От БСП се ядосаха: Поискаха главата на Главчев

Те смятат, че той системно превишава правата си
Обновена: 31 май 2017 13:30 | 31 май 2017 10:53,
22
От БСП се ядосаха: Поискаха главата на Главчев
Снимка: архив, Булфото

БСП поиска оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев и го обвини в системно превишаване на правата му и неизпълняването на задълженията му. Това стана след разгорещен дебат в залата, в който ГЕРБ и БСП размениха остри реплики.

Още по темата

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че от парламентарната група внасят необходимата подписка за искането на оставката на председателя на парламента.

По думите на Корнелия Нинова Димитър Главчев е проводник на езика на омразата, разделението и скандалите, които политическа партия ГЕРБ налагат в обществото.
 

"Председателят на парламента би трябвало да е пръв между равни, но на практика това не е така. Г-н Главчев грубо и системно не спазва правилника на НС. Не взима отношение, когато народни представители отправят лични нападки и заплахи към когото и да било, думи които увреждат доброто име. Не взима отношение, когато това става от страна на партията, която представлява", настоя соцлидерката.

Тя допълни, че от парламентарната трибуна се четат декларации от страна на ГЕРБ, пълни с омраза и конфронтация.

"Днес прозвучаваха думи като "безродници", "убийци". Насажда се омраза и разделение от политическа партия ГЕРБ към БСП. Това е отношение към 1 млн. българи, които представляваме", добави Нинова.

Червената лидерка заяви и че председателят Главчев не си изпълнява задълженията по правилника и законодателните проекти на БСП не са в ход и се задържат.

Нинова за пореден път обвини управляващите и в политическа немощ.

"Парламентът не работи вече шеста седмица, имаме заседания от по 23 минути. Мнозинството няма управленска програма. В същото време законите, които внасяме, не са гледат нито в комисия, нито в зала", настоя тя.

По думите й от ГЕРБ лицемерно искат национално съгласие и протягат ръка, но умишлено вкарват разделителни линии и скандали, за да прикрият, че правителството нищо не решава в държавата.

Самата Корнелия Нинова бе поканена от премиера Бойко Борисов да стане председател на парламента, но тогава тя категорично отказа. След като днес от БСП поискаха оставката на Главчев, Нинова отново декларира, че от БСП няма да приемат ръководни постове в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се закрие тоз парлемент. Балканският цирк се е приместил в него вече 26 години. Президентът да управлява, колко вече сме 5-6 милиона.
11
0
 
2
 
! Отговори
Главчо Главчев преди 6 години
Ам'чи коя главъ бре?!
10
3
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Корнелия Нинова според мен се гласи за Министър прецедател и това е факт . Те ще са следващите който ще управляват държавата .
9
0
 
4
 
! Отговори
Секс, 27г, надарен преди 6 години
Добре че в БСП няма човек на име Курти Керестелиев Куртев че тогава кой знае какво щяха да му поискат.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко интересно?
7
2
 
5
 
! Отговори
Всеки преди 6 години
Почти всички горе са от един дол дренки, но нямаме други. Такива сме като народ !
6
4
 
2
 
! Отговори
Нинова преди 6 години
Аз бих предпочела все пак долната му "глава".
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
той е хюннекомуняги са герб и оп
4
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Между другото знаете ли какво е работил Главчев по времето на така наречения комунизъм.Бил е комсомолски работник -отговарял е за политическата идеология в работническите колективи на редица предприятия -сиреч идеологически ги е обработвал по линия на БКП.Проверете и си правете сметката с какви хора имате работа сега.
3
1
 
11
 
! Отговори
111111 преди 6 години
Имало е комунисти кариеристи колкото и сега има демократи кариеристи.Всичко друго е буламач работа.Да живее кариеризма ,клиетелизма и дупедавството -те са в основата на демокрацията и слободията.Където са паричките там е и "демокрацията"всичко друго е майтап работа,дъвка за наивници.
2
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Права е Нинова.Докога ще си мерят онази работа кой е по комунист от другия.Пълни безсмислици и на кого помага тая работа.С това кой какъв бил ще се оправи ли държавата?Затъваме все повече под мъдрото ръководство на бащицата а те за някакъв си комунизъм дето никакъв го е нямало ми бръщолевят.Точно работа на Председателя на НС е да сложи ред а не да подклажда още повече безсмислени спорове.
1
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кой и обръща внимание на тая oвца?