Плевнелиев срещу Радев: Не отваряйте стенограмата за КТБ!

"Президентът е на път да допусне невиждана стратегическа грешка"
Обновена: 25 май 2017 10:19 | 25 май 2017 09:06,
157

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) настоя пред Bulgaria ON AIR настоящият държавен глава Румен Радев да не разсекретява стенограмата за КТБ.

В неделя пред БНР настоящият президент обяви, че е готов да разсекрети стенограмата, но ще изчака до 26 май да получи съгласие от всички участници в разговора.

Още по темата

Според него стенограмата няма юридическа стойност, няма и да даде отговор на въпроса: "Кой окраде КТБ", но "има огромна обществена стойност като очаквания на хората за прозрачност".

Затова той подготви писма до участниците в срещата и настоя да получи от тях утвърдителен отговор дали въпросният документ да бъде разгласен. Отговорите все още се чакат.

"За мен отварянето на стенограмата за КТБ означава преди всичко, че президентската институция ще е големият губещ. Представете си, че вие сте политик, който ще ходи на констатации пред президентската институция, знаейки, че оттук нататък всяка стенограма може да бъде, когато някой си иска, разсекретена. Вие ще ходите там единствено и само с медийни опорни точки. Няма да има честен дебат, а това, разбира се, ще донесе много сериозна щета на президентската институция", заяви в "България сутрин" Плевнелиев.

"За мен, ако това се случи със съгласието на президента Радев, той ще носи отговорността за това, че ще допусне първо стратегическа грешка, която досега български президент не е допускал, второ - за съжаление президентската институция дългосрочно ще страда много от това", добави Росен Плевнелиев.

Той коментира и изказването на руския президент Владимир Путин, който на среща с македонския си колега Георге Иванов заяви, че славянската писменост е дошла в Русия през македонската земя.

Плевнелиев определи казаното като "безспорен скандал и провокация с много дълбок замисъл".

Той призова всички представители на българската държавност също да заявят своята позиция по въпроса и най-вече президентът Румен Радев: "Мълчанието е тотална грешка - България не бива да мълчи тогава, когато се поругава нашата история".

И още той сподели първо пред Bulgaria ON AIR, че вече е член на Европейския съвет по външна политика и в следващите седмици му предстоят срещи с важни политици в Берлин, Ню Йорк, Китай, Австрия и Словакия.

"Радвам се на признанието, което получавам. Очевидно по света хората са разбрали каква беше моята кауза, за какво се борех. Но това е и кауза за България - продължавам да представлявам България, да работя за България", увери бившият държавен глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пуснаха на балъците нова стръв - стенограма и те стръвно я захапаха. Доста забавно стана!
74
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
76 Елементарни въпроси по география. Къде е школата на Климент Охридски? В Пиринска МАКЕДОНИЯ? В Егейска МАКЕДОНИЯ? Къде е била? Къде е била Македония като държава във въпросните години? Кога е приела кирилицата Киевска Рус? И какво каза Путин преди години за кирилицата и България? Както казвам русофобите винаги търсят под вола теле.
73
4
 
12
 
! Отговори
redordead преди 6 години
*** веднага са готови да подкрепят България да стане част от Русия и да признаем, че азбуката е измислена от македонците...все пак, докато Югославия създаваше изкуствено македонско самосъзнание, това ставаше с подкрепата на СССР...
72
0
 
60
 
! Отговори
Край преди 6 години
Не ви трябва стенограма - Аз ще ви кажа ИСТИНАТА. През КТБ откраднаха 4млрд. ваши и мой пари. Открадна ги "политическата класа" ЦЯЛАТА. политици от всички партии папкаха от КТБ също и телевизии и социолози и политолози.С КТБ върхушката в България обра народа си. За това осъдени няма да има за това истината няма да ви се каже. Та така -гласувайте - демокрация е.
71
2
 
48
 
! Отговори
Pilot преди 6 години
Този м.у.х.л.ь.о до кога ще дразни хората ? Взели го в някакъв съвет и е много горд, малее за това толкова се напъваше пудела да джафка !!! Абе няма ли кой да го светне този !!!
70
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 70Я се разкарай бе, НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ГАВРИ С БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ правите всички вие ш.о.р.о.ш.о.и.д.н.и подмазвачи, които всеки ден ПРЕДАВАТ българското потекло и кръв, народните традиции и паметта на хилядите паднали в руско-турската война и във втората световна!!! ВИЕ СТЕ ПРЕДАТЕЛИТЕ! КОЙТО НЯМА МИНАЛО, НЯМА И БЪДЕЩЕ! А колкото до това същество, хи-хи-хи....май нещо го затресе СТРАХ!!!!! ЧЕ ЩЕ ВИДИМ КАКВИ ГИ Е ДРОБИЛ! Е ТЕ ТОЗИ БЕШЕ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРЕДАТЕЛ през тия 4 години!
69
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако е подменена стенограмата, Плевнелиев щеше да бъде съгласен да я разсекретят. Явно не е или все още не е подменена.
68
6
 
20
 
! Отговори
Мирослав преди 6 години
Вие да не мислите, че ще разсекретят истинската стенограма? Никога няма да разберем истината за КТБ и кой участваше в това! Може само да предполагаме, но не и да го видим черно на бяло... В държавата има къде къде по-големи проблеми, те се занимават с глупости! И медиите участват в размиването на проблемите като пускат постоянно новини за глупости...
67
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роската май повече се притеснява да не го накарат да разкрие "стенограмата"от тайната си среща с EVN по сокаците на Виена ,където продаваше родината си за 30 сребърника и сгодна службичка!!!
66
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За сетен път се убеждавам, че няма по-големи българофоби от русофилите.
65
1
 
47
 
! Отговори
Един преди 6 години
Роско, винаги когато някой предложи нещо, е редно да си зададем въпроса кой има интерес от това. И когато ти предлагаш да не се отваря стенограмата аз си задавам въпроса кой има интерес от това. И отговора не ми харесва.
64
3
 
28
 
! Отговори
Кирилик преди 6 години
Защо ? Защо да не бъде разсекретена? Кой ще изгори ? Кои глави ще паднат след замаха на палача? Да не би да се засегне националната сигурност чрез отваряне на тази стенограма?
63
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Невиждан беше майтапа с пребиваването ти в Президентството. Тава не могат да го направят дори майтапчийте, днешните партньори на ГЕРБ
62
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страх ви тресе ГЕРБЕРСКИ Боко.луци !
61
32
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилите вместо да правят внушения, че Плевнелиев е огражил КТБ да отговорят защо Радев мълчи като страхлив плъх и се спотайва а нв вземе отношение към гаврите на кремълското джудже с българската история.
60
1
 
38
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Не отваряйте стенограмата да КТБ, защото тогава целия народ ще види, че когато става въпрос за много пари всички политици са в кюпа. И управляващи, и опозиция !
59
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой знае какво ще фалшифицират и видоизменят в тази стениграма. Парите да си ги поделили, най-много е прибрал Падишаха от Банкя. И народа си го сложи за трети път, да си го лъже им краде както си иска. Той и това прави. И така ще е защото всичко около него е омазани до гуша в такова. Така са се овъртяли в далавери и кражби, че не напразно сме на първо място пи корупция и бедност. Тези от Брюксел знаят и виждат какво се прави с българина, защо мълчат? Защото им се изпълняват намеренията.
58
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Солунските братя Кирил и Методий. Солун е град в област Македония. Да осъдим Путин, че казал факти. Ами да го осъдим!
57
2
 
30
 
! Отговори
гост преди 6 години
Официална позиция със сигурност ще има, но не мога да разбера Плевнелиев защо толкова много злобее срещу президента Радев, може би защото рейтинга на нповия президент е в пъти по висок от мишока *** Плевнелиев. Ха пък и може нещо много интересно да излезе на бял свят от тази стенограма.
56
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е и какво излиза според рооозкооо, че в негово време в Президенството са се водели разговори които трябва да са тайна от народа. А ние си мислим, че на консултацийте се говорят отговорни неща. роозкоо нещо гадно си плещил там, я си признай. Сега те е шубе, че ще го прочетем.