Борисов вече се разсърди: Армията ни само изтребители ли е?!

Ще купуваме нов, когато сме готови, отсече премиерът
259

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Ще купуваме нов изтребител, когато станем готови. Това заяви Бойко Борисов пред журналисти по темата за модернизацията на армията ни.
Още по темата

"Тази армия само от изтребители ли се състои? Преди една година президентът Радев като командващ на ВВС казваше, че МиГ-овете трябва да се ремонтират, защото могат да карат до 28-а година. Нали това са негови думи? Затова тогава, изпълнявайки неговите желания, разчитайки на неговата най-висока компетентност в тази тема, одържавихме миналия петък "Авионамс", каза Борисов, цитиран от "Фокус".

Той допълни, че ще бъдат вложени още 15 млн. лв. в завода "да го дооборудваме и да може всякакви ремонти на МиГ-29 и Су и на хеликоптерите ни да бъдат правени там".

"Когато всичко това завърши, а това са десетки милиони, още военният министър не ми е докладвал как така за 1 месец толкова бързо избраха "Грипен", след като бяха сменени всички военни експерти", заяви Борисов.

В отговор на въпрос в Брюксел вчера за възможно преразглеждане от правителството на проекти за модернизация на Въоръжените сили, президентът Румен Радев беше категоричен, че ежедневната смяна на позиции и приоритети не работи в интерес на сигурността на България.

"Има решение на парламента и когато тези решения се подкопават от други институции, това означава, че подкопаваме изобщо институционалността в България. Очаквам наистина сериозен дебат по тези важни теми", заяви държавният глава.

Днес Борисов коментира, че вместо да се създава някакво напрежение,"правилното е да се съберем и да кажем, че разполагаме с толкова пари и до 2023 г. трябва да ги вложим в техника". Премиерът каза, че е чувал президента за всичко да говори, че трябва да се повишат възнагражденията.

"Освен това, ген. Боцев казва, че сухопътните войски са в окаяно състояние и за тях трябва. Адмиралите казват, че нямат кораби и ги заливат с бетон, за да не потъват подовете. И за тях трябва", посочи Борисов.

По думите му тези неща ще бъдат обсъдени на предстоящия КСНС във вторник. Според него обаче "самолетът не е най-важното в една армия, а сухопътните сили". Борисов посочи още, че за военните трябват милиарди и трябва да се каже кое се спира и "всички да понесат отговорност за това".

Според премиера "самолетите трябва да са последни".

Бойко Борисов инспектира новата сграда на Софийския районен съд. Той посочи, че обществото очаква справедливост от магистратите.

Премиерът каза още, че те са сред най-интелигентните хора и за него е най-важно да седнат и да работят в полза на обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
3
 
6
 
! Отговори
Майтапчия преди 6 години
Абе най-добре да купим нови пожарни за армията!Ще поливат врага с вода и пяна!Пък и премиерът е компетентен по темата-сам ще ги избере!
147
6
 
4
 
! Отговори
Истина е преди 6 години
Вместо Радев получаваш червената деполитизиранадебелана Йотова, ***(г-жа Лъжа) и дългата застрашена Деса в комплект.
146
3
 
7
 
! Отговори
путин преди 6 години
***, армията ти е само истребители ама стари дето и за кокошарници не стават, а войниците са само на хартия, защото не са обучени и могат да носят само тояги. Така, че си със свалени *** пред врага. Бог да пази България.
145
8
 
4
 
! Отговори
Ситуацията е преди 6 години
Боко цака Льотчика. Поставя го на мястото му.
144
3
 
8
 
! Отговори
8 преди 6 години
За самолетите е прав -дали ще вземем 10 броя за луди пари или не няма абсолютно никакво значение -всеки ще ни помете, за респект трябват най-малко 100. Виж ако за същите пари се купят стотина балистични ракети с хубав обсег, това си е отбрана -всеки агресор би се замислил
143
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разсърдил ли се е ?Според мен отново са го хванали бесовете.Май е забравил да си пие хапчетата.И непрекъснато ръси "експертни" оценки по военни дела,от които не разбира нищо.
142
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оказва се,че членката на НАТО и ЕС-България е по-0слабо въоръжена от съседна Сърбия,да не говорим за Гърция и Турция.И к'во пра'им сега?
141
1
 
2
 
! Отговори
Какви Тайфуни преди 6 години
Някой тука само пишат за Тайфуните. Вие не загряхте ли че са приземени, защото Англия се отцепи. Тези самолети се прави от три страни Англия (дясно крило), Италия(ляво крило) и Германия (останалото). Сега като се ги гледам как чафкат Брекзита накрая масончетата ще кажат дайте ни всичките десни крила. Накрая ще има *** фуни
140
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата не разбира изобщо от армейска тактика и военна стратегия. Всички родове въоръжени сили са важни. В интерес на истината други хора преди Тиквата разбиха българската армия - няма такава глупост в световната история да ражеш ракети, самолети, оръдия, танкове преди да си намерил с какво да ги замениш. Вижте например Северна Корея как държи в мат всички благодарение на артилерията си.
139
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аааааа,тук долавям неприязън към президента.Май вожда много се дразни,че президента има по-голям рейтинг от него.Да,изтребителите са най-важни,защото са първия щит срещу евентуален агресор.Докато сухопътните се натуткат,ония вече ще са ни видели сметката.Обаче от Козяк друго са му наредили и как сега да им счупи хатъра.
138
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дебилов да купува шлангове тогава!
137
3
 
2
 
! Отговори
пехотинец преди 6 години
Б.Борисов веднага трябва да осъществи покупка на: 100 изтребителя Тайфун, 200 танка Леопард, 150 хеликоптера Апачи и самолетоносач Мистрал за тях, 20 подводници, 50 бойни кораба тип разрушител. Трябва да се направи и поръчка за 40 ядрени ракети със среден обсег от Израел на разсрочено изплащане. За да сме готови срещу коварните врагове Русия Турция, Сърбия и др. трябва начаса да бъде закупена тази техника!
136
2
 
11
 
! Отговори
Македонски преди 6 години
Фурнаджийска лопата!Да вземе да закупи пожарникарски коли- от това май разбира.
135
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самолет, ама да го купим язе от когото сакам и той ще ме погали по главицата за хубавата сделка!
134
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С това ,,Пари нема!'' само правят реклама на умрелия социализъм.Как тогава имало пари за стотици самолети, а сега няма за една ескадрилка?
133
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-богатите българи днес хем по един или друг начин са свързани с 90-те години т.е. са на ти със силовите методи за налагане/отнемане на ресурси и власт, хем сега от алчност не се сещат, че ако някой ще отнема ресурси и власт от България, ще е по силов метод и ще е от тях. Ако престанат да си присвояват държавни/народни средства, за 2-3 години можем да имаме армия, за каквато не сме и сънували. Сега имаме повод да се повъоръжим малко. В спокойни времена никой няма да ни го позволи...
132
0
 
16
 
! Отговори
t преди 6 години
Ясно е, че 20 изтребителя няма да ни спасят при конфликт с Турция. Ако през 5 години купувахме по 5, за 30г. демокрация щяхме да имаме 30. Въпросът е постепено да натрупваме сила и опит, а не само да ***. Примерно - колко сме спестили от това, че подарихме на макетата 100 танка и какво видя народът от тези спестени пари от поддръжка. Все пак по-добре 100 стари танка, отколкото 0 модерни защото и старите оръжия стрелят, и те убиват. ББ пак скарва хората - кое било по-важно, самолета или танка..
131
4
 
17
 
! Отговори
Шефа преди 6 години
Не му забелязвайте на нашия Борисов , той разбира само от ....маркучи!Първо маркучите , после самолетите!Врага ще го пръскаме ......с вода с уран! Даа , много ефикасно било , ще хване рак след години!
130
14
 
1
 
! Отговори
нн преди 6 години
Президентът да даде пари, ама няма, като няма ще мълчи. Правителството е което има пари, но те пущините за едно ли са или за две ли са? Когато съберем тогава, иначе заем, но Борисов ясно разбра, че с заем сме за мустака. Караницата м/у Русия и ЕС само вреди.
129
2
 
16
 
! Отговори
Ко?...Не! преди 6 години
От една страна пехота без адекватха авиация ( а няколко стари МИГ-а, не са ) е само пушечно месо !!! От друга, нашата *** е толкова бедна, че нищо не може да си позволи...ПРЕКАЛЕНО МНОГО СЕ КРАДЕ !!! Първо трябва всички крадливи гер*бер*асти да се затворят ( или раз*стрелят ), и чак тогава има някакъв малък шанс да му потръгне на тоя *** народец....