Ердоган воювал със съседите, заплашвал и България

Поведението му ни застрашава, твърди Ангел Джамбазки
142
Ердоган воювал със съседите, заплашвал и България
Снимка: Булфото, архив

Пряката и непосредствена заплаха за политическия живот, обществения мир, териториалната цялост и независимостта на България е поведението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Това обвинение отправи eвродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки пред bTV.

Още по темата

"Има влияние през три политически партии, през Комитета по религиозните въпроси на Турция (Дианет), който е превзел напълно българското Главно мюфтийство, и през геополитически фактори", посочи Джамбазки. По думите му в момента Ердоган води война с почти всички околни държави.

Джамбазки обяви, че не е изненадан от думите на руския президент Владимир Путин за кирилицата.
Според него Русия изпраща сигнали в подкрепа на загубилите властта в Македония.

"Македонизмът има своите исторически основания от Кремъл, там винаги е получавал подкрепа", уточни той.

Виждам геополитическо намерение и ясно изразено отношение.

"Навсякъде по периферията и по границите на бившия социалистически блок има замразени конфликти. Това също е ясно изразено поведение на руската дипломация", подчерта евродепутатът.

По думите му в момента обществото в Македония е настръхнало, а с помощта на влияние от изток се създава силно напрежение срещу управлението.

"Най-новата и най-силната албанска партия в Македония –Беса, е силно религиозна и подкрепена от турския президент Реджеп Тайип Ердоган", заяви още Ангел Джамбазки.

Според него е задължително да има Закон за българския език, за да може чистотата на българския език да бъде защитена и той да бъде съхранен какъвто е.

"В обществените медии  и обществено-политически живот трябва да се насърчава да се  избягват излишни нелепи чуждици, които стават паразити, като например окей" подчерта евродепутатът.

Според него няма причина такъв закон да не бъде приет.

Снимки с нацистки поздрави нямам, категоричен беше Джамбазки.

"Аз съм български националист, не съм "фил" или "фоб", подчерта той.

БСП трябва да се извини за македонизацията на Пиринския край, каза още зам.-председателят на ВМРО в разговора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
3
 
! Отговори
До футуролог преди 6 години
В момента всеки военнослужещ с над 30 години стаж получава пенсия от около 900 лева, както и за служба около 2100 лева! Колко прави това и с тези пари колко войника със заплата около 700 лева могат да се издържат?
61
2
 
13
 
! Отговори
1 преди 6 години
джамбаз,като ти гледам физиономията,ми се струва,че по рождение си уплашен ,няма смисъл ердоган да те заплашва.
60
3
 
7
 
! Отговори
Пират преди 6 години
Тоя дето гледа страшно като румънска кантонерка на тир-паркик ако спре торентите си *** кабела за домашния нетец за кво ми е...А ако иска да си плащам за тъпите филми като в ЕС да ни направи и заплатите като ЕС.това ЕС нещо взе да ме нерви .Уж сме в ЕС а сме 10 пъти по ниско платени, а за всичко друго плащаме като германци .Де Илия на кярия.
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нали разбрахте Жамбаски ще спира торентите също така! Честито на печелившите!
58
2
 
12
 
! Отговори
Депресор Шизофренски преди 6 години
И тоя като дядо си Джамбазин-от турски далавераджия,за 2 копува за 10 продава.Атакистите са доста зле интелектоално и освен да плашат народа с Ердоган и Путин и да му харчат парите друго не могат.Бог да пази България....
57
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опасна е комбинацията и дружбата между двамата диктатори - Ердоган и Путин
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците почти винаги са казвали Кирило-Методиевата азбука на Солунските братя, какво им стана,че само Кирилица са казали,а Методиева пропускат,знаят,че Методий повече труд е вложил за приложението и в ония времена когато се водило упорито спор за двуезичието между христианството,че още и от форма на диалект произлязла,диалекта си е диалект,а това си е азбука и всяко звучене на диалект може да се предаде с букви за четене,понякога допълнени с знаци-точки,чертички,кривки и др., чиста е уникална.
55
3
 
7
 
! Отговори
Каракачанов е също преди 6 години
Заплаха да България е също Каракачанов заради екипа му и и пенсионерите на заплата около 3000 лева! Той гони младите патриоти от армията!
54
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"А с какво да заменим думата "джамбаз"?"С Клоун...За Каракачана кво предлагаш:-)
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цайко Цайков Цайсистия
52
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя със дебели букви се опитва да подчертае ,че не е русофил но болежките и коментарите му го издават.Пич колкото и да се пъниш Путин е наврян във изолатора ,колкото и да се мъчиш да всяваш страх и омраза към съседна Турция хората няма да се хванат.Селски,нямаш школовка на казармата,къде си тръгнал с тез дребни интриги в стил Путин ?
51
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джамбазки Ердоган си защитава държавния и народния интерес нон стоп...А вие как я защитавате??? Предизборно само:-) :-) :-) на границата с бутане на стари жени...:-) :-) :-) ***
50
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Местановите ердоганисчета газ шоркате,само на снимка като видите някой от ОБ.Величаете Ерсдухан но не смеете да живеете в Турция.Страх ви е."Някои пишем от Турция, а колегите пък пишещи от България ако дойдат в Турция кой ще ти поддържа държавата,..видяхме ние на голямата екскурзия нямаше кой да ви прибира житото.
49
2
 
10
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
На тези политиката им само омраза и всяване на паника в обществото.
48
2
 
15
 
! Отговори
не смей ми се преди 6 години
Вместо да оправяме Русия и Турция , да бяхме си подредили къщичката и дворчето , че както е започнало няма да има кой да живее в нея. Едни чакат на Терминал 2 , други за отвъдното , хора не останаха. Джамбазки , помислете как да предотвратите заболяванията , бедността, безработицата , ниските доходи , не приказвайте приказки от " Хиляда и една нощ". Не заблуждавайте народа.
47
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От устата на патриотите името на Ердоган не пада:-) :-) :-) А Ердоган дали е чувал въобще за вазе...:-) :-) :-) :-)
46
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган не воюва със съседите, но вие патриотите, с вашите пpости мисли и държание...може да ни вкарате в някви вече наистина важни конфликти!!! И тогава да видим дали ЕС то Ви или Кремъла Ви или Сащ дали ще ви защитат?Пуpковци.
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати смешния човек, да ти се повърне от такива измислени политици
44
3
 
8
 
! Отговори
Джамбо преди 6 години
Джамбазки обяви, че не е изненадан от думите на Путин за крилицата!Според него Русия изпраща сигнали в подрепа на загубилите власта в Македония.Според него трябва да има закон за бьлгарския език, да се отбягват чуждици като например думичката окей" подчерта евродепутатьт!!!------------------------------------------------------------------------------А Путин че е казал, кирилицата идва от Македония в Русия,20866 това не е ли обидно за вас като Бьлгарин и патриот на Бьлгария г-н Джамбазки?
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ibrik`iq е цензурираното...