Радикалният ислям и бурката – пак на мушката на патриотите

С промени в Наказателния кодекс това може да се наказва със затвор
26 май 2017 15:30,
123
Радикалният ислям и бурката – пак на мушката на патриотите
Снимка: Reuters, архив

Обединените патриоти отново се прицелиха в радикалния ислям и в носенето на бурки в България. Депутатите на Каракачанов, Симеонов и Сидеров, които вече официално са във властта, внесоха промени в Наказателния кодекс по темата. 

В миналия мандат те успяха да се преборят за закон срещу бурките и забраниха носенето им. Сега патриотите предлагат наказания за онези, които принуждават различни слоеве от населението у нас да носят бурки. 

С изменения в Наказателния кодекс те предлагат всеки, който чрез заплаха, насилие, обществено положение, власт или пари принуди друг да носи облекло, покриващо частично или изцяло тялото му, да се наказва със затвор от една до четири години и с глоба от пет до десет хиляди лева. 

Ако принудата е спрямо повече лица, наказанието се увеличава на от две до шест години зад решетките. Ако е спрямо деца - затворът е от три до шест години, а глобата скача на от десет до двайсет хиляди лева. 

С промени в Наказателния кодекс патриотите въвеждат наказание и за проповядване на радикален ислям у нас и дават дефиниция за него. 

ВМРО, НФСБ и "Атака" предложиха криминализирането на радикалния ислям още в миналия мандат на парламента. Наказването му със затвор дори бе прието на второ метене, но заради оставката на кабинета не стигна време Народното събрание да го приеме и на второ. Затова патриотите подновяват инициативата си. 

Те предлагат в НК да се запише, че който проповядва радикален ислям или друга идеология, която използва верски убеждения за политически цели, да се наказва с лишаване от свобода от една до пет години и глоба до пет хиляди лева. 

Патриотите дават и дефиниция на радикален ислям: Това е идеология, която пропагандира Халифат, законите на Шериата, джихад и други. 

"Текстовете ни не са насочени срещу исляма, а напротив, те защитават градивно ислямското вероизповедание от различни секти, които искат да проникнат в неговите среди", казаха патриотите.
 
Те готвят и следващи инициативи в тази насока, като една от тях ще е промени в закона за вероизповеданията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
15
 
4
 
! Отговори
Съд и Затвор преди 6 години
Какво предвижда Българския закон за терористичните действия на индивидите Симеонов,Каракачанска,Джамбазки които блокираха цяла граница и тероризираха прогнозните Българи от родината си...........ЗАЩО се толерират с власт,министерски постове фашистите които непрекъснат проповядват фашистка и нацистка идеология......
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно, бурки и фе::ове в замдана! На който не му харесва, Турцията е наблизо. Отиват там и Ердо ще ги поздравява всеки ден. България никога няма да стане вилает на турчу:лята, да си го знаят! Тази гнусна култура и език в Анадола. Там място има за милиони муслита. Тук е Христивнска държава и важат Християнски ценности. Никой ме задържа Резньовците!
4
3
 
11
 
! Отговори
ъ преди 6 години
но комент...да си го кажем направо има защо да се покриват с тея черни чаршафи, за да не се налага хората около тях да се издрайфат като ги видят:)
3
16
 
5
 
! Отговори
ВЪН ВЪН ВЪН преди 6 години
ПсевдоПатфиотите-Фашистите ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН от управлението на Европейска БЪЛГАРИЯ...а тия фашисти които денонощтно проповядват фашизъм,злоба,омраза наказанието трябва да е доживотен затвор.......има ли ДАНС,ПРОКУРАТУРА в държавата и къде са и ще се позволи ли на фашистите да запалят чергата на майка България
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Десет до двайсет хиляди?! Тези хора не са наясно с възможностите на Саудитска Арабия. По-добре да въведат смъртно наказание, отколкото смешни глоби.
1
3
 
2
 
! Отговори
Jo преди 6 години
"а второ метене" :D