Ердоган воювал със съседите, заплашвал и България

Поведението му ни застрашава, твърди Ангел Джамбазки
142
Ердоган воювал със съседите, заплашвал и България
Снимка: Булфото, архив

Пряката и непосредствена заплаха за политическия живот, обществения мир, териториалната цялост и независимостта на България е поведението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Това обвинение отправи eвродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки пред bTV.

Още по темата

"Има влияние през три политически партии, през Комитета по религиозните въпроси на Турция (Дианет), който е превзел напълно българското Главно мюфтийство, и през геополитически фактори", посочи Джамбазки. По думите му в момента Ердоган води война с почти всички околни държави.

Джамбазки обяви, че не е изненадан от думите на руския президент Владимир Путин за кирилицата.
Според него Русия изпраща сигнали в подкрепа на загубилите властта в Македония.

"Македонизмът има своите исторически основания от Кремъл, там винаги е получавал подкрепа", уточни той.

Виждам геополитическо намерение и ясно изразено отношение.

"Навсякъде по периферията и по границите на бившия социалистически блок има замразени конфликти. Това също е ясно изразено поведение на руската дипломация", подчерта евродепутатът.

По думите му в момента обществото в Македония е настръхнало, а с помощта на влияние от изток се създава силно напрежение срещу управлението.

"Най-новата и най-силната албанска партия в Македония –Беса, е силно религиозна и подкрепена от турския президент Реджеп Тайип Ердоган", заяви още Ангел Джамбазки.

Според него е задължително да има Закон за българския език, за да може чистотата на българския език да бъде защитена и той да бъде съхранен какъвто е.

"В обществените медии  и обществено-политически живот трябва да се насърчава да се  избягват излишни нелепи чуждици, които стават паразити, като например окей" подчерта евродепутатът.

Според него няма причина такъв закон да не бъде приет.

Снимки с нацистки поздрави нямам, категоричен беше Джамбазки.

"Аз съм български националист, не съм "фил" или "фоб", подчерта той.

БСП трябва да се извини за македонизацията на Пиринския край, каза още зам.-председателят на ВМРО в разговора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
13
 
! Отговори
Rambo1 преди 6 години
До До pagane Прав си брат турците в България за мен са може би на работливите хора а и не съм чул турчин да открадне нещо Турция се сила но незмам защо има хора като брачеда вили който мразат Турция като турците си има свой проблеми с тероризма.
81
0
 
9
 
! Отговори
До pagane преди 6 години
Ние гледаме какво правят без да са на власт...като дойдат на власт то безтуй държавата е в кома...тогава пък точно те ще дръпнат изцяло фишаа:-) :-) :-) и ще кажат Ердоган е виновен трябва да се извини:-) :-) :-) Абе патриоти Ердоган ще ви удави с плюнка ве:-)
80
6
 
0
 
! Отговори
pagane8 преди 6 години
До Rambo1Като не си наясно какво е нацизъм не пиши глупости! Първо се образовай и прочети каква е разликата между нацизъм и национализъм и тогава приказвай! Аман от невежи!
79
8
 
6
 
! Отговори
pagane8 преди 6 години
До ализа Кърджали не знам, но повече от половината обработваема земя в Южна БГ е изкупена от турски /и еврейски/ фирми. Българинът като е глупав да си продава земята след време ще чуе изречения като това например: "Тази земя е наша, махайте се!" Казвам го, защото вече чух такова!
78
2
 
7
 
! Отговори
Rambo1 преди 6 години
Аз искрено уважавам туската жена а и турците като цяло добри и работливи хора,ромите също имат и свестни не са всички бандите има семейни приятели роми и турци.
77
2
 
6
 
! Отговори
Rambo1 преди 6 години
трият ми коментарите може би защото пиша на латиница имам нещо да напиша лицето Вилислав е скинар от 2008 година защото сестра му роди от некакво *** но той и аз сме различни хора да той ми е братовчед но аз не подкрепям неговата нациска идеология той пише против турчетата и ромите не аз аз не съм писал тук от 3 години и то по теми за спорт или работа не за етноси и други глупости.Вилислав Василев-Путин е едно и също заблудено момче.Глупаво е да си мислиш че има чисти нации.
76
9
 
1
 
! Отговори
pagane8 преди 6 години
До Хм"Няма да дочака помощ от националистите", защото т.нар. "български народ" упорито отказва да гласува за национални партии. Ако в парламента имаше не 26 а 126 националисти нещата нямаше да са така. Не им давате възможност реално да управляват, но иначе плюете по тях при положение, че те поне досега нямат вина за рухването на държавата! Продължавайте да си гласувате за ГЕРБ, БСП като ви харесват повече и не се оплаквайте!
75
7
 
2
 
! Отговори
pagane8 преди 6 години
До Вилислав Василев 26Поздравления за написаното! И моето мнение е същото. Тука само плюят срещу националната идея.
74
0
 
5
 
! Отговори
pagane8 преди 6 години
До АнонименАми то понеже им се смеем на "националистчетата" затова сме на този хал! Последните 27 години да не би те да са управлявали държавата??? Войната между "ало апашите и бабите"/както казва един по- долу пишещ/ защо не я оправиха досега управляващите? А и какво могат да направят сега националистите с 26 човека в НС? Казал го е П.Р.Славейков - не народ, а м.....ша сме ний!
73
0
 
5
 
! Отговори
До Вилислав Василев преди 6 години
А предстъпленията на държавния ви персонал, които продават всичко за пари...броиш ли ги...Те престъпници ли са :)))))))Трябват ви все виновни...погледни си "честните" хора от твоя етнос първо..
72
10
 
4
 
! Отговори
pagane8 преди 6 години
До алиВсичко, което е казал Джамбазки е вярно!
71
8
 
9
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Турция води война с Армения(косвено),с кюрдите-пряко и със Сирия-по двата начина.Освен това непрекъснато провокира Гърция и спонсорира екстремисти на Балканите.Въпрос на време е да предяви претенции към България и да ги реализира-около 1/3 от територията.Помощ няма да дойде от никъде,бъдете сигурни(вкл. от ЕС, НАТО или Русия)!Най-много съболезнования.Колкото до Патриотите-ако чакаме на тях за нещо градивно за националната сигурност-няма да дочакаме....
70
8
 
8
 
! Отговори
Вилислав Василев 26 преди 6 години
До али Али много турци и *** си мислят че българите мразят тези два етноса само заради ей така българската душманитост а ти знаеш ли колко престъпления става всяка години имам предвид убийства извършени от роми над възрастни хора българи това едно втора в южна България ако идеш ще видиш че турците ни гледат като натрапници има места където не можеш да си купиш хляб ако не си турчин в Кърджали например.Омразата предизвиква омраза запомнете това.
69
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поздравявам джамбазко и всичките му последователи с 564 годишнина от завладяването на Константинопол.На тази дата, 29 май 1453 година храбрите войни начело със султан Мехмед Фатих завладяват града. Да ни е честита светлата дата!
68
9
 
8
 
! Отговори
Вилислав Василев 26 преди 6 години
81 Вие турците в последните 10-15 години забелязвам че имате все по-нагло и арогантно държание но и вие като ромите сте сила само като сте на тумби идва краят на Турция и то не защото аз така искам а защото няма място за османска империя в 21 век!
67
1
 
9
 
! Отговори
:)) преди 6 години
Джамбазки и Турция/комшиите - застрашава, заплашил, превзел, война !Какво ни казва Джамбазки : Аз водя война със собствените си страхове, тъй като се чувствам застрашен, заплашен и изцяло превзет/обладан от собствените си емоции!пп. Джамбазки нервозен тип и не е за политик! Не бива да му дават думата за публични изказвания! Той не е притеснен от поведението пр. на Ердоган, а бил заплашван!?!
66
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-често използваните думи от патриотчетата са:ТурцияЕрдоганИзвини се бе:-) :-) :-) Ако ги нямаше тях, на кой ли щяхме да се смеем...
65
12
 
6
 
! Отговори
Вилислав Василев 26 преди 6 години
Прав е Джамбазки турците много взеха да се дръвчат на целият свят но ми се струва че скоро ще и се стъжни живота.В Турция трябва да има мощна война 50 по-брутално от войната в Сирия!
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джамбазки оправи войната между бабите и ало апашите...Щот като гледам воюват те :-) :-) :-) :-)
63
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джамбазки във Филибе на една скала пише ВМРО...сега качваш се там и...