Борисов: На камерите намаляват и после газ! Защо има табела?!

Премиерът зове обществото да застане срещу "войната по пътищата"
157
Борисов: На камерите намаляват и после газ! Защо има табела?!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призова цялото общество да поведе битка с войната по пътищата за година-две, защото "гинем всички".

Още по темата
По думите му всеки има загинал близък в пътнотранспортно произшествие и става дума за човешки съдби.

Борисов каза в Пловдив, че се работи много активно по законови промени в тази връзка, които се надява парламентарната група на ГЕРБ да одобри до петнадесетина дни.

"Те са по една дума, по едно изречение, което след това шиканира целия процес или дава възможност да се нарушава законът по безобразен начин и накрая глоба 20 лв., 30 лв.“, каза Борисов. В събота той свика част от министрите на извънредно заседание във връзка с катастрофите по пътищата.

Премиерът даде пример, че в закона пише, че кръвните проби трябва да се вземат от лекар. В болница обаче те се вземат от сестрите, което е основание глобите да падат в съда.

"Наредбата за наркотичните вещества, която е сигурно от седемдесетте години, е готова, пратена е до Прокуратурата, до петък са казали, че ще дадат становище", обясни Борисов.

"Много е демократично, други казват - за правата на човека, но това е абсолютна глупост – табела "Има камера". И там всички намаляват, минават на камерата и газ! Е, защо трябва да има табела да ги предупреждава, нали целта е да караш през целия маршурт така и да спазват знаците", коментира още той.

Премиерът съобщи, че Пловдив ще получи 20 млн. лв. във връзка с инициативата "Европейска столица на културата 2019".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: ПловдивБойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера стана катастрофа, близо до моя град. Челен удар на две коли и три жертви най малко. Единия шофьор и спътниците му са невинни. Другия е виновен и мъртъв. Не разбрах с колко ще се увеличи глобата на този шофьор и колко точки ще му отнемат. За да стане по ясно, да поясня. Всички мерки СЛЕД произшествие няма да променят нещо съществено. Както се казва, след дъжд качулка. Трябва да се наблегне на мерки, подобряващи условията за пътуване. Добри пътища, добра маркировка, осветеност и КОНТРОЛ.
13
3
 
8
 
! Отговори
Митко преди 6 години
Този проблем има просто решение превъзпитание на водачите. Започваме със създаването на нова професия - докладване за нарушения на други водачи. Няма нужда да плащаме заплати. Слагаме за неправилно изпреварване 100 лева глоба - 50 лева(50%) отиват за този записал и докладвал за нарушението. Който иска да си слага видеорегистратор и да започва превъзпитанието. Така и за другите нарушения. За скоростта - уви - повече камери ще трябват...
12
1
 
15
 
! Отговори
И какво? преди 6 години
Лазар ще стои в гъсталака маскиран като пънче. Май се връщат рецидиви от близкото минало!
11
1
 
13
 
! Отговори
Милиционерски номера преди 6 години
Обикновено са след дълъг десен завой,на место с прекрасен път и никакви конфликти точки и....ограничение 50(60) км/ч. Или на излизане от от с.Горно Надолнище 50 м преди знака край на населеното място. И никога на Южната дъга до Нюндай в петък след обяд.И какви да са правилата на играта ни обесняват пожарникари или катаджии,но никой не пита нас,които плащаме данъците,колите,бензина ,ремонтите и ТЕХНИТЕ заплати!Милиционери!
10
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма европейска страна в която камерите - мобилни или стационарни да не са маркирани със знак.
9
1
 
25
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Този мнооого неумен и неграмотен елементарен кроманьонец само гледа как да ни скъса """"" от глоби и данъци,вместо да се приемат закони за тия без книжки,за купените книжки,за синчетата на тати и разни гъзета.Иска мангизи,боли го """" за смърта по улицата!!!Но вие си го обичате,нали?
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно тъкмо мие интересно тогава като се не знае къде има че ко сложат скрит радар некъде около кръчмите дее магистрала става супер че ми омръзна да гледам пияни качват се на кола излезе аиде контрола и аиде
7
0
 
11
 
! Отговори
Бай Ганя с дисагите. преди 6 години
Има табели защото има камери оставете табелите на местата им пък преместете камерите бе глави и залявайте бандитите акъл се иска акъъъъъл.
6
0
 
15
 
! Отговори
гошо преди 6 години
а помните ли той за колко време стигна до морето
5
0
 
16
 
! Отговори
факт преди 6 години
Този зове обществото,МВР министъра зове обществото ами тогава защо ни е полицията?огромен щат,огромен бюджет а никаква полза!
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде да не слагаме всичко под общ знаменател, моля! Има си *** дето и кръщелно да им вземат пак ще са си тутурани. Тук обаче става въпрос за едни пари от глоби. САМО С ГЛОБИ, ТАКСИ И ДАНЪЦИ икономика не се прави.
3
0
 
26
 
! Отговори
пак преди 6 години
Той хубаво зове обществото ама защо няма наказания и промени в КАТ,по пътищата кръв се лее ама в КАТ си живеят добре и всичко е по старому.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сори няма да се следиме един други и подслушваме това е лошо нали тъй ни учехте. Cега да водим война, ами не мерси водете си я вие с камери с табели. Има нещо много объркано в глаите на либералните ви кратуни .
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някакви да ми каже Мути дали неговите катафалки се движат с 60 или те предизвикват най-големите произшествия?! Беги бе муто