Нинова за Путин и азбуката: Неприемливо е, да го разчетем!

Според лидерката на БСП "Борисов" 3 започнал с фалстарт
Обновена: 25 май 2017 09:56 | 25 май 2017 09:52,
104
Нинова за Путин и азбуката: Неприемливо е, да го разчетем!
Снимка: архив "Булфото"

Лидерката на социалистите Корнелия Нинова нарече неприемливо изказването на Владимир Путин, че славянската писменост е дошла от македонската земя.

Руският президент обяви това на вчерашния 24 май при среща с македонския си колега Георге Иванов. 

Председателката на БСП напомни думи на Путин от 2015-та година, година той казва, че "ние сме много близки с българския народ - ние им дадохме свобода, те ни дадоха азбука".

Затова според Нинова изказването на руския президент от вчера е изненадващо и неприемливо.

"България е носителят на това богатство, което е не само национално, но европейско и световно и ние трябва да го защитим", каза тя пред Нова тв.

Още по темата

Соцлидерката предположи, че думите на Путин вероятно са някакъв сигнал към нас, който трябва да разчетем. Нинова обаче отказа да предполага какво може да го е провокирало.

"Важното е да заявим, че не приемаме такова отношение и трябва да защитим историята си. Позицията на министър-председателя и на Външно мимнистерство са достатъчни", каза тя.

Нинова коментира и скандала с нацистките снимки от миналата седмица. Заради фотоси с хитлеристки поздрав един зам.-министър бе освободен, друг бе на косъм, а вицепремиерът Валери Симеонов бе атакуван от опозицията с искане за оставки

Заради това лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов попита шефката на БСП дали, когато е казвала преди изборите, че може да управлява с патриотите, е мислела, че са нацисти.

"Програмата на БСП беше най-близка с тази на Обединените патриоти и го потвърждавам и днес. Те обаче вече се отказаха от нея. Винаги сме осъждали крайните им прояви на насилие", отвърна днес Нинова.

Тя беше категорична, че поведението на някои представители на Обединените патриоти не е европейско и цивилизовано.

"Кабинетът "Борисов 3" започна с фалстарт. Те се отказаха от предизборни обещания. Второ – нямат програма. Втори месец парламентът не работи. Трето – нямат екип. Темата европредседателство не върви, тя е сведена до ремонта на НДК. Има напрежение в обществото – протести на майки, на еколози. Вкараха един закон за земеделските земи и той беше лобистки. Видяха малко натиск и го изтеглиха", обобщи досегашното управление на кабинета Нинова.

Тя коментира и напрежението в собствената си партия и обясни, че отстраняването на Георги Гергов от ръководството не е разчистване на терен, а принципно отношение.

"Член на ръководството на БСП няма място в такава среща", категорична бе Корнелия Нинова по повод разговорите в ЦУМ.

Соцлидерката беше категорична, че политиците не се страхуват от главния прокурор:"Подкрепихме това той да идва в парламента на всеки три месеца и да бъде изслушван. Днес ние внасяме конкретни законодателни текстове, които ще решат част от проблемите в съдебната система. Каня всички депутати да ги подкрепят".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
еми то тази земя по него време е била Българска така че...
19
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
имам неприятното усещане, че това е "активно мероприятие" , което в комбинация с изказването на ерголям, че у нас имало над 1 млн турци , цели дестабилизация на страната и в частност - на 3-тото правителство на борисов.*утин очакваше, че *урнелия ше е на мястото на борисво, но ... отново - греда!и затова сега - отмъщение!така ги виждам нещата - активно мероприятие, не без съучастнието и стиковката с некои наши пловдивски панаирджии
18
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хей Путин не е длъжен да е учтив с никой повеч,е може да каже каквото си поиска. Путин ще се оправя и сам, оправяйте се и вие сами, дори не е дъжен да честити на никой нищо.
17
3
 
6
 
! Отговори
пепо преди 6 години
До БорисовТи редовен ли си, бе пичаго ?
16
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джуджанко ще каже всичко само и само да остане една страна на балканите които да е ориентирана към него. Жалка картинка.
15
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия много обича да променя историята свиканли сме 45 години.
14
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ееее щом Путин казва значи е така
13
18
 
18
 
! Отговори
Борисов преди 6 години
Нинова е права, говори открито и ясно. Никой от политиците ни имат смелост и позиции да застанат с името си пред хората като нея.
12
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мали сега на русофилите ни ще им заврът ... да не казвам
11
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Нинова за Путин и азбуката: Неприемливо е, да го разчетем! ""....................До вчера всички знаехме, че ние българите сме създателите на кирилицата, но ... след изказването на Путин вижда се, че и политици и народ безпрекословно приеха че Македония е първоизточник.Това не е изненада ... все пак за българите каквото каже Путин става истина от последна инстанция !А виновни разбира се са демокрацията, Костов и Америка.
10
7
 
16
 
! Отговори
до Подлогова преди 6 години
"...думите на Путин вероятно са някакъв сигнал към нас, който трябва да разчетем." Нинова, фактите са факти. Ако Путин ги променя според политическото настроение утра като каже "Добър ден" ще погледна да видя дали наистина е ден.А вие сте си свикнали да се навеждате с лице на запад и когато началникът ви се спъне все търсите вината в българският народ.Между другото четох интересни разкази на немците, за това как са се представили руските военни сред мирното население 1944. Изнасилени деца ...
9
13
 
19
 
! Отговори
Dinosaurus преди 6 години
Вижте и самодоволната нагла физиономия и няма какво да я слушаме! Вижте и поведението на натресения от БСП президент, отношението му към гаврата на Путин! Каквито го издигнали, такъв и издигнатия. Срам и позор, другари!
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SSSSSSSSSSSОбявяване на война, окупиране и репарации после кво са бре ?!
7
22
 
12
 
! Отговори
SSSSSSSSSSS преди 6 години
Осъждам изказването на Путин, но след като наши политици и *** години наред твърдят, че Русия ни поробила, а не освободила, КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ?!
6
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво има за разчитане тук?Пак се опитваш да защитиш господаря си.
5
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трай.. лицемерна
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не трябва да го разчитаме Путин каза точно каквото има да каже.
3
11
 
19
 
! Отговори
Признай си Нинова преди 6 години
Въпросче, на което не чухме отговора - как се финансира образованието на сина и. Обучението му струва толкова, че и 80 % от средната класа на запад не може да си го позволи. Откъде са парите?
2
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова нинова ... т'ва робско отношение към цинична подигравка на президент към българската история е унизително не само за вас. Унизително е за България.Пфу !
1
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коя беше таз и на кого му пука какво била казала?