Плевнелиев пак за стенограмата за КТБ: Да не се пипа!

"Банковата стабилност е ключов елемент за националната сигурност"
31 май 2017 18:45, Петя Славова
185
Плевнелиев пак за стенограмата за КТБ: Да не се пипа!
Снимка: архив, Булфото

За пореден път президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.), изрази несъгласието си с намерението на наследника си Румен Радев да разсекрети стенограмата от консултативната среща при държавния глава на 29 юни 2014 г., свързана със ситуацията във финансовия сектор в страната.

Плевнелиев декларира позицията си в отговор на получено от Администрацията на президента Румен Радев писмо, съобщават от офиса на бившия държавен глава.

Още по темата

В отговора си Росен Плевнелиев подчертава, че банковата стабилност е един от ключовите елементи на националната сигурност и че въпреки изминалите почти три години от направените консултации, общественото мнение в страната е твърде чувствително по отношение на банкова система.

Според бившия президент от тази гледна точка е трудно да се предвиди до какви неблагоприятни последици би довело разгласяването на информация за банковата система в страната. Точно това е причината, поради която в редица закони е предвидено, че подобни данни са "тайна", не защото общественият интерес от тяхното узнаване е маловажен, а защото обществените интереси, които могат да бъдат накърнени в случай на нестабилност в банковата система, са в пъти по-големи, посочва Плевнелиев.

Той изтъква, че като един от основните гаранти за националната сигурност, президентската институция е призвана да направи внимателно тази преценка.

"Искам още веднъж да обърна внимание върху важността на това именно президентската институция да остане мястото, където политическите сили и институциите да могат да провеждат отговорен и честен дебат и в кризисни за страната моменти да намират решения", пише президентът Плевнелиев.

"Ако подчиним този подход на търсенето на евтини медийни ефекти, рискуваме да загубим едно силно и проверено през годините демократично средство за преодоляване на най-тежките кризи", посочва още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се отворят!!!! Все пак ние платихме масрафа, имаме право да знаем кой окраде България!
36
0
 
26
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Да се разсекрети и да види народът какви и кои са ги забъркали или е по добре Овцете да не знаят много....Колко време мина от аферата и някой да е чул да има осъдени...в затвора...Нещо да е направила нашата мила Съдебна система....
35
2
 
26
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО Е ЧЕ ПЛЕВНЕЛИЕВ ПАЗИ ТИКВУН, КОЙТО НА ТАЗИ СРЕЩА ЯВНО СЕ Е ИЗПУСНАЛ И Е СТАНАЛО ЯСНО НЕГОВОТО УЧАСТИЕ В ДАЛАВЕРАТА КТБ!
34
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОТВАРЯЙ СТЕНОГРАМИТЕ! Тоя много пищи, явно е в играта!
33
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските селяни клатят държавата,президента забърка страшен скандал със Ватикана като излъга ,че само светски личности били поканени,после Марешки иска да хвърляме гейовете по примера на идил от високи сгради като пропуска факта ,че във ЕС има премиери ,министри и кметове гейове,това е мега СКАНДАЛ.Руските слуги дестабилизират държавата а Цацаров е привикан във москва ,защо го крият не знам.Всячески се прави опит да се провали председателството ни на ЕС
32
1
 
8
 
! Отговори
Stamat преди 6 години
Maiko mila
31
1
 
36
 
! Отговори
истината преди 6 години
Давайте я тази стенограма че не издържам
30
0
 
33
 
! Отговори
MNENIE преди 6 години
Плевнелиев отнесе много критик и беше оплют от всички Българи .Уважавам решението му като Институция а не като Човек . Но така се поражда Подозрение че той е казал нещо което е защитило хората участващи в Измамата на Века за България .Дори може да се каже че е участвал Лично в Кражбата . Тази кражба струва на Данъкопладците около 5 милиарда евро .Това са парите на пенсипонерите за 10 години напред .
29
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Животинската злоба, която русофилите изпитват към Плевнелиев разкрива напълно тяхното интелектуално равнище и морални ценности!
28
0
 
32
 
! Отговори
Циник преди 6 години
У нас - арестувани, и съдени няма да има !Бушончето Василев го похарчиха, както вие сменяте бушончето за чистачките!
27
0
 
36
 
! Отговори
Българка преди 6 години
Какво толкова се крие в тая стенограма и за каква банкова стабилност говори този жалък *** - предател
26
1
 
33
 
! Отговори
Между редовете преди 6 години
Това ли е казал радетеля и проводник на демокрацията и европейските ценности в България? ***!
25
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роска, що така пискаш, какво криеш???????!
24
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО ! СЕБЕ СИ ЛИ ПАЗИ ИЛИ ГОСПОДАРИТЕ СИ ?!?!
23
0
 
9
 
! Отговори
Циник 2 преди 6 години
Бейби Док използява същите лостове, но се слави и с разгулен живот, страст към лукса и прахосничество. Шири се небивала корупция. Огромен брой хора емигрират, няма свободна преса, радио и тв. Режимът им е увековечен във великолепния роман на Греъм Грийн Комедиантите.През 1986 г. пожизненият президент Бейби Док и жена му Mишел духват във Франция, подгонени от всенародно въстание. След 25 г. изгнание през 2011 г. семейството се връща в карибската си родина. След кратък арест за кражби и корупция бившият диктатор е освободен.
22
1
 
29
 
! Отговори
Дръндорков преди 6 години
Хубавецо, нещо си сгазил лука, за да пищиш така...
21
2
 
25
 
! Отговори
Плювенлиев преди 6 години
Плюнчо да мълчи, него никой не го е питал.Защо крият бе, какви ключови стабилности, къде потънаха милионите на народа.Този е само за бесилката пред НС-то.
20
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бокича и Расим са се наакали
19
0
 
9
 
! Отговори
Циник 1 преди 6 години
Открийте приликите:Покритият с мрачна слава Бейби Док идва на власт eдва 19-годишен след смъртта на баща му Франсоа Дювалие - Папа Док, управлявал 14 години с терор най-бедната страна в Америка. Опора на бащата - бивш провинциален лекар, е тайната полиция оттонтонмакути - мутри счерни очила и пистолети,
18
2
 
24
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Гн Биин,пардон гн Президент,Вероятно сте напълно прав,в това си несъгласие,но някак прозира личен страх в това евентуално действие на сегашния първи......