Борисов: На камерите намаляват и после газ! Защо има табела?!

Премиерът зове обществото да застане срещу "войната по пътищата"
157
Борисов: На камерите намаляват и после газ! Защо има табела?!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призова цялото общество да поведе битка с войната по пътищата за година-две, защото "гинем всички".

Още по темата
По думите му всеки има загинал близък в пътнотранспортно произшествие и става дума за човешки съдби.

Борисов каза в Пловдив, че се работи много активно по законови промени в тази връзка, които се надява парламентарната група на ГЕРБ да одобри до петнадесетина дни.

"Те са по една дума, по едно изречение, което след това шиканира целия процес или дава възможност да се нарушава законът по безобразен начин и накрая глоба 20 лв., 30 лв.“, каза Борисов. В събота той свика част от министрите на извънредно заседание във връзка с катастрофите по пътищата.

Премиерът даде пример, че в закона пише, че кръвните проби трябва да се вземат от лекар. В болница обаче те се вземат от сестрите, което е основание глобите да падат в съда.

"Наредбата за наркотичните вещества, която е сигурно от седемдесетте години, е готова, пратена е до Прокуратурата, до петък са казали, че ще дадат становище", обясни Борисов.

"Много е демократично, други казват - за правата на човека, но това е абсолютна глупост – табела "Има камера". И там всички намаляват, минават на камерата и газ! Е, защо трябва да има табела да ги предупреждава, нали целта е да караш през целия маршурт така и да спазват знаците", коментира още той.

Премиерът съобщи, че Пловдив ще получи 20 млн. лв. във връзка с инициативата "Европейска столица на културата 2019".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: ПловдивБойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До :-) Дам, то катастрофи не стават в Германия, пияни няма във Франция, а дрогираните не померисват кола в Холандия, все беззаконови държави.
73
1
 
12
 
! Отговори
:-) преди 6 години
Без технически преглед, без книжка, без гражданска отговорност, без винетка, без работещи светлини, без колан, без мозък... С телефон в ръката, без мигач, без грайфер на гумите, със прешлайфани в квартала спирачни дискове, дрогирани, пияни, с превишена скорост, паркирал на инвалидно място с милицейска фуражка на задната седалка, в насрещното, изпреварващ на забранено... И това иска някой да ме убеди, че се случва в законова държава????Стига моля ви - единственото тук са пари. Никой не го е еня
72
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо има табела, защо няма табела? Ще купуват, няма да купуват самолети. Министерска лудница.
71
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МногознайкоАко посъветваш всички да слязат от колите и да пътуват пеша или в най-лошия случай с каруци ефекта върху безопасността ще е още по-потресаващ. Безумията на властта се крепят от и.д.иоти.
70
0
 
1
 
! Отговори
Oren преди 6 години
Mobilizacia na bg voinicite - redovni i zapasni...ulichno voenno transportno uchenie i ulichna mirna transportna igra...vseki patrul da ima dostatachno kolichestvo zdravi vajeta, kosachki i pironi bg proizvodstvo...proverki na patni tabelki, patna nastilka, patna markirovka, patna zastita, patno osvetlenie, lambi, signalizacia, patni klozeti, patni konteineri za ***, patni darveta, parkingi, trotoari, hrasti, darveta...sa probvame intensivno kamerire na tabletite...nali imat garancionen srok.
69
4
 
5
 
! Отговори
Многознайко преди 6 години
Айде сега всички коментарищи по - долу от утре започнете да карате навсякъде с ограниченията, че и с 20тина км/ч по - бавно, не бъдете комплексари и не се врете в предната кола, да видим после какви са пътищата и катаджиите.Приятна вечер!
68
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо няма да се промени независимо от мерките, защото целта на пътния полицай е келепира, а не безопасността. Каквито и мерки да вземете, докато полицаят преследва единствено рушвета, какво чакате да се случи. А никой няма намерение да промени нещо в КАТ доколкото разбирам.
67
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Катаджиите не стоят там, където могат да подпомогнат движението, а там където могат да наложат глоба. Имат си хранилки и са се закотвили там в чакане на поредната жертва. Сигурно всички сте виждали прав участък, където без никаква причина е поставено ограничение от 40 км/ч и винаги в засада дебне патрулка...
66
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта са глобите, не безопасността.
65
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да има промяна в ситуацията с пътните произшествия ако не се проучат причините. А съм сигурен, че това няма да бъде направено. Прибързано ще се обявят водачите за главни виновници и ще обявят, че решението е по-големи глоби. Това сме го виждали - ще увеличат санкциите и броят на катастрофите и жертвите ще си остане непроменен. Истината е друга - българските пътища са истинските убийци - неподдържани, нашарени с дупки, без маркировка, без осветление, където е необходимо, зле сигнализирани.
64
1
 
6
 
! Отговори
:-) преди 6 години
Добре де... Доста популизъм и по тая тема. Пуснете един сърч в търсачките speed camera sign за да добиете представа как е в света. Табелите, контрола, знаците, закона трябва да служат на обществото. Те имат превантивна цел! Напълно наопаки както винаги у нашето махала имаме "петилетката за три години" КАТ е най-работещата структура, всичко е изрядно. След липса на контрол, събираемост на глобите и адекватна съдебна система защо очаквате на пътя да не е анархия???? Всички го знаем, но си говорим.
63
1
 
13
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
БОКИЧА ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ПРАВИ НА УДАРЕН. ТИЯ ПРЕДУПРЕДИТЕЛНИ ТАБЕЛИ ГИ ИМА И В ЕВРОПА ЗАЩОТО ИДЕЯТА Е НЕ ДА БРЪКНАТ В ДЖОБА НА ХОРАТА ЗА ДА МОГАТ ТАКИВА ИЗМИСЛЕНИ ПРЕМИЕРИ ДА ХАРЧАТ НА ВОЛЯ НАРОДНИТЕ ПАРИ, КОИТО И БЕЗ ТОВА В БЪЛГАРИЯ СА НИЩОЖНИ, А ДА РЕГУЛИРАТ ДВИЖЕНИЕТО. БОКО А ДА ПОГЛЕДНЕШ И КАЧЕСТВОТО НА ПЪТИЩАТА У НАС И В ЧУЖБИНА И ТОГАВА ДА ПРИКАЗВАЩ ГЛУПОСТИ ДАЛИ ЩЕ СЕ СЕТИШ?
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво ми реват бе? Кво реват? ***!Аз ако бях на тяхно място, щях през 200м на всеки път, на всяка магистрала, да нацвъкам знак "Има камера"(Е24, ако се не лъжа). Я има, я няма. Да видим на кой му се рискува. А те седнали да реват и да се тюхкат, че закона бил лош. На крива ракета космоса й е крив.
61
0
 
1
 
! Отговори
От 64 преди 6 години
68, Хахаха, знаете ли изобщо за кои знаци става дума и за кой път, явно не. Говоря за знаци, които останаха от преди разширението.
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е превантивната работа на полицията и на КАТ с младазите водачи, с рисвовите водачи. Има ли въобще некакъв контрол върху от страна на КАТ върху учебният процес на фирмите за водачи и още колко неща...Но най лесното е глобите за " простият народ". Най лесното е полицията да се крия зад грастите и глоба да се пълни бюджета. Не така господа това даже не е европейско. За системните автохулигани , най тежки наказания но те обикновено са мутри или мамини и партийни.
59
0
 
7
 
! Отговори
:) преди 6 години
До АнонименВ последната пропаганда по телевизията погледна ли гумите на намачканият автомобил? Ако не, започнете да гледате...... знака е без значение когото не правиш минимума... а т.е гуми, спирачки, светлини ..... и заслужена правоспособност...... не купена с дебели джуки & пачки
58
0
 
2
 
! Отговори
Oravi преди 6 години
Goranov, mvr i sadebnata palatka kolko leva sabraha ot globi dosega ot 1. Januari 2017 god.?
57
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 64============Ъхъ, ъхъ - и именно този знак е причината годишно десетки едноклетъчни джигити да се изпотрепват точно на този път, махнат ли знака - мир и любов ще настанат моментално!
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави се на загрижен за народа.Новият Тато.
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 61====================Боя се, че никога никакъв пътен знак не е имал каквото и да е значение за онези интелекти, склонни да пишат "катаджиЙте"...