Борисов вече се разсърди: Армията ни само изтребители ли е?!

Ще купуваме нов, когато сме готови, отсече премиерът
259

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Ще купуваме нов изтребител, когато станем готови. Това заяви Бойко Борисов пред журналисти по темата за модернизацията на армията ни.
Още по темата

"Тази армия само от изтребители ли се състои? Преди една година президентът Радев като командващ на ВВС казваше, че МиГ-овете трябва да се ремонтират, защото могат да карат до 28-а година. Нали това са негови думи? Затова тогава, изпълнявайки неговите желания, разчитайки на неговата най-висока компетентност в тази тема, одържавихме миналия петък "Авионамс", каза Борисов, цитиран от "Фокус".

Той допълни, че ще бъдат вложени още 15 млн. лв. в завода "да го дооборудваме и да може всякакви ремонти на МиГ-29 и Су и на хеликоптерите ни да бъдат правени там".

"Когато всичко това завърши, а това са десетки милиони, още военният министър не ми е докладвал как така за 1 месец толкова бързо избраха "Грипен", след като бяха сменени всички военни експерти", заяви Борисов.

В отговор на въпрос в Брюксел вчера за възможно преразглеждане от правителството на проекти за модернизация на Въоръжените сили, президентът Румен Радев беше категоричен, че ежедневната смяна на позиции и приоритети не работи в интерес на сигурността на България.

"Има решение на парламента и когато тези решения се подкопават от други институции, това означава, че подкопаваме изобщо институционалността в България. Очаквам наистина сериозен дебат по тези важни теми", заяви държавният глава.

Днес Борисов коментира, че вместо да се създава някакво напрежение,"правилното е да се съберем и да кажем, че разполагаме с толкова пари и до 2023 г. трябва да ги вложим в техника". Премиерът каза, че е чувал президента за всичко да говори, че трябва да се повишат възнагражденията.

"Освен това, ген. Боцев казва, че сухопътните войски са в окаяно състояние и за тях трябва. Адмиралите казват, че нямат кораби и ги заливат с бетон, за да не потъват подовете. И за тях трябва", посочи Борисов.

По думите му тези неща ще бъдат обсъдени на предстоящия КСНС във вторник. Според него обаче "самолетът не е най-важното в една армия, а сухопътните сили". Борисов посочи още, че за военните трябват милиарди и трябва да се каже кое се спира и "всички да понесат отговорност за това".

Според премиера "самолетите трябва да са последни".

Бойко Борисов инспектира новата сграда на Софийския районен съд. Той посочи, че обществото очаква справедливост от магистратите.

Премиерът каза още, че те са сред най-интелигентните хора и за него е най-важно да седнат и да работят в полза на обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A C-300 raketite zashto gi nariazahte ???
167
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tuk e prav boiko no debelia bkp karaka4anov nali e minister ujas vid schopar v vstikana i mutrata mareschki kolko duschi delegazia v rim mnogo bg e bogata sa komandirovki guljai ne vi e sram
166
1
 
8
 
! Отговори
БРЕХ,ЗАВИСТНИКО преди 6 години
МИ ТОЙ ВИНАГИ Е ЯДОСАН, КОГАТО ГО ХВАНАТ В ПОРЕДНАТА ПРОСТОТИЯ. АМА МНОГО ЗАВИСТЛИВ, ЕЙ. ЯД ГО Е НА РАДЕВ, ЧЕ Е ИНТЕЛИГЕНТЕН, ОБРАЗОВАН, МЪЖКАР И НОВИЯТ ЛЮБИМЕЦ НА НАЦИЯТА. БОРИСОВ НАЛАГА ЦЕНЗУРА В ГЪЗО МИЙНИТЕ МУ ТЕЛЕВИЗИИ БТВ И НОВА, А ВЕЧЕ В И БНТ, ДА НЕ СЕ ОТРАЗЯВАТ ИЗЯВИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА В БЪЛГАРИЯ, ДА ГО КРИЯТ ОТ ХОРАТА, ЗАЩОТО РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ДВАМАТА Е УБИЙСТВЕНА В ПОЛЗА НА ПРЕЗИДЕНТА, НА КОЕТО ВСЪЩНОСТ Е ЯДОСАН ТИКВОНИЙ. ЧИСТА ЗАВИСТ,ЗЛОБА И СТРАХ ОТ ИСТИНСКИЯ, А НЕ ФАЛШИВ ГЕРОЙ
165
0
 
8
 
! Отговори
Я СЕ СКРИЙ,БУДА преди 6 години
ЗЛОБЕН И *** КАКТО ВИНАГИ. СИМПАТИИТЕ НА ХОРАТА СА ВСЕ ПОВЕЧЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ. ТОВА Е, КОЕТО ДРАЗНИ ЗАВИСТЛИВАТА ТИКВА.ПРЕЗИДЕНТЪТ СТОИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОБРЕ И СМИСЛЕНО, БЕЗ ГНУСЕН ПИАР, НА КАКЪВТО СЕ"РАДВА" ТИКВАТА ОТ БАНКЯ. ИСТИНСКИЯ ГЕНЕРАЛ И ГЛАВНОКОМАНДВАЩ Е КОМПЕТЕНТЕН, ЗА РАЗЛИКА ОТ САМОДЕЕЦА БОКО, КОЙТО Е СПЕЦИАЛИСТ САМО В РАЗМАХВАНЕ НА БУХАЛКИ. ВИДЯХМЕ ДОКЪДЕ ДОВЕДЕ И СТРАНАТА, И АРМИЯТА И ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО. И ОТКОГА СТАНА СПЕЦИАЛИСТ ПО ВОЕННО ДЕЛО.
164
0
 
0
 
! Отговори
Vole преди 6 години
Tazi banda e trupnala 34 miliarda euro kredit na bg narod suveren v rbg...i prodaljava da trupa krediti...
163
0
 
8
 
! Отговори
Охранителят-София преди 6 години
Бе писнахте ми ,кой какво казал ,кой какво му трябва ,а народа все повече обеднява! Айде сега ,аз вадя десет лева за армията и нека всеки обичащ държавата си и родината са ме последва,че дори и тези Българи в чужбина,та да видите как ние сами ще си оправим армията,но искаме пълна прозрачност на събираните средства и контрол независим за харчовете им!
162
0
 
7
 
! Отговори
дон преди 6 години
нека да кажа и аз нещо.В БГ никой не слуша професионалиста.Крайно време е това да започне да се случва.Ако ще се купува самолет -думата имат само летелите действително,не на сън.Много хора знаят историята с противопожарния катер в Созопол,който е поръчан в ГДР от сухопътен офицер
161
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да дига на 2% и ще има за ВВС Армията и Флота
160
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Оцеола той поне е 4ел книгата ти явно не си 4ел друго освен опорните то4ки от москва
159
2
 
3
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
да национализира имуществото на лукоил и да взима пушките руската ко4ина ни е ВРАГ няма какво да се залъгваме
158
3
 
8
 
! Отговори
Оцеола преди 6 години
В едиствената книга, която Тиквата е прочел Винету и каубоите използват коне, пушки и лъкове. Дайте да въоръжим армията с коне и арбалети.
157
1
 
3
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
не храниш своя храниш 4ужда НЯМА мърдане пари за армията трябва да се дадът при всяко положение ако ще и да се орежат пенсийте поне пушкалата ще са си твой
156
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До путин тя и твоята е същата стока ако не и по зле Бог да пази руската ти ко4ина
155
1
 
8
 
! Отговори
Пилот преди 6 години
Първо, естествено е летците да избират самолет, кой да го избира тези които са виждали изтребител само на снимка ли? Второ, ако модернизацията на армията не започне веднага,после ще е много по сложно и скъпо.НАТО няма да търпи готованци като нас още дълго, ще ни изритат да се оправяме сами. Това е договор за колективна сигурност, а ние само я потребяваме без да допринасяме! Май не следите изказванията на Тръмп.
154
1
 
5
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
Грипени трябва да се вземат а Бойко да дига бюджета за отбрана на 2% и да купува БТР и корабите
153
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забравете, че две три самолетчета ще ви отбраняват от Рускотурската империя !Турци и руснаци треперят само от Велик е нашия войник.За справка: виж Историята
152
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов не поддава на уловките на Генералпрезидента.Той знае, че това е евтина PR`ка за Генерала, а отговорността за хвърлените огромни средства за ненужни играчки носи Премиера !
151
2
 
5
 
! Отговори
Айдук преди 6 години
До Истина еТака ли? Обаче Радев иска НОВА натовска техника а Борисов иска да налива грешни пари за съветска стара техника!Кой казваш бил червен?
150
2
 
8
 
! Отговори
Айдук преди 6 години
Още от края на ВСВ стана ясно че ВВС е най-важното звено в въоражените сили! Тиквун или не разбира нищо от война, или се прави на луд нарочно! Зер шведите не дават комисионни. И оня дебелак министър на отбраната и той дава на заден, комисионните дето ги обеща Ердоган за ремонта на португалските 40-годишни бракми му е по-мил от отбраната!
149
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Армията ни сега е държавно АД за производство на генерали и организиране на авиошоу с предизборни цели !Сега катапултиралият в Президентството Генерал иска закупуването на по атрактивни фърчила, под предлог, че с тях ще гони бежанци, терористи и техните каналджий от Парламента.