Радикалният ислям и бурката – пак на мушката на патриотите

С промени в Наказателния кодекс това може да се наказва със затвор
26 май 2017 15:30,
123
Радикалният ислям и бурката – пак на мушката на патриотите
Снимка: Reuters, архив

Обединените патриоти отново се прицелиха в радикалния ислям и в носенето на бурки в България. Депутатите на Каракачанов, Симеонов и Сидеров, които вече официално са във властта, внесоха промени в Наказателния кодекс по темата. 

В миналия мандат те успяха да се преборят за закон срещу бурките и забраниха носенето им. Сега патриотите предлагат наказания за онези, които принуждават различни слоеве от населението у нас да носят бурки. 

С изменения в Наказателния кодекс те предлагат всеки, който чрез заплаха, насилие, обществено положение, власт или пари принуди друг да носи облекло, покриващо частично или изцяло тялото му, да се наказва със затвор от една до четири години и с глоба от пет до десет хиляди лева. 

Ако принудата е спрямо повече лица, наказанието се увеличава на от две до шест години зад решетките. Ако е спрямо деца - затворът е от три до шест години, а глобата скача на от десет до двайсет хиляди лева. 

С промени в Наказателния кодекс патриотите въвеждат наказание и за проповядване на радикален ислям у нас и дават дефиниция за него. 

ВМРО, НФСБ и "Атака" предложиха криминализирането на радикалния ислям още в миналия мандат на парламента. Наказването му със затвор дори бе прието на второ метене, но заради оставката на кабинета не стигна време Народното събрание да го приеме и на второ. Затова патриотите подновяват инициативата си. 

Те предлагат в НК да се запише, че който проповядва радикален ислям или друга идеология, която използва верски убеждения за политически цели, да се наказва с лишаване от свобода от една до пет години и глоба до пет хиляди лева. 

Патриотите дават и дефиниция на радикален ислям: Това е идеология, която пропагандира Халифат, законите на Шериата, джихад и други. 

"Текстовете ни не са насочени срещу исляма, а напротив, те защитават градивно ислямското вероизповедание от различни секти, които искат да проникнат в неговите среди", казаха патриотите.
 
Те готвят и следващи инициативи в тази насока, като една от тях ще е промени в закона за вероизповеданията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
of 29 преди 6 години
И не само заради религията! Семитите са по-примитивна раса, нищо че едни от тях, чието име звучи и като сок на английски, се налагат с алчност, кражби и нахалство.
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Миришат на пот. С тези черни и многопластови дрехи крият грозотията си.
24
4
 
5
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
Всеки който се меси в живота на другия е вреден. Ислямистите (ние ги наричаме йобази).Всеки да си изповядва ценности и виждания за света. Но да не го натяква на другите. Ислямисти, радикалисти, комунисти, фашисти, гейове и т.нт.
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мюсюлманин завинаги ще остане синоним на под-човек, заради назадничивата им религия
22
10
 
3
 
! Отговори
Оставка преди 6 години
Фашистите в власта вижте с какво се занимават,това ли е проблема на държавата ни...проблема е с бедноста,с мизерните заплати и пенсиии....ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА на мутренско-фашисткото управление на Асвалт паша
21
4
 
7
 
! Отговори
поет преди 6 години
най ми е кеф да гледам кадри как САЩ вривяват *** и фереджета и хвърчат парчета
20
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мюсюлманите в България са близо 15%, ако не и повече към 20% - от 5 милиона българи 1 милион са турци като почти всички са мюсюлмани, 800 хил са роми и около 3 милиона българи и то повечето са старци. Във западна Европа в страни като Фрнанция и Германия където са най-много мюсюлманите процента е 4-6%.
19
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По гнусни и миризливи създания от мюсюлманките няма на тоя свят
18
3
 
8
 
! Отговори
Кадафи преди 6 години
Сащ,ЕС взривяват деца,жени,мъже,старци само и само да крадат суровините и богатствата на мюсюлманските държави,а не да налагат демокрация.....не им трябва третополовата им демокрация от гейове,лесбийки,ттранссексуални.....
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До не е вярноБурката е забранена в България със закон. В Турция също. В Турция има смисъл защото там има много жени които биха носили бурки, а в България никой не носи, такива закони създават конфронтация могата да докарат само чарлита на България.
16
21
 
5
 
! Отговори
Алуууу преди 6 години
Алуууууу точно вие воните на километри,в прашките си държите изпражненията си и нямате елементарна хигиена...жените с бурки са пътиииии по хигиенни жени от вас комплексари такива
15
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ и ЕС взривяват деца в Близкия изток и Афганистан за да налагат демокрация, ислямистите взривяват деца в Европа за да налагат Ислям - какъв е проблема?
14
17
 
3
 
! Отговори
не е вярно преди 6 години
Пропадналата България не е християнскадържава а мулти етническа държава с християни,мюсюлмани,евреи и т.н . и никойне може да забрани носенето на бурка...бурката е национална носия за мюсюлманите...третополовите ако иска с прашки да си ходят
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Засега българското знаме остава едно от малкото знамена в ЕС които не са слагани като фон на снимките от профилите във фейсбук.
12
3
 
8
 
! Отговори
Кашерн преди 6 години
*** ретроградна мракобесническа религия! Изповядват я само *** и по принуда. Още в зората си е налагана със сила най вече. За жалост всичко това важи и за християнството.
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-доброто средство да се премахне бурката е да се наблегне на инструкциите за добра хигиена. Не е нормално жена да ВОНИ толкова ГНУСНО от ПЕТ КИЛОМЕТРА. Добре е тъпите нинджи да се замислят над този казус.
10
9
 
7
 
! Отговори
Кръв преди 6 години
Почна от сега да мирише на барут и кръв......фашистите в власта заедно с славния Асвалт паша ще докаратнова национална катастрофа на страната ни........
9
4
 
21
 
! Отговори
Българин преди 6 години
България е християнска страна и който иска да живее в България трябва да спазва християнските закони, ако не - да заминава в Турция да носи бурка!
8
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е с най-голям процент мюсюлмани от целия ЕС, близо три пъти повече отколкото във Франция, Англия или Германия. Българите мрът като мухи и когато мюдюлманите станат мнозинство България ще бъде първата ислямска страна в ЕС с ислямски закони.
7
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пууууууууууууууууу, всичко останало е спупер, та с някакви 0,00001 % от хората се занимавате! уууууууууууууууууу, зле сте, мноооооооооооооооооооооого