За кирилицата и още нещо! Посланик Макаров при Борисов

Срещата между двамата е планирана, уточниха от МС
125
 За кирилицата и още нещо! Посланик Макаров при Борисов
Посланик Макаров в МС. Снимка: Dnes.bg

Руският посланик Анатолий Макаров дойде за среща с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет.

Срещата между двамата е планирана, уточниха от МС. На нея ще бъдат обсъдени теми от взаимен интерес за България и Русия, сред които традиционно са енергийните въпроси.

Още по темата

Очаква се обаче в разговора премиерът Борисов да постави въпроса за изказването на руския президент Владимир Путин вчера, че кирилицата е дошла в Русия от македонска земя при срещата му с македонския му колега Георге Иванов.

Думите на Путин бях коментирани почти веднага от Борисов, който изтъкна, че важното е, че 300 млн. души пишат на кирилица, а не "кой откъде е минал".

При влизането си в МС Макаров отказа да коментира темата пред журналисти.

Вероятно на разговорите двамата ще обсъдят и плановете на правителството ни да намери частен инвеститор за АЕЦ "Белене", както и възможността едното разклонение на "Турски поток" да минава през България и да захранва планираният газов хъб "Балкан".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я да бутнем Монумента на руските окупатори и даго направим на чакъл за магистрала, па да видим тогава що ще рече по въпроса?
77
7
 
10
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 6 години
Всяко зло за добро! Изказването на другаря Пътников е идеален повод за демонтирането на всички "паметници" на рашки с пулемьоти. В жест на добра воля да им ги доставим безплатно в новото им завоевание - Крим.
76
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е стандартна московска имперска *Всяко негово изказване е предназначено не да гради, а да руши - доверие, връзки, добросъседство. Иска да вдигне акциите на македонския президент, и да тикне "македонските земи" обратно към Сърбия, като по този начин отслаби и позициите на България. Няма какво да му се каже на двусмисленото изказване, но трябва винаги да се има едно на ум, че политиката на официална Москва винаги ще е срещу независима България.
75
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе за глаголицата и кирилицата не знам ама е 100% сигурно, че Шльоковицата е дошла от българската земя.
74
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не вярвям Баце да поставя какъвто и да е въпрос. Просто ще си извади тефтерчето и ще си записва наставленията на посол Макаров по енергийните проекти и най-важното което ще му бъде съобщено на тази среща е колко милиарда лева ще коства на България данък Русия за 2017 година. Предвид тежкото положение на руските му братя и невъзможността на Баце сам да премахне омразните санкции срещу любимата му Русия, българите ще трябва да се бръкнат по-дълбоко в джоба с поне 5-6 милиарда лева.
73
2
 
10
 
! Отговори
хммм преди 6 години
Кирил и Методий са от Македония действително, обаче те нямат нищо общо с народа който днес живее там. Тия помашки cеляни без образование които днес живеят в Македония само живеят на гърба на цивилизация която вече не се намира по тези земи, просто името на територията е останало. Нещо като древните гърци създали невероятна култура по територията на днешна Гърция и сегашните североафриканци които живеят там и се хранят от фондовете на Европа която им отпускат помощи, за да не умрат от глад. Така и Александър-от полиса Македония, когато са живяли древни елини.
72
3
 
12
 
! Отговори
Гела преди 6 години
путин го каза, сваляйте Альоша качвайте македонските братя докарали писменност им.
71
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе 59 супер амортизирани томахавки с изтекъл срок, летяха и прелетяха, а пък супер-модерните с-400 и панцери - не гъкнаха? те работят ли изобщо, освен по клипчетата в тубата?
70
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 49Вай, вай, вай......"нашето успешно съществуване е само в еурогейския съюз"....прав си, САМО СЪЩЕСТВУВАМЕ, ДОКАТО ДРУГИТЕ ЖИВЕЯТ!!!!
69
4
 
10
 
! Отговори
Учителя преди 6 години
Някой по-долу е написал, че Путин е прав - наистина от македонските земи е дошла кирилицата...Путин винаги е прав другарю...най-важното е че не е дошла от България...айде хайрлия да ви е...
68
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на Кирил и Методий и много след това славянски език не е имало. Терминът "славянски староцърковен" или "Old Church Slavonic" е използван за пръв път от Josef Dobrovsky във Виена през 1822г с цел да се заличи терминът "стробългарски език".
67
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 71да, "руската салата" дефакто е "салата оливие"!не е сигурно и дали борша и щи-то са руски супи..
66
1
 
19
 
! Отговори
Учителя преди 6 години
Все пак е някакъв напредък...досега в Русия си мислеха, че Ленин е измислил кирилицата...Малко-по малко се доближават до истината...
65
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русият език е църковен или ЦЪРКОВНОСЛАВЯНСКИ,РУСКИ ЕЗИК НЯМА ,ТАКА КАКТО РУСКАТА САЛАТА Е ФРЕНСКА ТАКА И ЕЗИКЪТ ИМ Е ЦЪРКОВНОСЛАВЯНСКИ
64
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е ние сме си специалисти по създаване на проблем на равно място. Това че държавата загива и сме на последно място в Европа не е важно, важно е какво бил казал някакъв *** и някаква *** министърка
63
2
 
21
 
! Отговори
Бесен преди 6 години
А .къде е нашия президент в тая цялата работа???Той Бойко ми е ясен.нямало значение.кой от къде бил минавал.То значение може и да няма .но е от значение как се отстояват и заявяват национални интереси и позиции.А .не ей така .между другото да попитаме.защо и какво е бил искал да каже уважаемия Путин.Няма ли един път поне всички *** в парламента и не знам .какви още институции да се обединят в едно нещо и шибнат по масата по остро бе:(((
62
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Фронторуският език, дефакто е вариант на старобългарския
61
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
наистина започвам да се убеждавам колко просто народ сме...наистина си заслужаваме съдбата на 3-та скорост в ЕС..
60
3
 
19
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Руснаците да плащат авторско право за ползването на писмеността ни! Дарява се на приятели,не на неблагодарници. Шегувам се,обаче един такъв иск ще вдигне шум и ще провокира историците по света да потвърдят истината. Я ми кажете,поради какви причини, това което наричат 'руски език' е международен чак? Да! Аз не само твърдя, че писмеността е Българска,а и че н я м а 'руски'език- диалкт е това- развален.
59
1
 
6
 
! Отговори
Друг студент преди 6 години
Съветниците на Путин и Бойко да им намерят по един екземпляр от книгата,,НАЧАЛОТО,, от автора Георги Бялков.оставете ги да е прочетат и тогава да говорят за ПИСМЕНОСТТА.Вижте какво започнаха да говорят европейските историци къде да се търси ПЪРВИЯТ ЧОВЕК,СЛЕДКАТО ПРОЧЕТОХА ТАЗИ КНИГА-И-ТО ЕДВА ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА,защото положението стана неудържимо вече.