Плевнелиев срещу Радев: Не отваряйте стенограмата за КТБ!

"Президентът е на път да допусне невиждана стратегическа грешка"
Обновена: 25 май 2017 10:19 | 25 май 2017 09:06,
157

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) настоя пред Bulgaria ON AIR настоящият държавен глава Румен Радев да не разсекретява стенограмата за КТБ.

В неделя пред БНР настоящият президент обяви, че е готов да разсекрети стенограмата, но ще изчака до 26 май да получи съгласие от всички участници в разговора.

Още по темата

Според него стенограмата няма юридическа стойност, няма и да даде отговор на въпроса: "Кой окраде КТБ", но "има огромна обществена стойност като очаквания на хората за прозрачност".

Затова той подготви писма до участниците в срещата и настоя да получи от тях утвърдителен отговор дали въпросният документ да бъде разгласен. Отговорите все още се чакат.

"За мен отварянето на стенограмата за КТБ означава преди всичко, че президентската институция ще е големият губещ. Представете си, че вие сте политик, който ще ходи на констатации пред президентската институция, знаейки, че оттук нататък всяка стенограма може да бъде, когато някой си иска, разсекретена. Вие ще ходите там единствено и само с медийни опорни точки. Няма да има честен дебат, а това, разбира се, ще донесе много сериозна щета на президентската институция", заяви в "България сутрин" Плевнелиев.

"За мен, ако това се случи със съгласието на президента Радев, той ще носи отговорността за това, че ще допусне първо стратегическа грешка, която досега български президент не е допускал, второ - за съжаление президентската институция дългосрочно ще страда много от това", добави Росен Плевнелиев.

Той коментира и изказването на руския президент Владимир Путин, който на среща с македонския си колега Георге Иванов заяви, че славянската писменост е дошла в Русия през македонската земя.

Плевнелиев определи казаното като "безспорен скандал и провокация с много дълбок замисъл".

Той призова всички представители на българската държавност също да заявят своята позиция по въпроса и най-вече президентът Румен Радев: "Мълчанието е тотална грешка - България не бива да мълчи тогава, когато се поругава нашата история".

И още той сподели първо пред Bulgaria ON AIR, че вече е член на Европейския съвет по външна политика и в следващите седмици му предстоят срещи с важни политици в Берлин, Ню Йорк, Китай, Австрия и Словакия.

"Радвам се на признанието, което получавам. Очевидно по света хората са разбрали каква беше моята кауза, за какво се борех. Но това е и кауза за България - продължавам да представлявам България, да работя за България", увери бившият държавен глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е наглост. Колко хора загубиха средствата си. Заслужават поне да знаят.
94
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами като такива западни ратаи като Плевнелиев не поругават ли историята,незачитайки ролята на Русия за нашата свобода.А някои като Винкела например казват,че били по-добре да сме си останали под турско робство,отколкото Русия да ни освобождава.Сега пък не пропускаме и месец да не им се изрепчим на руснаците за каквото и да било.То не че предизвикваме нещо повече от смях,но все пак е дразнещо.Така че нормална реакция на Путин и дълбоко премислена.Вярвайте,този велик човек не прави случайни неща.
93
6
 
33
 
! Отговори
Стагегическа правда преди 6 години
Стратегическа грешка във вреда на мафията. Това не е стратегическа грешка, а стратегическа правда за хората в България, които са напълно ненужни на мафията.Аз лично мисля, че Плевнелиев трябва да стане клиент на прокуратурата или срочно да емигрира в Аруба от народния гняв, мъст и презрение. От клетвите обаче няма къде да емигрира.
92
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ба хти нещастника, обратна му работа от край да край. Било хубаво да скриеме как застреляхте банката, за да лапате. И сега кирта се фука че е на еврогейска хранилка срещу всички гадости, които направи на България
91
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може човек да бъде толкова жалък *** ?!
90
5
 
31
 
! Отговори
Дани преди 6 години
Дебатът за КТБ при президента бил честен, твърди ***. И това било опасно, ако го научат пората. *** и некадърник.
89
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя индивид кой беше, че не се сещам. От позицията на какъв се изказва?
88
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плевел,не се притеснявай бе,знаем,че сигурно си ръсил страхотни глупости.Нека да се посмеем малко пък .Виж колко готино беше с Колорадото на нова година.
87
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цитат: "Представете си, че вие сте политик, който ще ходи на КОНСТАТАЦИИ пред президентската институция"...Този чува ли се какви ги плещи или отдавна е загубил връзка със сивото си вещество, доколкото го има. Президентът е публично лице. Институцията представлява Държавата, доколкото я има. Съвсем нормално е да се разгласяват неща, които касаят гражданите на същата тази държава. Ако ще е шушо-мушо, според плюнката, то значи той е част от #КОЙ
86
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пл юнката пак изпълзя и започна да дава разпореждания?!Или неговите спонсори от чужди посолства пак го изкараха на светло, за да ни дразнят?Интересно, тоя некадърник за какъв се мисли, та си позволява от време на време да надава глас от мишата си дупка?
85
5
 
55
 
! Отговори
плев.ню е nymka преди 6 години
"Не е добре да се разсекретява стенограмата". Дееева и мишока зау.хав!
84
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, ако някой реши да отвори стенограмата от разговора на този *** с шефовете на EVN във Виена, когато беше действащ президент!!!??? Тогава каква ще е опорната му точка, а и на му.хльовците, които го подкрепят?
83
4
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината за КТБ я казаха от ЦРУ ,че Борисов и Пеевски са крадците на КТБ. Плевела е дружка с Борисов и един друг си пазят гърбовете. Как за неплетено парно, ток и вода ти ги спират и ти пращат съдия -изпълнител , а за милиарди няма виновни? Нали в счетоводството всичко се документира къде са тези които станаха милионери и милиардери за една нощ? Защо Цацаров не се е намесил още ? Нали и Радев искаше като в Румъния да има осъдени политици защо сега е пас ?
82
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чак пък стратегическа грешка....?Щом всички присъстващи са съгласни,значи той е плещил пак някакви глупости и сега вие като карпатски вълк по телевизиите.Важното е,че няма 3 милиарда а има....стенограмааа.Ама пак си е нещо де,можеше и толкова да няма.Да ни е честита най-скъпата стенограма в света,дет'се казва.
81
8
 
41
 
! Отговори
Край преди 6 години
Азбуката създадена от СОЛУНСКИТЕ братя е създадена в областта Македония която и до момента се казва така и е на територията на Гърция и е с административен център Солун. Азбуката създадена от Климент Охридски е създадена вероятно в Охрид - български град тогава. Па и до момента си е най-българския град в държавицата Македония. Путин е бил пунктоално точен в изказа си и географски и исторически. Азбуката ни не е създадена от Киро Глигоров нито от Волен Сидеров или Кр. Каракачанов в Русе.
80
2
 
60
 
! Отговори
/./ преди 6 години
Що да не разсекретява? Щото ще лъснат всичките им kирливи ризи и ще се види кой обра парата и фалира КТБ, затова ли? Аз пък искам да се разсекрети и да се покаже на народа къде потънаха парите на тоя народ. Хубавичко да се види.
79
2
 
73
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Как така криминално престъпление ще бъде засекретено?И най малоумния президет дава акъл на сегашният!
78
2
 
65
 
! Отговори
Българин преди 6 години
чехълА да свиква, че не е фактор в българската политика. Народът го изрита с най-ниската подкрепа давана на президент в историята ни. Да си стои кротко в ъгъла и да си мълчи.
77
16
 
15
 
! Отговори
redordead преди 6 години
факт е, че дуджето казва това в разговор с македонец...а и когато казваме, че нещо е произлязло/измислено някъде, споменаваме държавата, а е губернята...Примерно, Джон Атанасов е роден в БГ, а баща му в Ямболско, но не казваме, че компютърът има ямболски произход, нали?Така че, изказването на дуджака си е чиста провокация!
76
2
 
29
 
! Отговори
Мирослав преди 6 години
До 79 : Естествено че ще мрънка, нали цирк трябва да има уж че ще бъде истинската стенограма. Абе хора вие не разбрахте ли, че истина по телевизията и вестниците няма? Истината я знае само този дето е врътнал далаверата.