Ердоган воювал със съседите, заплашвал и България

Поведението му ни застрашава, твърди Ангел Джамбазки
142
Ердоган воювал със съседите, заплашвал и България
Снимка: Булфото, архив

Пряката и непосредствена заплаха за политическия живот, обществения мир, териториалната цялост и независимостта на България е поведението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Това обвинение отправи eвродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки пред bTV.

Още по темата

"Има влияние през три политически партии, през Комитета по религиозните въпроси на Турция (Дианет), който е превзел напълно българското Главно мюфтийство, и през геополитически фактори", посочи Джамбазки. По думите му в момента Ердоган води война с почти всички околни държави.

Джамбазки обяви, че не е изненадан от думите на руския президент Владимир Путин за кирилицата.
Според него Русия изпраща сигнали в подкрепа на загубилите властта в Македония.

"Македонизмът има своите исторически основания от Кремъл, там винаги е получавал подкрепа", уточни той.

Виждам геополитическо намерение и ясно изразено отношение.

"Навсякъде по периферията и по границите на бившия социалистически блок има замразени конфликти. Това също е ясно изразено поведение на руската дипломация", подчерта евродепутатът.

По думите му в момента обществото в Македония е настръхнало, а с помощта на влияние от изток се създава силно напрежение срещу управлението.

"Най-новата и най-силната албанска партия в Македония –Беса, е силно религиозна и подкрепена от турския президент Реджеп Тайип Ердоган", заяви още Ангел Джамбазки.

Според него е задължително да има Закон за българския език, за да може чистотата на българския език да бъде защитена и той да бъде съхранен какъвто е.

"В обществените медии  и обществено-политически живот трябва да се насърчава да се  избягват излишни нелепи чуждици, които стават паразити, като например окей" подчерта евродепутатът.

Според него няма причина такъв закон да не бъде приет.

Снимки с нацистки поздрави нямам, категоричен беше Джамбазки.

"Аз съм български националист, не съм "фил" или "фоб", подчерта той.

БСП трябва да се извини за македонизацията на Пиринския край, каза още зам.-председателят на ВМРО в разговора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джамбазки, ако Ердоган го нямаше интересно ми е с каква причина щеше да се покажеш на екрана бе "експерт" :-) :-) :-) Отивайте да пазите доброволно границата:-) :-) :-) ама чакай то вашите полицаи пък пускат нелегалните от самото Ви летище вече...Я пак, кой заплашва държавната ви сигурност...Ердоган или ВАШИЯ ДЪРЖАВЕН ПЕРСОНАЛ??? СМЕШНИЦИ...НЯМА НАДЕЖДА ЗА ВАС:-)
21
2
 
8
 
! Отговори
до гербист-столичан преди 6 години
Бе ти по рождение ли си толкова...Прочети малко за въоръжението и числеността на турската армия и пак мечтай да ги респектираме!То не става от днес за утре!Тези милиарди от къде ще дойдат?С няколкото изтребителя дето още не сме ги купили (щото пожарникарят взе да разбира и от авиация) няма да уплашим Turk Hava Kuvvetleri!
20
5
 
14
 
! Отговори
Тато преди 6 години
Този джамбазин е национал-фашист и никакъв патриот, това е един обикновен ***, гъзолизец и американска ***. Маскиран като патриот, се добра до ЕП и сега сее антируски простотии по СМИ. Един голобрад предател, заслужил си народното презрение и отврат.
19
0
 
13
 
! Отговори
до TOP SECRET преди 6 години
вземи я прочети ти тази книга, тъпaнар... Българското възраждане било руска пропаганда, нямало Второ Българско царство, Турците ни освободили... Да продължавам ли??
18
2
 
11
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Има много предпоставки за война.Къде,кога и как ще избухне ?Въпрос на време е.Не случайно всички се въоражават като за световно.А това че България била остров на стабилност са приказки за малки деца Затова си пазете парите,защото при война ще ви трябват за нов живот някъде далече.Не купувайте жилища защото те няма да имат никаква стойност при такива положения.
17
9
 
3
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
Нека да не се страхуваме от Турция, нашата армия ще ни пази. Затова нека да модернизираме изтребителите си, както и останалата техника и да подсилим армията си. Нека да сме толкова силни, че Ердоган дори да не смее да помисли да ни напада, защото да не изяде пердах от армията ни.
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истина е, че националните предатели от БКП под диктовката на Москва признаха съществуването на на македонска нация и език. И само влошените отношения между Сталин и Тито им попречи да подарят Пиринския край на Югославия. Но предателството на националните интереси в угода на Русия е типична русофилска черта и те няма да се извинят. Защото смятат, че са изпълнили дълга си.
15
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джамбазки, ако беше толкова патриотично настроен към Путин както към Ердоган щеше да бъдеш наистина полезен на България. Не може да се дърлиш само с Ердоган, а за Путин да мълчиш като пу..а при условие че почти всеки ден има набези на руски самолети в българското въздушно пространство и валят македонски провокации от Москва по случай най-българският национален празник.
14
1
 
5
 
! Отговори
Абсолютно преди 6 години
прав е!Ако на Бойко му стискаше да каже истината,щяхте да се разплачете от умиление!
13
10
 
9
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Хаха кво руско ***, та той е най вярното куче на турция и сащ!
12
9
 
11
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Руските мекерета като Джамбазки, въртят, сучат, но докарват всяка ситуация до избор между Русия и Турция. А това си е чиста проруска пропаганда. България е направила своя избор и не е нужно руски агенти да ни натрапват нови. Ванче Михайлов сигурно се преобръща в гроба като гледа какви негодници в рубашки се наричат ВМРО .
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Stava za scenarist na filmiDa se zahvane s nova rabotaPsiho
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
FAKE NEWS
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
bolen mozac
8
0
 
6
 
! Отговори
до: Ками преди 6 години
Това обвинение отправи eвродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки пред bTV а ти само копира всичко и го сложи тука
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A ти защо не се извиниш за ВМРО или се смяташ за македонец от Пиринска Македония хайде виж себе си първо.
6
11
 
10
 
! Отговори
TOP SECRET преди 6 години
Джамбаски да прочете книгата на писателя Стоян Динков ''Османо-римска империя, българи и тюрки'' на изд.Сиела и тогава друга песен ще запее , в книгата са представени факти, малко дискутирани, напълно отхвърлени или изобщо неразглеждани от официалната историческа наука.
5
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е кое не е вярно, че се пените *** гербави ?
4
13
 
15
 
! Отговори
Благоевград преди 6 години
Ами каква да се извинява БСП. И до ден днешен в Пиринска Македония голям част от хората се смятат за македонци и не искат да бъдат свързвани с българите. Този очилат многознайко да се запита защо. За 28 години демокрация да беше преобърнал тенденцията. ***.
3
12
 
23
 
! Отговори
Бай Марин преди 6 години
Ангелчо, в нормална държава щеше да си в ареста за набеждаване и подклаждане на конфликт!