ВМРО скочи за А,Б,В-то: Русия да спре да прави политика от историята

Каракачанов: Руската политика никога не е била справедлива спрямо България
25 май 2017 13:07, Красимир Ангелов
143
ВМРО скочи за А,Б,В-то: Русия да спре да прави политика от историята
Снимка: Булфото

Руската политика никога не е била справедлива спрямо България и българската история, обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от пресцентъра на ВМРО.

Още по темата

Повод за изказването му станаха думите на руския президент Владимир Путин, който по време на среща с македонския президент Георге Иванов заяви, че славянската писменост е дошла от македонските земи.

Каракачанов обаче не пропусна да припомни, че благодарение на българската азбука и руснаците имат писменост.

"Целият културен проект славянска азбука е дело на българската държава. Очаквам на следващия 24 май руският президент да бъде по-подготвен", заяви лидерът на ВМРО. И отбеляза, че самият проект Македония е проект на Коминтерна - със столица Москва.

В позицията на ВМРО – Българско национално движение по повод думите на Путин се казва, че Русия трябва да спре да прави политика от историята.

"Руската имперска политика има огромна вина за създаването на крайния македонизъм. Ето че Русия отново поощрява подобни прояви. Изказванията, че Св. Климент е македонски светец, могат да бъдат приети само доколкото македонски и български означават едно и също. Науката отдавна знае това", се казва в изявлението на партията.

"Нека нашите братя от Македония се гордеят с делото на Св. Климент Охридски - ние нямаме против общото честване на общото ни минало. А азбуката достига до днешна Русия от македонската земя - тази земя до средата на двайсетия век е само географско означение. Името Македония е свято за всеки българин. Нашите братя в Скопие имат право да го ползват, но не бива фалшифицират историята", се чете още в позицията.

В заключение войводите заявяват, че България винаги е помагала на Македония и ще продължи да го прави.

"Но предупреждаваме всеки, дори приятелска Русия, че няма да търпим нова гавра с историята", завършват от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 6 години
агент-иван може да скочи ,само на държавната софра.
58
12
 
5
 
! Отговори
кокала преди 6 години
мисля че е крайно време да се изясни въпросът кой кум кой сват или по-точно кои са българи и кои са славяни в България,защото всичко е толкова объркващо. дори и на мен не ми става ясно как българските двама братя са написали славянската азбука,пък после говорим за българска азбука. Отделен е въпроса че ако се вгледаме малко по внимателно в т. нар. българска азбука ще открием че това са изкилиферчени латински и гръцки букви.
57
3
 
13
 
! Отговори
Българин до Маке преди 6 години
А ти можеш ли да ми кажеш защо пишеш в български сайт, вместо да си четеш македонските?Като трябва да одите у Европа всички българи се пишете, а иначе ни плюете, не щас тни ци!Моят отговор- и на фурната и трябва лопата!
56
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е казал самата истина. Кирилицата е създадена в Охрид, който е в Македония. Охрид беше в България според Санстефанския договор който Русия подписа с Османската импверия след като освободи България, но после кой реши Охрид да е в Македония?
55
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците чаката 500 години преди да ни освободят от турско робство, а Рони Рейгън ни освободи от руско робство само за 45 години и сега имаме тоалетна хартия и банани и можем да пътуваме на запад, затова има паметник на Рони в София!
54
1
 
16
 
! Отговори
Дръндер преди 6 години
До Македонец 56Как си кръщавате световно неизвестните университети са си ваши извращения.
53
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-отвратителното е че Путин се гаври с исторически истини за да бърка с пръст в съвременни рани на уж "братски" народи.
52
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МакедонецСега питай ,защо Борис е български цар , не македонски !Ще ти отговоря и без да питаш .Македония е била провинция в България . А Борис е Български цар .Вас ви няма на картата от 2400 години !
51
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За това ли ти плащат копейки бе, агент Иван?!?!?!?!
50
14
 
19
 
! Отговори
до 49 преди 6 години
Не знам какво са бомбардирали руснаците в Сирия, но в София американците бомбардираха цивилно население, а не военни обекти и избиха няколко хиляди българи. А избиването на цивилно население по време на война е военно престъпление. И днес в София няма паметник на жертвите на американските бомби а вместо това издигнаха паметник на американските пилоти убийци.
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
те и в Сирия само ИД бомбардираха, особено в райони, където изобщо ги нямаше :)Сестрата на атентатора от Манчестър Салман Абеди заяви, че брат й извършил атаката, защото е искал отмъщение за американските въздушни удари в Сирия. "Мисля, че видя мюсюлмански деца, които умират там, и искаше отмъщение"
48
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що му трябваше на Путин да изтърси тая глупост? Сега освен платените русолюбци, други русофили в България няма да останат.
47
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МакедонецЗащото държавата ви излиза от тoпкитe на Тито и нямате история и територията на която се намирата е била българска... и така
46
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА ЗА КИРИЛИЦАТА ПУТИН ГО ЗАЯВИ ПО ВРЕМЕ НА СРЕЩАТА СИ С МАКЕДОНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ,КОЙТО БЕШЕ НА ПОСЕЩЕНИЕ В МОСКВА ЗА ПОДПИСВАНЕТО НА ДОГОВОРА ЗА ТРЪБАТА ПО ПРОЕКТА ТУРСКИ ПОТОК ,КОЯТО ЩЕ ПРЕМИНАВА И ПРЕЗ ТЕРИТОРИЯТА НА МАКЕДОНИЯ. ЗАТОВА БЕШЕ ТОВА ИЗЧЕТКВАНЕ КЪМ МАКЕТО ,ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО СЕЛЯНЧЕТА ,В СВЕТА НЯМА АЗБУКИ-МАЗБУКИ ИМА ПАРИ ,БИЗНЕС И ИНТЕРЕСИ И ПУТИН СИ ПРЕСЛЕДВА СВОИТЕ,А ЗА НАШЕНСКИТЕ ПРОДАЖНИЦИ ИМ ОСТАВА ПАК ПЛЮЕНЕТО ПО РУСИЯ И ДА ЧАКАТ ГАЗ ОТ СЕНАТОР МАКЕЙН КОЙТО СПРЯ Ю.ПОТОК
45
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 52Да благодарни сме, че им трябваха 500 години. Благодарни сме, че руснаците ги нямаше никакви при битката за Варна в която падна Полския крал. Благодарни сме, че беше нужна Кримската война за да минат руснаците през България. Също така сме благодарни, че ни отнеха тази свобода след 45-а и ни превърнаха в буферна зона.
44
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поздравявам и споделям позицията на Каракачанов.
43
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неблагодарен народ който забрави кой му даде свобода.
42
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Красьо Белия - ами от македонските земи идва азбуката. Защо обаче през годините допуснахме Македония да не е част от България?
41
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилите в българия пишат на македоница.
40
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 47те и в Сирия само ИД бомбардираха, особено в райони, където изобщо ги нямаше :)Руснаците са като луд с картечница!