ВМРО скочи за А,Б,В-то: Русия да спре да прави политика от историята

Каракачанов: Руската политика никога не е била справедлива спрямо България
25 май 2017 13:07, Красимир Ангелов
143
ВМРО скочи за А,Б,В-то: Русия да спре да прави политика от историята
Снимка: Булфото

Руската политика никога не е била справедлива спрямо България и българската история, обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от пресцентъра на ВМРО.

Още по темата

Повод за изказването му станаха думите на руския президент Владимир Путин, който по време на среща с македонския президент Георге Иванов заяви, че славянската писменост е дошла от македонските земи.

Каракачанов обаче не пропусна да припомни, че благодарение на българската азбука и руснаците имат писменост.

"Целият културен проект славянска азбука е дело на българската държава. Очаквам на следващия 24 май руският президент да бъде по-подготвен", заяви лидерът на ВМРО. И отбеляза, че самият проект Македония е проект на Коминтерна - със столица Москва.

В позицията на ВМРО – Българско национално движение по повод думите на Путин се казва, че Русия трябва да спре да прави политика от историята.

"Руската имперска политика има огромна вина за създаването на крайния македонизъм. Ето че Русия отново поощрява подобни прояви. Изказванията, че Св. Климент е македонски светец, могат да бъдат приети само доколкото македонски и български означават едно и също. Науката отдавна знае това", се казва в изявлението на партията.

"Нека нашите братя от Македония се гордеят с делото на Св. Климент Охридски - ние нямаме против общото честване на общото ни минало. А азбуката достига до днешна Русия от македонската земя - тази земя до средата на двайсетия век е само географско означение. Името Македония е свято за всеки българин. Нашите братя в Скопие имат право да го ползват, но не бива фалшифицират историята", се чете още в позицията.

В заключение войводите заявяват, че България винаги е помагала на Македония и ще продължи да го прави.

"Но предупреждаваме всеки, дори приятелска Русия, че няма да търпим нова гавра с историята", завършват от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
15
 
! Отговори
Чичо преди 6 години
До ХХХДа, дефакто, не е казал лъжа, но се гаври с нас и е редно да реагираме. И да нарича българинът Климент Охридски ( на когото, всъщност, дължим сегашния вид на азбуката) македонски светец не е грешно твърдение, но е насочено към нас българите, да се сетим, че сме в немилост!
78
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Укрите са същите лицемери за Русия, като днешните "македонци" за България.
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До100 А относно татарите , това название си е типично за българите от Волжка България .Единствената победила войска на Чингис хан докато е жив. След попадането и под монголско робство на мнголската армия започват да и викат монголо-татарска. Тоест не са били 10 хиляди !
76
3
 
5
 
! Отговори
асен преди 6 години
Браво , защото ако го беше казал например Тръмп нямаше въобще да му обърнем внимание , но когато го казва свой човек , близък , някак много боли , и е несправедливо!
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 100 "Нали първата руска държавица се казва Киевска рус . " Къде пише ,че има нещо общо с Украйна ? *** ако не разбирате не се срамете !И Киев е датиран от 5 век . Колко да е древен .Или от създаването си е развит максимално ?!
74
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 91 По глупаво изказване не съм чел !Нали първата руска държавица се казва Киевска рус .На територията на днешна Русия е била СТАРА ВЕЛИКА България и после Волжка България !Преди Стара Велика България е били хунска империя , преди това авари Или мислите че от 630 Кубрат прави България и тя става хем стара хем велика ? Или баща му е бил овчар ? А не Хан ? Атила почива 453 . До 605 (раждането на Кубрат) са 180 години . Хуните с гума ли ги изтрихте ?За 500 нас не успяха !
73
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвсем скоро ще бъде обявено,че Путин е измислил азбуката. Това не е майтап.С напредване на възрастта,той все повече оглупява и култът към личността му се засилва.Все повече Русия,ще заприлича на КНДР. Запомнете ми думите.
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЩеревЕ какво общо има от къде са родом Кирил и Методий ? Да от Солун са !Византийския Базилевс ги е накарал да напишат азбуката !Това не променя факта ,че Борис ги приема и въвежда азбуката !И от българия я взаимстват Руснаци, Сърби ... и други православни .Както и религията . Но да кажеш,че азбуката е македонска е все едно да кажеш ,че Сталин е руснак!
71
6
 
11
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Уважаеми грамотни/образовани българи, Путин е заявил, че славянската писменост е дошла в Русия от македонските земи, а не че дошла от Македония/македонската държава!!! Има огромна разлика между едното и другото понятие! ИЛИ С ДРУГИ ДУМИ - И НЯМА ШЕСТ-ПЕТ И ГРИЖИ НЯМА, И НЯМА ШЕСТ-ПЕТ ПРОБЛЕМИ НЯМА! БЪДЕТЕ ГОРДИ БЪЛГАРИ С ВИСОКО ВДИГНАТА ГЛАВА И СЕ ГОРДЕЙТЕ, ЧЕ И БЪЛГАРИЯ Е ДАЛА НЕЩО НА ЕВРОПА И СВЕТА!!! :)
70
3
 
9
 
! Отговори
До 82 преди 6 години
Сега е момента платените руски *** да се спазарят за по-висока цена, защото защитата на тезите им стана много трудна, направо мисия невъзможна. :))))
69
2
 
9
 
! Отговори
Доган преди 6 години
На този даже и фамилията му е турска.
68
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Презилдента:-Ние сме в Македония и Македония е в нас!!!
67
4
 
4
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 6 години
Еххееее!!русият агент Бъчва скочил на джуджака!?!! А ,не ко!??тва все едно Волен да удари шамар на кръсника му джуджето Путин
66
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно каква му е била целта на Путин да ги говори тези небивалици? Да се подмаже на македонците или да обиди българите. Ако е второто, моите съболезнования към путинофилите в България.
65
2
 
8
 
! Отговори
кокала преди 6 години
Путин е казал самата истина. Кирилицата е създадена в Охрид, който е в Македония. Охрид беше в България според Санстефанския договор който Русия подписа с Османската импверия след като освободи България, но после кой реши Охрид да е в Македония?абе то и сегашна българия е била византийска ама ние не щем да я връщаме. напротив дори вече излизат нови сведения че българите са живели тук дори преди александър македонски. може и да се поспори дори как така днешна македония е българска при положени
64
1
 
2
 
! Отговори
кокала преди 6 години
До Българин до Макеабе брато ти какъв българин си бе като дори не можеш да пишеш правилно на български. я си погледни малко правописа. друго ти не посещаваш ли други сайтове. та нали интернета не е български, а се нарича глобална мрежа за да може всички да комуникират помежду си.
63
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 71,"Браво на Каракачанов! Позицията му е много по-ясна и достойна от тази на Премиера."---А къде е позицията на Президента?
62
2
 
2
 
! Отговори
кокала преди 6 години
виждам че имам доста минуси на коментара си,но нито един смислен отговор и това ме кара да си мисля че единственно промиването на мозъка им за това колко е велик бг. народ ги кара да сложат тирето.
61
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Каракачанов! Позицията му е много по-ясна и достойна от тази на Премиера.
60
1
 
7
 
! Отговори
кокала преди 6 години
дори като се позамисля малко по дълбоко се чудя абе ние какъв език говорим?...казват че говорим български,да ама защо толкова много е идентичен със славянските езици. нормално е да има допирни точки при съвместното съжителство (заимстване на думи), но в голямата си част бг. езикът би следвало да е коренно различен при положение че идваме от съвсем друга част на света до сегашната територия. Историците ни трябва да уточнят всичко това за да няма подобни изстъпления като руските и македонските