Руският посланик за драмата с азбуката: Наш общ празник!

Русия винаги е и ще бъде с България, каза още той
Обновена: 25 май 2017 14:09 | 25 май 2017 13:37, Веселина Йорданова
256
Руският посланик за драмата с азбуката: Наш общ празник!
Снимка: Dnes.bg

Русия винаги е и ще бъде с България, и в този случай също. Така руският посланик у нас Анатолий Макаров коментира пред журналисти темата за произхода на кирилицата.

Още по темата
Макаров се срещна с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, като двамата разговаряха около час. От думите на дипломата стана ясно, че премиерът е повдигнал въпроса за изказването на руския президент Владимир Путин вчера, че кирилицата е дошла "от македонската земя".

След разговора с Борисов посланикът каза, че Денят на славянската писменост 24 май е "наш общ празник", като се празнува и в Русия.

"Вчера участвах във всички ваши празнични мероприятия", посочи дипломатът.

"Ще направим всичко нашите отношения да са добри и ще се стремим към това", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
14
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цяла сутрин ви обяснявам че по времето когато е създадена азбуката Македония е била едно цяло с България не е била отделна територия както сега. Това което е казал Путин е във връзка с точно това че именно в Македония територия от България учениците на Кирил и Методи са създали Кирилицата на основата на Глаголицата. Какво по ясно от това и защо вашите селянжърски избранници са толково "умни" че немогат да включат за какво иде реч? Евах ви управниците евахви селянжърите "УМНИ"!
10
9
 
42
 
! Отговори
Слава преди 6 години
МОлдавия и Киевска Русия имат важна заслуга за спасяването на кирилицата и българо славянския език.. МОсква става Важен стожер на СЛавянството ,опазва и съхранява полубожествената азбука и божието слово ..Освобождава поробените православни народи .
9
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 4 каква се подмазваш на ПУТИН. Какво му е точното на ПУТИН каква история е чел? Когато е правена азбуката , не е имало нито Македония нито Русия. БЪЛГАРИЯ Е БИЛА В ГРАНИЦИТЕ НА СВЕЩЕНАТА РИМСКА ИМПЕРИЯ. Нещо като сега ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ.
8
1
 
39
 
! Отговори
Гочо от Стара Загора преди 6 години
Имаше едно предаване по телевизията за деца "Кой е по по най". Та това ми прилича на същото тука само че на държавно ниво.
7
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези красиви девушки до него бодигардове ли са му или съветнички?Я нашите да вземат пример,а не да назначават разни безобразни.
6
40
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кирили Методи са гърци по произход родени в град Солун. Написали саГлаголицата. А след тяхната смърт учениците им променят Глаголицата итова което написват го кръщават Кирилица. А ние като по балами понеже дотози момент нямаме нито писменост нито език и контактуваме помужду сикато диваци с крясъци и викове я присвояваме за да може сега да сехвалиме че видите ли и ние сме дали нещо на света! Не нищо не сте далина света освен айдуците проститутките и наркоманите. А също така итиквата банкя
5
4
 
56
 
! Отговори
haha преди 6 години
Мани, тия като кажат "наш общ", не след дълго забравят "общ" :))))
4
17
 
61
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
Путин много точно си го е казал, просто тогава македонско си е било българско и изглежда, човека не знае, че македонско сега се правят на отделна държава и просто е казал "македонско" визирайки областта македония в БГ... елементарно е, нз що се палите толкова...
3
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
:-()
2
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Абзуката" !!!
1
7
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакаме извинение. Акохолик.