ВМРО скочи за А,Б,В-то: Русия да спре да прави политика от историята

Каракачанов: Руската политика никога не е била справедлива спрямо България
25 май 2017 13:07, Красимир Ангелов
143
ВМРО скочи за А,Б,В-то: Русия да спре да прави политика от историята
Снимка: Булфото

Руската политика никога не е била справедлива спрямо България и българската история, обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от пресцентъра на ВМРО.

Още по темата

Повод за изказването му станаха думите на руския президент Владимир Путин, който по време на среща с македонския президент Георге Иванов заяви, че славянската писменост е дошла от македонските земи.

Каракачанов обаче не пропусна да припомни, че благодарение на българската азбука и руснаците имат писменост.

"Целият културен проект славянска азбука е дело на българската държава. Очаквам на следващия 24 май руският президент да бъде по-подготвен", заяви лидерът на ВМРО. И отбеляза, че самият проект Македония е проект на Коминтерна - със столица Москва.

В позицията на ВМРО – Българско национално движение по повод думите на Путин се казва, че Русия трябва да спре да прави политика от историята.

"Руската имперска политика има огромна вина за създаването на крайния македонизъм. Ето че Русия отново поощрява подобни прояви. Изказванията, че Св. Климент е македонски светец, могат да бъдат приети само доколкото македонски и български означават едно и също. Науката отдавна знае това", се казва в изявлението на партията.

"Нека нашите братя от Македония се гордеят с делото на Св. Климент Охридски - ние нямаме против общото честване на общото ни минало. А азбуката достига до днешна Русия от македонската земя - тази земя до средата на двайсетия век е само географско означение. Името Македония е свято за всеки българин. Нашите братя в Скопие имат право да го ползват, но не бива фалшифицират историята", се чете още в позицията.

В заключение войводите заявяват, че България винаги е помагала на Македония и ще продължи да го прави.

"Но предупреждаваме всеки, дори приятелска Русия, че няма да търпим нова гавра с историята", завършват от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
1
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 6 години
ЗАЩО НЕ СКОЧИХТЕ,КАТО ЗАТРИХА ББ ТРИТЕ ПЕЧЕЛИВШИ ЗА БЪЛГАРИЯ ПРОЕКТИ,КОИТО ЩЯХА ДА НОСЯТ ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИ ДВОЙНО И ТРОЙНО,МИЛИАРДИ ЗАТРИХА ГЕРБЕРИТЕ С ТЯХНАТА *** ПОЛИТИКА,БЕЛЕНЕ,ЮЖЕН ПОТОК,СРЕД ЕДНА ГОДИНА НЯМА ДА ИМАМЕ ГАЗ,БОГАТИТЕ ЩЕШЕ ОПРАВЯТ СЪС СКЪПИЯ ТОК НА АМЕРИКАНСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ,ПАРНОТО В ГРАДОВЕТЕ ЩЕ СТАНЕ ЗЛАТНО,ТОВА МИСЛЕТЕ ВМРО,А НЕ КЪДЕ Е МАКЕДОНСКАТА ЗЕМЯ,ТЯ Е ТАМ В БЪЛГАРСКО,КОЯТО ВИЕ ПОЛИТИЦИТЕ ЗАТРИХТЕ,АНГЛИЧАНИ И ДР.КОЙ РАЗДЕЛИ БЪЛГАРИЯ В ДВЕТЕ ВОЙНИ,ЗАПАДА, Е , И .
98
0
 
0
 
! Отговори
? преди 6 години
тази земя до средата на двайсетия век е само географско означение.************************************************************Лично аз не знам да има държава Македония в момента. Има Бивша Югославска Република Македония която няма нищо общо с понятието Македония. Путин не казал от земите на Бившата Югославска Република Македония.
97
4
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Каракачанов: Руската политика никога не е била справедлива спрямо България.А западната политика към България винаги е била образец за справедливост,така ли другарю комсомолец?
96
2
 
1
 
! Отговори
Баладжията преди 6 години
Само си представям как 1 шепа ревльовци за глупости като България, Украйна и Грузия, руснаците ги гледат като просто някаква муха, която от време на време им прелита около ухото. Но по-далеч от носа си не можем да видим.
95
2
 
3
 
! Отговори
Баладжията преди 6 години
На запад има една дума - butthurt. Буквално се превежда гъ.зобол. Обаче се полза, когато на някой нещо му е криво без основание. Путин каза едно, ние чухме друго и вдигнахме патардия сякаш е трето. Собствените ни политици се държат като малки деца.Ревльовци в скъпи костюми. Бийте се в гърдите какви сте били, драги мои български събратя, защото сега сме нищо и както сме тръгнали никога няма да бъде нещо повече от материал за смях на цял свят с манталитета си.
94
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е това вече ми хареса!Само така трябва да се държим!
93
1
 
8
 
! Отговори
македонофил преди 6 години
Кирилицата е измислена от Александър Македонски и би трябвало да се нарича ,,македонска азбука''.Също така македонците са открили питагоровата теорема,колелото,законът на Ом и теорията на Айнщаин.Абе велика нация са и скоро ще ги присъединят към велика Албания.
92
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 117Заменена е думата "тyпан" със знака ***. Та, тyпанът, дори си е послужил с модерно употребяваната сега за всяка работа, намерение, план, дело и т.н. всесилна дума "проект". Благодарение на тyпана 1100 години по-късно разбрахме, че славянската азбука е "културен проект". Тупанът още ни и светна, че "азбуката достига до днешна Русия от македонската земя", така че се съгласява с Путин, Путин всъщност казва истината. Е, тогава, защо е това дрънкане на зъби, верноатлантуци.
91
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 115А пак помежду другото, тоя *** дали щеше да направи това "честно, справедливо, умно, почтено" изказване за политиката на Русия спрямо България, преди 27 години, а, Каракучлане? Да ви ... и честните травестити!
90
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с такава срамна фамилия на славянски този президент е огледален образ на фамилията си какво можеш да очакваш от такива екземпляри само простотии
89
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дебела Каракачанка, ти си последния плондер който може да казва на Русия какво да прави! Твърде малък и нищожен си за да го правиш! Къде са пенсиите по 300лв. между другото???...
88
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов не знае де е Македония.
87
9
 
5
 
! Отговори
до Анонимен преди 6 години
Тия пишман патриотчета до вчера бяха симпатизанти на Русия а вече са против Русия..-----Можеш да бъдеш симпатизант на Русия, на САЩ, на ЕС, на НАТО и дори на Джедаите ако пожелаеш, причините продиктували избора ти са си лично твои!Но, ако си Българин - интересите на Бг Винаги трябва да стоят на първо място!ПСА, това, че Путин направи сериозен външнополитически гаф е факт!
86
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия пишман патриотчета до вчера бяха симпатизанти на Русия а вече са против Русия..
85
3
 
6
 
! Отговори
А кабинетът преди 6 години
и съветниците на Радев, защо не го посъветват?Или всички са фенове на Путин.ЕТО това е ВЪЗМУЩАВАЩОТО: ПУтин и руското посолство мнго добре знаят НА КОГО е дело МАКЕДОНИЯ:самият проект Македония е проект на Коминтерна - със столица Москва.Президентът РАДЕВ не може да търпи обиди по статута на РБЪлгария-ЧЛЕН на НАТО и ЕС от РУСИЯ и Македония: а политиката на Путин е "разделяй и владей"( да не влезе Македония в ЕС.)
84
3
 
7
 
! Отговори
До Бармалей преди 6 години
Аз съм русофил!Но, това не означава, че външно политическите ходове на РФ са винаги верни!Това, че Бг е била съюзник на Германия през двете световни войни не означава, че сме воювали срещу тях.Малцина, дори в Бг знаят, че през втората световна война в окупирана от Германия Европа единственно в Бг съветското посолство не е закрито и работи!Путин направи сериозен външно политически гаф!В исторически аспект противоречията между Бг и Македония, са идентични, като между РФ и Ук!
83
15
 
6
 
! Отговори
Национален Легион преди 6 години
Браво на Каракачанов и патриотите, доволен съм, че гласувах за тях!!!
82
4
 
2
 
! Отговори
Cam marat преди 6 години
Pitat li me dei videoto s skoka na shkembe ministara?! :-)
81
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значение има дали македонец или българин? Нали старите са казали: като умиеш един мръсен македонец се получава чист българин и мръснa вода.
80
8
 
17
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 6 години
Каракачаков обявява конкурс за нови служители в МО. Който най-убедително се представи с "Хайл Хитлер!" печели конкурса.