Главчев не се ядоса на БСП, нямало проблем да сдаде НС

Той не вижда проблем в работата си, но пък за него постовете не били важни
Обновена: 31 май 2017 11:36 | 31 май 2017 11:34, Камелия Цветанова
10
Главчев не се ядоса на БСП, нямало проблем да сдаде НС
Снимка: архив, Булфото

Шефът на парламента Димитър Главчев въобще не се притесни от започната от БСП процедура за свалянето му от поста. Той дори обяви, че за него няма да е никакъв проблем да не оглавява Народното събрание. Освен това никога не се бил притеснявал за какъвто и да е пост.

Още по темата

"Ако ще работи парламентът добре и ще се случват добри неща, и да работят спокойно и парламентът, и всички институции в страната, съм готов да поема тази отговорност. Ако някой е преценил, че аз съм проблемът да работи добре Народното събрание, няма никакъв проблем да напусна поста", увери той, но не каза, че ще подаде оставка.

Дали ще падне главата му обаче ще решат всички депутатите, защото искането на БСП трябва да бъде гласувано в пленарна зала. А той не се съгласи с обвиненията на социалистите, че допуска често от парламентарната трибуна да звучи гласът на омразата, че си позволява да надхвърля правомощията си и че не допуска за обсъждане законопроектите на левицата.

"Всички тези несгоди биха си спестили от БСП, ако Корнелия Нинова беше приела председателския пост", коментира обаче Главчев.

Той отсече, че е разпределил по комисии всички законопроекти на социалистите и въпросът е защо не са обсъдени там, за да бъдат годни и за пленарна зала.

"Когато имало декларация от името на парламентарна група, ако отнема думата, ще кажат, че има мракобесие или потъпкване на свободата на словото", обясни шефът на НС, като определи този упрек на червените като несериозен. Освен това не знаел предварително кой каква декларация ще чете, но се предполагало, че зад нея стоят всички депутати от дадена парламентарна група. Според него острият тон на декларациите се определял именно от БСП.

Все пак Главчев обясни, че като цяло в пленарна зала изказванията са коректни, с изключение на въпросните декларации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя главанак е досущ като бухал в муцуната.
5
1
 
2
 
! Отговори
To6ko56 преди 6 години
Само като го погледнеш и чуеш, направо отврът.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата все повече затъва а те се занимават с глупости, кой е по-по-най!Трагедията в България вече е в големи мащаби, масово млади хора напускат страната, простотията и идиотията вземат връх, Мафията превзема всички политически сектори....!! Какво правим!?Борисов или да подава оставка или да започва радикални промени!
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значи абривиетурата бсп? Кой е Главчев?
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се ядосвам, че някой не се ядосва, че някакви партийци искат да сдаде поста, защото някой се ядосал на някой друг, който говорил за нещо което го ядосало, но пък говорил с думите на омразата, които ядосали още някой, който пък и без това бил ядосал и само търсел повод да си излее злобата
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Главчев идва от Главок ...къде Главок -там и Тиквок .