Ердоган воювал със съседите, заплашвал и България

Поведението му ни застрашава, твърди Ангел Джамбазки
142
Ердоган воювал със съседите, заплашвал и България
Снимка: Булфото, архив

Пряката и непосредствена заплаха за политическия живот, обществения мир, териториалната цялост и независимостта на България е поведението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Това обвинение отправи eвродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки пред bTV.

Още по темата

"Има влияние през три политически партии, през Комитета по религиозните въпроси на Турция (Дианет), който е превзел напълно българското Главно мюфтийство, и през геополитически фактори", посочи Джамбазки. По думите му в момента Ердоган води война с почти всички околни държави.

Джамбазки обяви, че не е изненадан от думите на руския президент Владимир Путин за кирилицата.
Според него Русия изпраща сигнали в подкрепа на загубилите властта в Македония.

"Македонизмът има своите исторически основания от Кремъл, там винаги е получавал подкрепа", уточни той.

Виждам геополитическо намерение и ясно изразено отношение.

"Навсякъде по периферията и по границите на бившия социалистически блок има замразени конфликти. Това също е ясно изразено поведение на руската дипломация", подчерта евродепутатът.

По думите му в момента обществото в Македония е настръхнало, а с помощта на влияние от изток се създава силно напрежение срещу управлението.

"Най-новата и най-силната албанска партия в Македония –Беса, е силно религиозна и подкрепена от турския президент Реджеп Тайип Ердоган", заяви още Ангел Джамбазки.

Според него е задължително да има Закон за българския език, за да може чистотата на българския език да бъде защитена и той да бъде съхранен какъвто е.

"В обществените медии  и обществено-политически живот трябва да се насърчава да се  избягват излишни нелепи чуждици, които стават паразити, като например окей" подчерта евродепутатът.

Според него няма причина такъв закон да не бъде приет.

Снимки с нацистки поздрави нямам, категоричен беше Джамбазки.

"Аз съм български националист, не съм "фил" или "фоб", подчерта той.

БСП трябва да се извини за македонизацията на Пиринския край, каза още зам.-председателят на ВМРО в разговора.


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
0
 
! Отговори
pagane8 преди 3 години
До До pagane

Аз не си продавам земята и нивите на чужди фирми. Освен това хора, които пишат "слет"/ пише се "след"/- ясно ми е на какво образователно ниво са.
113
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До Анонимен 122 Теб какво те интересува как Ердоган е натрупал парите си?Я се интересувай от нашите паричковци от БСП, как са натрупали парите си?Нямат бизнес , а са милионери. Поне да можеха да пеят като Лили И Кеца, а то само лаят и прибират комисионни.Ама далаверата секна. Кой успял, успял.До тук беше.
112
3
 
2
 
! Отговори
Osman преди 3 години
Tozi melez 100% ima turska jilka.Familiyata mu e turska.
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докога ще ме триете бе, ***?
110
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълна нула...Да ви се не видят и войводите!
109
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя със сигурност няма да умре в леглото си, а някъде в Карлуково или на по хубаво място...Някъде в някоя Брюкселска лудница...
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Доган-28 Това е черешата на тор....... коментарите! ДЕРЗАЙ МОЛОДЕЦ
107
0
 
6
 
! Отговори
Дарвин философ преди 3 години
До pagane8

Кога го чу като влезе да крадеш мамули ли ?
106
1
 
7
 
! Отговори
Сотир преди 3 години
Човечеството спешно трябва да седне на една маса и да спаси Земята.
За щастие българите наследници на тюрките и славяните имад вродена обич към природата . Сега е време да се осъзнаем и да спрем изсичането на горите и застрояването на плажовете,които са на народа!!!
105
4
 
14
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 3 години
До бедна Българио

Туриция никога не е нападала България.Дори и 1390те години османците идват като съюзници на Византия(тогавв гражданска война самата тя) и сърбите в България.А след това стават рода.Крали Марко е в редиците на османската армия и загива в битка в Моравия срещу коравите румънци .
104
2
 
6
 
! Отговори
Социолог преди 3 години
Европа реши ще преговаря с Ердоган.След Брексит и Тръмпин.ЕС остава без сериозна войска единствено французите,но последната война за една сед. ги превзеха, така че турския аскер трябва да се въвлече в евроинтеграцията.
103
3
 
24
 
! Отговори
Селски патриот преди 3 години
В Турция нито журналисти, нито депутати, нито видни коментатори дискутират България по медиите им! Тука мине се не мине през ден Турция та Турция... Ако в Турция говореха така срещу България, както тука така наречените патриоти говорят...Конфликта ще ше да е неизбежен и тогава не мога да си представя какви ***, патури и калпаци ще летят!
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Не схвана ли иронията?
Демонстрирам начина на мислене на някои нискочели "патриотари"."

Извинявай колега:-) :-) :-) след като изпратих отговора вече осъзнах гаврата...но да ти кажа ли щом pagem е написал отдолу:"Казват ми махай се след като си продада нивата"...първия момент си помислих, че го е написал той:-) :-) :-) :-) :-)
101
0
 
0
 
! Отговори
Да, да, да! преди 3 години
До Анонимен 67 Това са авангардът на ТУРСКАТА АРМИЯ!
100
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен- радвай се че половината все още е твое, използвай го за нещо. Вместо да мразиш и да се ядосваш на съседа..
99
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой ти е виновен?
...
Не схвана ли иронията?
Демонстрирам начина на мислене на някои нискочели "патриотари".
98
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ами навремето продадох половината от парцела. Сега комшията не ме пуска в него, а той ми е наследство от баща ми. Построи си къща комшията, дворчето си оформи, а с парите които ми даде си купих кола, изядох ги и ги изпих. С две думи свършиха и сега като гледам бащиния имот ме е яд."

И кой ти е виновен?
97
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами навремето продадох половината от парцела. Сега комшията не ме пуска в него, а той ми е наследство от баща ми. Построи си къща комшията, дворчето си оформи, а с парите които ми даде си купих кола, изядох ги и ги изпих. С две думи свършиха и сега като гледам бащиния имот ме е яд.
96
7
 
12
 
! Отговори
Rambo1 преди 3 години
относно турците знаете ли че пра българите и турците сме си приличали много?И културата на турци,сърби българи и гърци е много близка румънците също така че специално за привържениците на воленчо аз като българин се чуства балканец а вие ако се мислите за арийци проблема си е ваш но не настройваите хората един срещу друг вижте какво стана в Сирия и бивша Югославия и специлано за Вили барт спри с простотията!Тези глупости с твоите атакиски щуротии могат само да настройват хората срещу теб.
95
0
 
9
 
! Отговори
До pagane преди 3 години
"Българинът като е глупав да си продава земята след време ще чуе изречения като това например: "Тази земя е наша, махайте се!" Казвам го, защото вече чух такова!"

Та пагане, слет това изречение...вече ми е ясно защо нямате управия...значи Ганьо иска...хем да си продаде земята,..хем да си вземе паричките...но да не му кажеш махай се, а да продължава да е негова в тез условия...а бе пингвин скрий се някъде!