурното изграждане на страната.

Най-натоварени от таксите ще са амортизираните тежки превозни средства, които замърсяват най-много.Сегашните винетки се заменят с електронни за колите. Тарифата ще се изготви впоследствие, като се предвижда да не се превишават сегашните стойностни.

Тол таксите пък ще се определят на база километри и тежест на автомобила според европейските норми.

"В България цените са едни от най-ниските спрямо съседните държави", обяви министърът.

"С електронните винетки ще е възможна по-голяма гъвкавост - еднодневна винетка или винетка уикенд, от датата на закупуване", увери Нанков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
МВР да докладва преди 6 години
Иска се срочен ДОКлад писмен за стотиците милиони корупционни пари прибирани от Цветанов и съратници за монтажа на нагло терористични камери вкл в детски ясли .Досега е известно че терористите около Борисов ограбващи десетки хиляди милиони от народа прибират поне по 30% ефективни от превежданите на престъпници ограбени от народа пари.Не остана здраво дете в училищата заради тези мръсни престъпници.
31
0
 
0
 
! Отговори
АМАн от корупция преди 6 години
OKaza se че турски терористи провеждат нагло ограбващи мероприятия срещу СОфия.Става въпрос за НАГЛО престъпна корупционна разработка целяща да увреди БЪлгария и да прецаква милиони водачи и пътници дневно с нова тежко терористична СПИН активна техника недопустима за земята.Предлагат се арести за престъпниците от министерства и в едомств а и техните помагачи.
30
2
 
1
 
! Отговори
Мими преди 6 години
абе как може най-ниски такси да има у нас, направо шантава работа. никога няма да си оправим таксите така. и да не се съобразяват с тия безумни жалби вече, че аман
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я кажете..."винетка" да не идва от"Винету"?
28
2
 
0
 
! Отговори
аман от терористи преди 6 години
Както виждате наглите престъпници искат да ограбят стотици милиони от народа за монтаж на жестоко вредна анти човешка техника с която д а увреждат тежко милиони пътници и автомобили ежеминутно..НАправете проби само на 20 км участък монтирайте терористичните съоръжения натоварете виновните длъжностни лица и ги разкарайте напред назад поне 9 часа.. СНимайте ги с мултиспектрални диагностични камери преди качване и след експеримента.
27
0
 
1
 
! Отговори
Kavaldjiev преди 6 години
Abe vie u red li ste? Za edno duivane davate 3 zvezdi? Alou ankelkuva...
26
0
 
14
 
! Отговори
Факти преди 6 години
В Сърбия, Македония, Гърция и Турция - винетки нямаОт всичките ни съседни държави, винетки има само в Румъния. Годишната винетка за лек автомобил в Румъния е 28EURСледователно: Родните винетки са с най-ВИСОКИТЕ цени спрямо съседните страни.Ако министър Нанков е казал такова нещо - ОСТАВКА! Един министър не може да се изказва така неподготвен.Ако списвачите на статията са проявили лично творчество - уволнение! Един журналист не може да си измисля произволни подзаглавия.
25
0
 
2
 
! Отговори
Hub преди 6 години
Teroristkata lili pavlova da si *** vinetkite.
24
0
 
5
 
! Отговори
РАстрел за терористи преди 6 години
Всички пътища в БЪлгария с а правени с ограбени пари от народа.Терористите на власт в София вместо да събират пътни такси от чужденците при влизане в БЪлгария тероризират народа който няма пари за оцеляване..
23
2
 
0
 
! Отговори
АМАН от терористи преди 6 години
Това е изключително нагло престъпна анти човешка система за трайно увреждане на пътищата и милиони пътници ежедневно..
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
26 съм винетка исках да напиша. В Германия няма никакви такси, винетки има такси само за камиони и автобуси. Пътища страхотни.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Годишна венета в Швейцария 40 Е на година.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е как така и тол система и винетки ???
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До scbgКато гледам ти си прецедент. Първо няма Пътен данък - той е отменен с въвеждането на винетките и второ никой няма да плаща едновременно Тол такси и винетки. Защо първо не се образоваш малко и после пиши.
18
1
 
15
 
! Отговори
scbg преди 6 години
Много ми интересно като въведат тол системата, дали ще отпаднат винетки за републиканската мрежа или ще сме прецедент в Света - винетка, тол система, пътен данък..
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърция, Румъния, Швейцария....А в Белгия пък няма нито винетки, нито такси. Ама понеже те са малко по-изостанали и по-бедни :-) Иначе аз вервам на журналята - ние сме най-добре и сме най-хитри, винетките са ни най-евтини, пък и най-хубави.
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ха ха накрая ще го докарат хим винетки, хем ТОЛ, първо за тирове, после за всички, и както винаги пътната такса остава в цената на горивата - плащай народе, требва да се краде, а 2020 наближава
15
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бях в Португалия. Магистралата е като Слънце. Малко коли по нея защото е относително скъпа. Пътищата по които не се плаща са чудесни! Всеки си избира. Ако бързаш ще платиш, ако не, караш си по другите пътища и в чудесно. У нас Свинетка вдигна винетките а качеството на пътищата се срина. Лъгала с АПИ, че нещо е правено и след зимата всички цъфна. Но си купи къща в Китцбюел за 1.2 милиона евро. У нас само се казва магистрала. Нищо общо с истинската. Всичко идва от краденето. Крадат и продължават.
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Родните винетки са с най-ниските цени спрямо съседните страни"Заплатите ни са най-ниските в цяла Европа.
13
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напук на жалбите поръчката за тол системата на финала. Родните винетки са с най-ниските цени спрямо съседните страни.Първо, винетките не са родни а са на ГЕРБ и оная дебелана, която ги наду двойно.Второ, като сте толкова отворени, я кажете как се съпостяват "родните" ви винетки спрямо нашите заплати?