Борисов вече се разсърди: Армията ни само изтребители ли е?!

Ще купуваме нов, когато сме готови, отсече премиерът
259

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Ще купуваме нов изтребител, когато станем готови. Това заяви Бойко Борисов пред журналисти по темата за модернизацията на армията ни.
Още по темата

"Тази армия само от изтребители ли се състои? Преди една година президентът Радев като командващ на ВВС казваше, че МиГ-овете трябва да се ремонтират, защото могат да карат до 28-а година. Нали това са негови думи? Затова тогава, изпълнявайки неговите желания, разчитайки на неговата най-висока компетентност в тази тема, одържавихме миналия петък "Авионамс", каза Борисов, цитиран от "Фокус".

Той допълни, че ще бъдат вложени още 15 млн. лв. в завода "да го дооборудваме и да може всякакви ремонти на МиГ-29 и Су и на хеликоптерите ни да бъдат правени там".

"Когато всичко това завърши, а това са десетки милиони, още военният министър не ми е докладвал как така за 1 месец толкова бързо избраха "Грипен", след като бяха сменени всички военни експерти", заяви Борисов.

В отговор на въпрос в Брюксел вчера за възможно преразглеждане от правителството на проекти за модернизация на Въоръжените сили, президентът Румен Радев беше категоричен, че ежедневната смяна на позиции и приоритети не работи в интерес на сигурността на България.

"Има решение на парламента и когато тези решения се подкопават от други институции, това означава, че подкопаваме изобщо институционалността в България. Очаквам наистина сериозен дебат по тези важни теми", заяви държавният глава.

Днес Борисов коментира, че вместо да се създава някакво напрежение,"правилното е да се съберем и да кажем, че разполагаме с толкова пари и до 2023 г. трябва да ги вложим в техника". Премиерът каза, че е чувал президента за всичко да говори, че трябва да се повишат възнагражденията.

"Освен това, ген. Боцев казва, че сухопътните войски са в окаяно състояние и за тях трябва. Адмиралите казват, че нямат кораби и ги заливат с бетон, за да не потъват подовете. И за тях трябва", посочи Борисов.

По думите му тези неща ще бъдат обсъдени на предстоящия КСНС във вторник. Според него обаче "самолетът не е най-важното в една армия, а сухопътните сили". Борисов посочи още, че за военните трябват милиарди и трябва да се каже кое се спира и "всички да понесат отговорност за това".

Според премиера "самолетите трябва да са последни".

Бойко Борисов инспектира новата сграда на Софийския районен съд. Той посочи, че обществото очаква справедливост от магистратите.

Премиерът каза още, че те са сред най-интелигентните хора и за него е най-важно да седнат и да работят в полза на обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
7
 
8
 
! Отговори
селянин преди 6 години
Мразя нато .... и неговите симпатизанти от софиа
127
0
 
4
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Колеги, какво искаме е едно, какви са възможностите ни - съвсем друго!На мен лично най ми харисва "Супер Хорнета" - F/A-18E/F Super Hornet.Доказен боец и наистина съвременна многофункционална платформа.Уви!Пари, немааа...Ще трябва да се задоволим с малкото което не успяха да унищожат за отминалия Четвърт Век родните ни пишман управници!Туй - то!Останалото са мечти от рода на - "На гол(и гладен) тумбак - чифте пищови!
126
1
 
6
 
! Отговори
до 194 преди 6 години
За каква съвместимост се опитваш да пишеш ?. Това е дума за заблуда на такива кати тебе от натовските търговци за да купуваме тяхната скапана продукция на много по високи цени от други извън нато фирми които предлагат по качествена техника на по ниски цени. Борисов в случая е много прав. Държавата си върна авио ремонтния завод и може да си ремонтира самолетите на много ниски цени.
125
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледах филм с най добрите изтребители.Ако не можем F22, то този Европейският Тайфун е доста добър.Грипен и той е добър.Ако трябва да кажа кой ме изкефи то това е Су35.Но нали не може руски.
124
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълен позор... срам ме е че това нещо ми е премиер
123
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов винаги греши от първия път...нова,натовска,бойна авиация е абсолютно необходима на България,която пази границите на ЕС!!Премиерът да си кара стария ретро-Мерцедес,щом харесва стари машини,но за отбрана е длъжен да закупи нова ,съвместива с тази на НАТО авиация.
122
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов да не слуша сръбски,руски,гръцки и турски"съветници",а да премине към сделката за закупуване на натовска,бойна авиация,без отлагане.Естествено,че съседите ни не искат да имаме модерна и мощтна ,бойна авиация.За какво да пилеем пари,за руските МИГ-ове,като те са несъвместими с натовските бойни самолети?Така ще ни излезе по-скъпо.
121
2
 
13
 
! Отговори
saki преди 6 години
По времето на Хан Аспарух и хановете след него, за отпусната тетива на лъка или занемарен боен кон, наказанието е било смърт. И всички са се страхували от българите. В днешно време Боко и Краси Шкембето са антиподи на хановете.
120
2
 
14
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До АнонименТова,че Турция не е заплаха,*** го кажи на гърците и кипърците,да видим как ще реагират!Когато Турция ни вземе 1/3 от територията,ще получим само съболезнования от ЕС и НАТО...
119
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз доколкото си спомням имаше идея за близо 2 милиарда за истребители, 1 милиард за кораби и поне 1.2 милиарда за сух. войски... що за глупости ги блещи този..Срамно е и отвратително, само да изиграе контра на президента да откаже нещо важно за страната ни...
118
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И купуването на самолети е явно политическо, а не експертно решение
117
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойната авиация е най-бързата,най-ефективната и надеждна ударна,както и защитна сила.България има нужда спешно,от нови бойни самолети,които да са съвместими с тези на НАТ.Сега е моментът да ги закупи,защото има добри оферти от западните производители,след това може би,няма да има този шанс.Хърватия вече започна процедури с шведската СААБ.Поправката на руските МИГ-ове само ще намали от средствата,които можем да заделим за въоръжаване.Борисов си пада по ретро -машини,но с отбраната шега не бива.
116
5
 
3
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Е, па прав е Тиквата!Армията е съвкупност от всички основни родове войски - ВВС, ВМС и Сухопътни войски.Към тях спадат и Инжинерни, Мотострелкови,Артилерийски,ПВО, Свързочни и т.н.Но, защо тогава толкова дълго не бяха предприемани нужните мерки по модернизация, ремонт и техническа подръжка на малкото военна техника с която останахме????Що се касае до МИГ-29, ами добра машина е, по добра и от Грипена, и от еФкатаНО, при условие, че бъде изваршен пълен ремонт и дълбока модернизация!
115
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАТО отдавна не съществува.Само на книга
114
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция, която се очертава като основна заплаха разполага със 240 самолета F16! ...Турция ни е партньор в НАТО. Каква заплаха ни е?
113
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По тъпо изказване няма!"Самолетите са последни и не са най важните"
112
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
40 самолета променят ситуацията на Балканите.Модерни самолети обаче.Колкото и да не ви се вярва това е страхотна защита за България.Но и променя политическата обстановка.Никой няма да ни позволи да сме силни
111
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пехотата беше най-важна по времето на миналите световни войни, днес война се води с ракети и авиация. А и не е ли по евтино да се оборудваме с адекватна противовъздушна защита, след като така и така армията ни е единствено със защитна цел? Турция, която се очертава като основна заплаха разполага със 240 самолета F16! И да купим 5-6 самолета ще можем ли да направим нещо с тях? Трябват ни модерни противовъздушни и ракетни комплекси, всичко друго са пари на вятъра (в джоба на някой).
110
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С грипен не можем да излезем на руските и F22,но поне имаме нещо свястно.Ако 2 млд.се дадат не за стиропор, а за 40 грипена,това ще промени донякъде положението ни на Балканите.И Турция ще е респектирана.Само се иска да не се откраднат,само.Стирипор или самолети?
109
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шведа Радев мисли денонощно как да се противопостави на нарастващата руска агресия срещу България и го измисли. Купуваме Грипен и Русия ще бъде принудена да капитулира пред България както на 3-ти март 1918 г. при подписването на Брест-литовския договор ( правилно е да се каже Брест-литовската капитулация на Русия).