Борисов вече се разсърди: Армията ни само изтребители ли е?!

Ще купуваме нов, когато сме готови, отсече премиерът
259

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Ще купуваме нов изтребител, когато станем готови. Това заяви Бойко Борисов пред журналисти по темата за модернизацията на армията ни.
Още по темата

"Тази армия само от изтребители ли се състои? Преди една година президентът Радев като командващ на ВВС казваше, че МиГ-овете трябва да се ремонтират, защото могат да карат до 28-а година. Нали това са негови думи? Затова тогава, изпълнявайки неговите желания, разчитайки на неговата най-висока компетентност в тази тема, одържавихме миналия петък "Авионамс", каза Борисов, цитиран от "Фокус".

Той допълни, че ще бъдат вложени още 15 млн. лв. в завода "да го дооборудваме и да може всякакви ремонти на МиГ-29 и Су и на хеликоптерите ни да бъдат правени там".

"Когато всичко това завърши, а това са десетки милиони, още военният министър не ми е докладвал как така за 1 месец толкова бързо избраха "Грипен", след като бяха сменени всички военни експерти", заяви Борисов.

В отговор на въпрос в Брюксел вчера за възможно преразглеждане от правителството на проекти за модернизация на Въоръжените сили, президентът Румен Радев беше категоричен, че ежедневната смяна на позиции и приоритети не работи в интерес на сигурността на България.

"Има решение на парламента и когато тези решения се подкопават от други институции, това означава, че подкопаваме изобщо институционалността в България. Очаквам наистина сериозен дебат по тези важни теми", заяви държавният глава.

Днес Борисов коментира, че вместо да се създава някакво напрежение,"правилното е да се съберем и да кажем, че разполагаме с толкова пари и до 2023 г. трябва да ги вложим в техника". Премиерът каза, че е чувал президента за всичко да говори, че трябва да се повишат възнагражденията.

"Освен това, ген. Боцев казва, че сухопътните войски са в окаяно състояние и за тях трябва. Адмиралите казват, че нямат кораби и ги заливат с бетон, за да не потъват подовете. И за тях трябва", посочи Борисов.

По думите му тези неща ще бъдат обсъдени на предстоящия КСНС във вторник. Според него обаче "самолетът не е най-важното в една армия, а сухопътните сили". Борисов посочи още, че за военните трябват милиарди и трябва да се каже кое се спира и "всички да понесат отговорност за това".

Според премиера "самолетите трябва да са последни".

Бойко Борисов инспектира новата сграда на Софийския районен съд. Той посочи, че обществото очаква справедливост от магистратите.

Премиерът каза още, че те са сред най-интелигентните хора и за него е най-важно да седнат и да работят в полза на обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - Армията е на всички ни, искаме итребителите час по скоро...Защото армията е на всички ни, не искаме никакви изтребители никакъв час по скоро!
107
3
 
7
 
! Отговори
чичо-дядко преди 6 години
на Тиквата явно са му дръпнали ушенцето в американското посолство и го натискат за 3-та употреба американски самолети (на цената на нови). Иначе сме свидетели, че последните войни се водят предимно с авиация, пехотата е само за градовете да защитават механизираните част. Не знам... *** ли е или просто много послушен.
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1.Т50(Русия)2.F22(САЩ)3.Су35(Русия)4.Су30(Русия)5.тайфун(Европа)6.Рафеле(Франция)7.F35(САЩ)8.Миг35 (Русия)9.Грипен(Швеция)10.F16(САЩ)
105
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между другото в Щвейцария често има референдуми по най-различни въпроси.Някой път са заедно с гласуването на избори,друг път отделно.На последния гласуваха че ще развиват енергетика от възобновяеми източници за сметка на ядрената.На по преден гласуваха против въвеждане на гарантиран всеобщ минимален доход.А миналата година гласуваха дали държавата да купува нови изтребители и отговора беше НЕ!Така че така се процедира в истинските демокрации,търси се волята на СУВЕРЕНА!Депутатите са слуги на на
104
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРЕХ, МАМА МУ СТАРА! ПАТРИОТИТЕ ОТЪРВАХА КОМИСИОННИТЕ ЗА САМОЛЕТА.
103
3
 
13
 
! Отговори
Дани преди 6 години
Тиквата знае всичко за контрабандата на наркотици, но по въплосите за армията е гола вода. По-добре ще е за си трае на тази тема.
102
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама ние имаме ли армия г-н премиер? Имаме ли държава?
101
3
 
11
 
! Отговори
смях преди 6 години
Бойко е такава ФУРНАДЖИЙСКА ЛОПАТА, че още утре ще подпише за Грипените. Той си мени мнението по бързо от npocmumymka тарифата.
100
3
 
4
 
! Отговори
До 170 преди 6 години
Да бе,американците карат ББ да поддържа Миговете!Нещо за много наивни имаш хората!
99
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЕЗИДЕНТА , освен това е и Генерал от армията и знае как и с какво ще се води съвременната война ,затова настоява за изтребителите ,а това недоразумение пак Е правило дълбоки поклони на американския посланик или пък неговия приятел Йелдаръм Бисексуали му е скръцнал със зъби ..Колкото по скоро иде в Банкя да отглежда големи хамерикански тикви ,толкова по добре ще е за България
98
0
 
10
 
! Отговори
До 167 преди 6 години
Заминавай да се биеш с руснаците.Ето ти я Украйна,отивай доброволец!България с никой не трябва да мисли да се бие
97
0
 
8
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 6 години
Не бе Мутроне в армията има и пожарникари!!!!Ако не знаеш питай РазкрачаноФФФФ!!!
96
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия ни е враг очевидно има голямо разделение,но едно е ясно-с нея НЕ МОЖЕМ и НЕ ТРЯБВА да воюваме,най-малкото защото не ни е по силите и просто ще обслужим чужди интереси ако го ...И защо да не можем и защо да не трябва червен каскетчо?Добре, че ген.Колев не е мислел като теб и е насмел руските агресори в Добруджа.
95
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега да даваме маса пари за армията е на гол г.з чифте пищови.На този изстрадал народ най-важното е да му се вдигнат доходите.Има смисъл да се защитава държава,която осигурява висок жизнен стандарт на гражданите си.А държава в която хората живеят зле какъв смисъл има да се защитава?Ако някой друг ни завладее може да живеем пък по-добре!Сегащното положение устройва не повече от 10% печелещи облаги в тази държава.Има обаче 90% недоволни.Да ходят да се бият тия 10%,останалите да не са мазохисти!
94
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахахахаха :))))))Яка гаргара си прави Бойко с прецедента на републиката, сол таашака на Решетников :))))
93
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гаврата със соц. *** Радеф е чудесна. По последна информация Радеф се е наакъл на Дондуков 2. Търсят се памперси.
92
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко е красиво да слушаш как плачат позитанските бооклуци :)
91
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грипен е добро попадение като цена и ТТД .Не знам кой го е предложил, но е много добро попадение
90
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата работа е, че от парите за самолет няма как да се открадне. Докато от тези за сухопътната, ще бъдат завъртяни през на Шиши и Доган обръчите, ще бъдат прибрани повечето. Затова са тези резки промени в приоритетите.
89
1
 
7
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Какво е нужно на армията се определя от предизвикателствата пред които е изправена,т.е. кой е врагът.По въпроса дали Русия ни е враг очевидно има голямо разделение,но едно е ясно-с нея НЕ МОЖЕМ и НЕ ТРЯБВА да воюваме,най-малкото защото не ни е по силите и просто ще обслужим чужди интереси ако го направим,а изходът ще е фатален.И така,кой е ВРАГЪТ?Ами очевидно Турция и усилията трябва да се насочат към осигуряване на възможности да се защитим от нея!Което не значи да се дърлим,естествено...